Hail Hydra

Hail Hydra https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479426/bmid_hail-hydra-nei-479426.jpg 4 42 12

Původní Strážce svobody je zpět! Steve Rogers byl znovuoživen s novým štítem, s novým týmem i novým posláním. A to právě včas. Bude ho třeba – proti všem zločineckým těžkým váhám uprchlým z Pleasant Hillu. Zpět je i jeho Nemesis, Red Skull. Hydra je nyní nebezpečnější a mocnější než kdy dřív. Ale zatímco Red Skull soupeří o ovládnutí ďábelské organizace s baronem Zemem, Steve pracuje na vlastních plánech – a nikdo mu nebude stát v cestě. Je tohle ten oddaný patriot, kterého znáte a milujete? Když Iron Man a Captain Marvel vženou svět Marvelu do druhé Občanské války, Steve zjišťuje, že je opět v centru celého konfliktu. Udrží Steve mír, když si vybere stranu? Nebo jen přilije olej do ohně? Obsahuje CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #1–6 a materiály z FREE COMIC BOOK DAY 2016 (CAPTAIN AMERICA) #1 – které vytvořili NICK SPENCER, JESÚS SAIZ, JAVIER PINA, MIGUEL SEPULVEDA a RACHELLE ROSENBERGOVÁ.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Hail Hydra , 2016


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
24.07.2022 2 z 5

Když už nevíte, kam postavu Kapitána Ameriky posunout a proti čemu jej postavit, začněte si hrát s oživlou kosmickou kostkou a změňte realitu tak, aby byl věrným Hydře. Zápletka trpí tradičním syndromem poslední doby, kdy bylo nutné proti hrdinům otočit Optima Primea, Doma z Rychle a zběsile apod., dokud se nepřišlo, co za to může a ostatní hrdinové to nenapravili. Nuda.

fvalek
16.01.2022 5 z 5

Joo, tohle je taková pecka, že kvůli samotnému tématu přehlížím jakékoliv jiné chyby. Celý tenhle event s Tajným impériem mě docela minul, takže to doháním teď a je to prostě paráda. Mám možná jednu malou výtku... Ono toho v Česku vychází tolik a tak zmateně, že v jeden měsíc vyjde něco z Války říší, něco z Tajného impéria a něco, co je dávno jinde. A nemyslím tenhle konkrétní komiks, ten je starší, ale tu českou vydávací situaci celkově. No co už.

Trošku nepraktické je, že tenhle komiks vyšel tak nějak zčista jasna a nevím, jestli v Česku je nějaký jiný díl, který by to trošku vysvětloval, takže zkrátka kdo je Kubik apod. Ale zorientovat se v tom dá. Navíc od klasické vymývárny mozků se to výrazně liší tím, že je nám vyprávěn celý nový Stevův origin, což je prostě bomba. Zpočáku mi ty dvě časové roviny úplně neseděly, obzvláště proto, že jsem tak nějak tajuplně četl třetí díl jako první, nekomentuju raději, ale postupně se mi líbilo kombinovat oba příběhy, i když tak trošku skáčou v čase od občanské války II. přes jiné události a uskupení apod. Nicméně celý tenhle Hail Hydra nápad je tak skvělý a pro mě sympatický, že všechno stranou, tohle je úžasné. :3


Adasin
03.11.2021 4 z 5

Komiks, který před pár lety vzbudil slušnou kontroverzi. Naštěstí to není jen ta kontroverze ale i poutavý a fakt dobře napsaný příběh - po tom, co jsem po prvním dílu vzdala sérii Tony Stark: Iron Man a postupně i zpočátku skvělé Avengers, je to vítané osvěžení. Problém je akorát v tom, že se odehrává v hlavní realitě s tím, že jde opět o klasickou manipulaci s něčí myslí pomocí nějaké entity (něco jak v Klanu M) - kdyby ta jeho převýchova proběhla poněkud jinak, bylo by to ještě lepší. Jak jinak nejsem největší fanynkou Capa, tady jsem dostala pořádný náhled do jeho hlavy a kupodivu mě Cap štvát nezačal, s tou pozměněnou minulostí je to hodně dobrá a nevyzpytatelná postava. Jen těch jeho monologů by tam mohlo být méně, jsou tam celkem zbytečné.

Jako prakticky u všech Marvel komiksů vydaných u nás po konci UKK a mimo sérii NMH, tak i tady chybí nějaký informativní úvod zařazující komiks do kontextu a časové osy marvelovského světa, takže pokud se aspoň okrajově neorientujete v dění kolem Marvel komiksů, budete celkem tápat, i když spoustu věcí se postupně aspoň v pár větách objasní. Osobně mi pak nejvíc chybí info o Civil War II, která by u nás už taky konečně mohla vyjít, když už máme i tu Válku říší... a chci vědět víc o Pleasant Hillu nebo Xavierově mozku v Red Skullovi, tady jsem byla v koncích i já. 8/10

wistar
29.09.2021 4 z 5

hodně super komiks 8/10
+ temná atmosféra
+ kresba
+ flashbacky do dětství Stevea

Wistar se na komiks těšil a ten ho nezklamal.

KubaHanzelin
17.07.2021 3 z 5

Capa moc nemusím, ale proč nesáhnout po něčem co zabije čas v práci a možná se dozvíte zase něco o světě Marvelu..
Tak tohle byl zajimavý kousek, Steve Rogers se zdviženou pravicí mě překvapivě bavil, aneb další alternativní linka jednoho z tahounů marvelovského universa, která má dost velký potenciál, i když to tu není poprvé a podle mě ani naposledy. Zajímalo by mě, jak by tohle vypadalo ve filmu nebo seriálu..:)

Kate18
23.09.2020 4 z 5

Captain America je zpátky, s ním ale i Red Scull, jeho největší nepřítel. Red Scull má plány na znovuvzkříšení Hydry, ale Steve Rogers má své vlastní plány. V S.H.I.E.L.D.u se dějí věci, dojde na kauzu Pleasant Hill. Objeví se nečekaný spojenec a věci se zkomplikují. Vypadá to na další občanskou válku.

Ivan Kučera
19.06.2020 4 z 5

Veľmi dobré. Captain nikdy nebol mojím miláčikom, ale treba povedať, že toto sa fakt vydarilo. Kresba robustná a až na pár čudných detailov masívnym spôsobom šťavnatá. Akcia nudná, ale kompenzuje to scenár plný zaujímavých a nepredvídateľných momentov. Najväčším plusom sú ale pôsobivé flashbacky do Stevenovho detstva a šialene výborný nápad absolútne všetko poprieť a „zrazu“ z neho spraviť agenta Hydry. To je proste nápad na nezaplatenie.

jarynek
29.05.2020 4 z 5

Hailující Cap se často nevidí. Dobrý nápad na zápletku, která je celkem uvěřitelná, takže v rámci Capova univerza poměrně osvěžující prvek. Retrospektivní děj všemu dává trochu větší hloubku. Jen je to o maličko více upovídané, a tudíž se tempo vyprávění občas zadrhne. Bohužel neznám příběhy, které tomuto předcházely a na něž je ve vyprávění občas odkazováno. S nimi bych asi pochytil více souvislostí, ale i tak to nebylo špatné.

Voliarty
08.02.2020 4 z 5

Kontroverzný Kapitán už aj u nás. Je to naozaj ukecané dielko, čo ale neznamená, že by bolo zlé. Mňa to celkom bavilo.

Čo ma trochu mrzí je, že tej vojny o Hydru medzi Red Skullom a Zemom sme sa moc nedočkali. Na začiatku sa naznačil konflikt, ale ten prišiel tak rýchlo, ako aj odišiel, čo je škoda, lebo vidieť bojovať proti sebe dve rozdielne poňatia Hydry by mohlo byť zaujímavé. A to ma privádza k ďalšej veci, ktorá mi moc nešmakuje. A tou je Spencerovo poňatie Hydry, ktorý z nej robí naozaj neo-nacistickú organizáciu a, dalo by sa povedať, odpoveď na nepokoje spojené s migrantmi. Riešenie súčasných problémov mi nevadí, hlavne u Kapitána Ameriky to celkom aj čakám, ale Marvel má aj iné organizácie, ktorým by podobné uchopenie sedelo ďaleko viac.

Taktiež pokladám za celkom zaujímavé, že kedysi u nás vyšiel omnibus Brubakerovho Captaina Americu (odporúčam) a tam tiež časť komiksu bola bežný príbeh a časť sa odohrávala počas Občianskej vojny, tak ako aj tu. Našťastie Kapitán teraz nie je jedným z hlavných aktérov, pokračuje vo svojich plánoch a konflikt je na pozadí, takže sa čitateľ, ktorý nevie o čom Občianska vojna II je, nestráca.

Kresba je fajn, len tá Sharon Carter je, na môj vkus, moc škaredá.

Obávam sa len jednej veci. Celý tento Captain America vyústi do eventu Secret Empire a som zvedavý, či sa ho dočkáme a ak, tak za ako dlho. Predsa len, BB art už má na konte pár prešľapov, čo sa týka vydávania komiksov. Tak sa hádam k nim nepridá aj Captain America od Nicka Spencera.

3DD!3
05.11.2019 5 z 5

Hajlující kapitán je obrázek, který asi tak před čtyřmi lety způsobil v americké komiksové komunitě pěkný poprask a scénárista Nick Spencer se dočkal (jak se na správnou demokratickou zemi sluší) spousty vzkazů, ve kterých mu spořádaní američané vyhrožovali násilnou smrtí. Steve Rogers jako tajný agent Hydry bylo totiž něco co nejenže nedává smysl, ale taky všechny yankee pěkně naštve. Připomene jim totiž časy, kdy nacisté pili Fantu a jezdili ve Fordu. Marvel ovšem tentokrát musel ubrat na realismu. Sice skvěle využil magického omlazení zestárlého kapitána Ameriky (koneckonců to dává smysl i divákům Avengers: Endgame) a narouboval ho na tajný plán jeho úhlavního nepřítele, ale zůstaly mu zde příběhové odbočky, které budou pro čtenáře dost zmatené. Kobik - oživlá kosmická kostka, psychické schopnosti Rudé lebky, kouzelné vězení pro superpadouchy nebo chlapec předvídající budoucnost. Nosný příběh je ale dostatečně zajímavý na to, aby tyhle pozůstatky minulých ér Marvelu postupně strkal tam kam patří… do pozadí.

Lenka.Vílka
09.10.2019 5 z 5

"Betrayer - Trivium"

Řeknu to takhle. Tenhle komiks jsem si chtěla přečíst, hned co vyšel. Chtěla jsem vědět, jestli budu tolik vyšokovaná jako americký čtenář. Tož, říkat Hail Hydra Capa moc často neuslyšíte, že? Z toho těšení jsem byla úplně nervózní, i když už jsem měla knihu konečně doma. Hodnotím tedy knihu a ne fakt, že možná nevyjde "všechno potřebné k pochopení a komplexního užití". Třeba nás vydavatel překvapí. Což se stalo poměrně nedávno u jiné série, takže já nepřestávám věřit. A nebo si obsah najdeme na netu. Jsme u nás už zvyklý...


Mama mia gloria, to byl materiál!

Vlastně to na orientaci v čase a prostoru nebylo tak špatný. Skáče se, aby to bylo napínavý a zajímavý. Přehledné a hluboká minulost v jiných barvách. Přesto byla kresba prostě...obyčejná. Ne špatná, ale přesně taková, jak se hodí k tomuhke typu mainstreamového komiksu. Jenom škoda té roztahanosti do všech směrů. Takhle jsem si na konci řekla: "To byl ale, sakra, dlouhý úvod. Bude se příště pořádně něco dít?" Což je zvláštní. Protože ono se toho stalo tolik a zárověň nic. Což bych vnímala jinak, kdybych měla po ruce další díl...

memphisz
08.09.2019 3 z 5

Captain America se vrací zase v plné síle v komiksu, který je psán v žánru akčního politického thrilleru plného mocenských zájmů a špionů, tedy v žánru, který kapitánovi sluší nejvíce. Přesto komiks úplně nefunguje.

Proč? Protože působí děsně ukecaně. Není problém v délce textu, ale faktu, že si čtenář říká, že občas jsou proslovy až přehnaně nafouklé. Druhou obtíží komiksu je, že vyžaduje po čtenářích znalost kontinuity a marvelovských událostí roku 2016, zejména eventů Standoff! a Civil War II, právě ty totiž popisuje z úhlu Rogerse coby agenta Hydry. Čtenářům, kteří kontext neznají musí přijít, že se v ději hrozně přeskakuje a nějaké stránky musely být vynechány.

Provázanost komiksů samozřejmě českým vydavatelům stěžuje vydání samostatných sérií, ale poté je nutné o to spíše vybírat, kterou se hodí vydat. Tedy při jiném kritériu, než že jde o známou postavu. Vzít sérii, kterou píše autor tehdejších hlavních eventů a nevydat ty eventy, na které pochopitelně bude ze všech nejvíce odkazovat je poněkud nešťastné. Tak uvidíme, jestli bude tato série završena vydáním eventu Secret Empire z roku 2017, který je skutečným zakončením zde nastíněného příběhu.