Maria Hillová před soudem

Maria Hillová před soudem https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429102/bmid_maria-hillova-pred-soudem-ATB-429102.jpg 4 33 7

Hail Hydra! Zatímco Red Skullovy plány dorůstají globálních měřítek, S.H.I.E.L.D. se drolí na kusy – a začíná soud s Marií Hillovou! Steve Rogers otevírá dveře – a tajemství za nimi ukryté otřese Marvel universem do základů. Captain America také zoufale pátrá po kosmické síle Kobik a musí požádat o pomoc Avril Kincaidovou, zbrusu novou Quasar! Soud s Hillovou spěje k dramatickému rozuzlení – ale kdo usedne v ředitelském křesle S.H.I.E.L.D.u? Obsahuje příběhy CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #7–11, které vytvořili NICK SPENCER, JESÚS SAIZ, JAVIER PINA, ANDREAS GUINALDO, RO STEIN, TED BRANDT, KEVIN LIBRANDA, SCOTT HANNA a RACHELLE ROSENBERGOVÁ.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Trial of Maria Hill , 2017


více info...

Přidat komentář

fvalek
16.01.2022 5 z 5

Je moc fajn, že se kvalita, příběh, kresba i celková atmosféra drží od prvního dílu a hezky na vše navazuje, i když opět, vyskytují se události, co v Českém prostředí nemají moc zakořenění, jako ta věznice atd., ale člověk si nějak poradí během čtení. Na celém díle mě nejvíc bavily tři věci - sledování Kapitána, který se konečně začíná více projevovat v duchu Hydry, politické dění okolo Marie a Hydry a pak ta minulost, která se dostává od internátní školy až po příchod do armády. Jelikož jsem dříve četl Tajné impérium, tak to mám jako takový prequel, ale jsem spokojený a vše se mi hezky doplňuje. Sice je to vážně rozjeté na všechny strany a postav je požehnaně, takže to není tak pohodové čtení jako nějaké pozdější nové začátky atd., ale nese se to v hezky vážném a sympatickém duchu.

Adasin
03.11.2021 4 z 5

Druhý díl pokračuje v duchu prvního, vlastně jako by to jenom byla velká tlustá kniha rozsekaná na víc částí. Příběh nabírá na obrátkách a to jak v současnosti, tak i v povedených pasážích ze Steveovy minulosti. Přibývá zvratů a postavy se chovají k ostatním čím dál hůř (třeba Hillová a Sharon jsou tu fakt na zabití). U prvního dílu jsem nezmínila kresbu, která je stále fakt pěkná a přehledná, a to i s těmi monology, které asi nezmizí... no za takový příběh jsem ochotná je překousnout. Ubylo ale referencí na nedávné nebo současně probíhající události v marvelovském univarzu, zmiňují se spíš ty starší jako první Občanská válka, kterou už si u nás nejspíš pamatuje víc lidí. 8/10


memphisz
08.09.2021 2 z 5

Je to děsná nuda. A tím nemyslím, že by tomu chyběla akce nebo nápad. Jde o provedení. Spencerův způsob vyprávění je děsně chaotický. Na jedné straně je Maria Hillová v akci a na další před soudem - "proč?" Na další straně je Union Jack v akci a při svém další zmínce je v kómatu - "Co? Jak?" Zemo je ve vězení a pak je ve zmínce pryč - "jak? co?" Sharon řekne doma Capovi, že má být ředitelem SHIELDu a na další straně komiksu už jim je - "ehm?" Četl jsem to nepozorně, nebo tu něco chybí? Nebo je to chaos? (chybí četba tie-inů eventu Civil War II a jeho dohry... )

Jinak ano, je to ukecané, ale to by nevadilo, kdyby ty řeči byly zajímavé, ale bohužel nejsou. A převyprávění zrodu Kapitána Ameriky, ale coby agenta Hydry, je sice zábavné, ale nijak nápadité a vlastně to dost působí jako vycpávka.

Voliarty
04.04.2021 4 z 5

Od každého superhrdinu niečo očakávam. Od Daredevila špinavé postranné uličky, gangstrov, dílerov, surovosť, temnosť. Od Thora veľkolepé súboje, príšery, magické ríše. Od Deadpoola humor. A od Captaina Americu špionážny triler mixnutý s politikou. A to je to, čo od Spencera dostávam (v poslednom prípade).

Toto nie je len o mlátení Hydry. Tu sa rieši politika a obetovanie niektorých postáv pre vyššie dobro (celá línia so Sokoviou je v tomto dokonalá). Okrem toho je veľmi zaujímavý aj náš hlavný protagonista, Kapitán Hydra. Pomaly si ide za svojím cieľom, manipuluje s každým okolo seba a je to zábavné. Captain Marvel je klasický hrozná, rovnako ako Mária Hillová. Keď sme pri nej, škoda, že súd s ňou bol na jeden zošit, čakal som viac, keďže sa po ňom volá celá kniha. Taktiež ma veľmi nebavia tie flashbacky, i keď viem, že sú pre dej dôležité.

Je to ukecané, ale dobré. Dostávam to, čo od Captaina Americi očakávam. Dúfam, že BB/art nesekne s touto sériou po treťom diely, to by ma dobre naštvali.

Ivan Kučera
24.06.2020 4 z 5

S oškretými ušami, ale je to za 4*. Nápad spraviť z najčestnejšieho a „najsprávnejšieho“ amerického superhrdinu skrytého agenta Hydry je proste príliš dobrý na to, aby som dal 3* a menej. Ale oproti prvému prekvapivému dielu je to predsa len trošku zosun kvalitou dole a už ma to na druhý raz nebavilo až tak, ako po prvý. Oceňujem každopádne, že tvorcovia pred nudnou akciou uprednostnili dialógy, zvraty a šachovú partiu náročnú na pozornosť (nie zbytočne ostatne komiks otvára celostranový obraz Captaina Americu hrajúceho šachy s povedomými figúrkami).

Lenka.Vílka
02.04.2020 5 z 5

Ok, ok, tohle bylo psycho. Které se v druhém díle rozjelo solidně. Už konečně víme o co jde Capovi i Red Scullovi. No, vlastně o to stejné. Jenom by se pokřik z "Hail Hydra!" mohl změnit na "Hail Captain!".

Moc mě bavilo dětství Herr Stephena v Pevnosti. Navíc, když se na scéně ukáže jeho kamarád z dob studia, hned vám dojde že to "Steve Rogers otevírá dveře – a tajemství za nimi ukryté otřese Marvel universem do základů" z anotace, bude pecka. Já se na závěrečných pár stran těšila moc. Protože tady si to nejlepší nechají na konec (což je snadno odvoditelné od způsobu vedení příběhu).

Vážně to bylo moc době napsané. Díky tomu začnete víc věcí chápat z prvního dílu, který musel být pro českého čtenáře dost náročný, a ubyde též okamžiků, kdy stejdu gogla žádáte o pomoc a dovysvětlení kvůli návaznostem do jiných sérií. Ale i tak, ty Thunderbolts zamrzí. No, uvidíme, co bude v dalším díle.

Těším se a doporučuji ;)

3DD!3
02.04.2020 5 z 5

Postupné odhalování minulosti ukazuje Steva Rogerse a jeho počínající přátelství s Helmutem Zemem, aby v současnosti uvedl v kontext nezvyklou žádost o pomoc. Politická linka graduje kapitánovou výpovědí u soudu a výsledku, které by mohlo vést ke konečnému řešení problému s Herr Lebkou. Snad vydají i Tajné impérium.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel

Autorovy další knížky

Nick Spencer
americká, 1967
2019  75%Hail Hydra
2021  90%Tajné impérium 1
2020  76%Maria Hillová před soudem
2021  72%Návrat ke kořenům
2020  73%Budování impéria

Kniha Maria Hillová před soudem je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x