Budování impéria

Budování impéria https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448841/bmid_budovani-imperia-uAE-448841.jpg 4 27 8

V důsledku války se Tony Stark a Carol Denversová obrátí na jediného člověka, kterému mohou věřit, na Stevea Rogerse, Captaina Ameriku. A když je zpátky Zemo, nemohou být daleko ani Masters of Evil. Na světlo se dostane i utajený příběh Kápa ze druhé světové války! Dojde také k drásavému odhalení původu Madame Hydry! Ale jen jeden muž může Hydru vést do nového věku nadvlády a nadřazenosti – Red Skull věří, že tím mužem je on! Jenže Captain America si myslí něco jiného – a jeho plány změní celé universum Marvelu! Obsahuje příběhy CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #12–16 a CIVIL WAR II: THE OATH #1, které vytvořili NICK SPENCER, JAVIER PINA, JESÚS SAIZ, RO STEIN, TED BRANDT, RACHELLE ROSENBERGOVÁ, ANDRES GUINALDO, SCOTT HANNA, KEVIN LIBRANDA, YILDIRAY CINAR, JON MALIN, PHIL NOTO, RAFFAELE IENCO, SZYMON KUDRANSKI a DONO SANCHEZ-ALMARA.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Empire Building , 2017


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
24.03.2022 5 z 5

Tak tohle bylo vážně neskutečný!

Jestli byl první matoucí a druhý jeho vysvětlující, třetí je naprostá jizda dokonalosti. Na začátku trochu vysvětlující (Civil War II) a potom už jenom budoující (WW II), aby konec byl mňamózní. Aby do sebe všechno zapadlo. Aby čtenář všechno pochopil. Aby se těšil, co bude dál.

Ano, je to stále stejná série. Takže ano, je to brutálně ukecaný. Hlavně začátek. A já to chápu, že někdo se mohl nudit. Já sama jsem hodně smutná z toho, jak u nás poslední dobou na sebe navazující věci vycházejí. Ale sorry, lepší než drátem do voka. A jo, musíte být asi vážně hodně zažraný, aby jste tuhle seri ocenili. A že jsem ze začátku měla strach, že se budu nudit nebo se v tom stratim. Nic z toho se nedostavilo :)

Ale blbě se něco píše k ději. Kdo četl, ví, proč to píšu. Svěřováním bych poměrně dost vykecala. Byla jsem vážně spokojená  :)

Kresba opět vynikající. Tady jsem to jinak nečekala, protože se drží v podobném stylu jako předchozí díly, kdy vám kreslíř pomáhá s tím, kde se v ději nacházíte.

Namaste a Hail Hydra!

Adasin
03.11.2021 4 z 5

Oceňuji, že si série drží kvalitu a stále působí jako jedna velká kniha, nicméně přetrvávají i nedostatky. Tady sice dostaneme aspoň nějakou část druhé občanské války, zas tam ale kus není a ten kontext prostě chybí. A jak tu někdo píše, pád Red Skulla a ztráta jeho telepatických schopností se odehrála někde vedle a v knize není ani napsáno, v jaké sérii, aby si to čtenář aspoň mohl dohledat, když už ty informace v úvodu absentují. Budování impéria samo o sobě je jen takovou předehrou, nezbytným článkem mezi začátkem a vypuknutím vlády Hydry, takže na zvraty poměrně chudý díl. I tak mě ale tahle série má už zaháčkovanou na další díly a těším se na Tajné impérium. 7/10


memphisz
11.09.2021 3 z 5

Tento díl je oproti minulému lepší. Chaotické přeskakování je tu snad už jen jednou a to při vcelku zásadním pádu Red Skulla, který se odehrává v jiné sérii. Pro pochopení lapsu předchozího dílů zde také vychází sešit Civil War II: The Oath, ve kterém je inaugurace Kapitána coby ředitele SHIELDu.

Také dějová linka ze čtyřicátých let zde dává větší smysl, protože příběhu dodává něco navíc a má svůj význam. Prohlubuje motivace a přidává vcelku zajímavý aspekt až lovecraftovské mytologie.

Závěrečné sešity jsou nejlepší. Cap buduje impérium, přebírá moc a jeho pletichy konečně nesou plody. Škoda, že takto dobré nebyly předchozí části.

Voliarty
03.07.2021 3 z 5

Užívateľ RaptoR má pravdu s tým, že „provázanost této série se zbytkem Marvel universa jí trochu škodí". V jednej scéne máme Red Skulla pri moci, kuje plány a keď sa na scénu o niekoľko zošitov vráti, pôsobí vetcho a porazene, pretože sa mu medzitým niečo stalo v inej sérií, ktorá u nás nevychádza. Našťastie sú to detaily, bez znalosti ktorých sa v príbehu nestrácate.

Taktiež neviem, že na to, koľko mocných postáv je v Marveli, či by Hydra len tak dobila východoeurópsky štát. Áno, je to opreté o ,,miešanie sa do politiky cudzieho štátu" ale i tak. A keď sme pri tom, bolo by zaujímavé, čo by k celej veci povedal Dr.Doom. Ako by reagoval na to, že mu Hydra dobíja suseda?

To bolo len také zamyslenie. Príbeh samotný ma už tak nebral, ako pri prvých dvoch zväzkoch, preto aj tri hviezdičky, i keď je to stále o tom istom. Hydra Cap sa pomaly blíži k ovládnutiu sveta a niektorým už dochádza, že sa deje niečo zlé. Čo ma na komikse bavilo, bola konverzácia a vzťah medzi Captainom America a Captain Marvel, rovnako ako Americovo zhodnotenie osobností Marvelky a Iron-Mana. Postavy Taskmastera a Black Anta, ktoré boli zábavné. Pesimistický koniec sa mi taktiež páčil.

Podľa netu do konca tejto série ostávajú len dve knihy (ak rátame aj Secret Empire, ku ktorému to celé smeruje), preto dúfam, že BB/art s týmto titulom neseklo. Bola by to škoda.

3DD!3
02.11.2020 4 z 5

Budování impéria je především o vzestupu hauptsturmführera Ameriky, který pomalu svět posouvá blíže k diktátu pod vedením Hydry (a lidé tomu jistě ještě zatleskají). O doplňování informací a odhalování dosud skrytých skutečností. O tom co se stalo když entita zvaná Kobik přepsala minulost Steva Rogerse. Scénárista Nick Spencer vykládá karty a vypadá, že to bude zdrcující zakončení. Zdrcující pro svobodu a demokracii samozřejmě.

RaptoR
02.10.2020 3 z 5

Kapitán Hydra se nám vrací a s sebou přináší velkou moc a spojence! Třetí kniha je příjemná, napínavá, avšak provázanost této série se zbytkem Marvel universa jí trochu škodí. Přesto jsem si čtení opět užil, byť si z toho nebudu sedat na zadek. Více v odkazu v recenzích.

Ivan Kučera
25.09.2020 4 z 5

Uznávam, nie je to najľahšie komiksové čítanie na svete, ale vari to, že niečo nie je jednoduché a prvoplánové, automaticky znamená, že je to zlé? Táto séria ma poriadne baví, napriek tomu paradoxne neviem príliš dobre povedať prečo. Ale možno preto, že je to niečo trochu iné, než čitateľ čaká. Zo zápletky „Captain skrytý agent Hydry“ sa tvorcom neustále darí ťažiť niečo nové, svieže, zaujímavé a zábavné. Tretí diel (podobne, ako prvé dva) ma paradoxne najmenej baví v akčných momentoch a počas chvíľ, kedy sa do akcie zapájajú rôzne béčkarské, druhoradé figúrky. V pomalých a dialógových pasážach, kedy sa (zdanlivo) nič nedeje, je to najlepšie. Opatrné 4*.

fvalek
24.09.2020 2 z 5

Urgh... Za mě asi nejnudnější komiks z celého Marvel universa. Klidně by se mohl jmenovat Spoils of War, protože nic jiného se tu ani neřeší. Líbí se mi jeho spor s Captain Marvel, ale jinak nic zajímavého. Kapitánova příslušnost k Hydře je zoufalá a moc úzkostlivá, k SHIELDU zase nijaká a téměř nepostřehnutelná. Maria malé cameo, ale líbí se mi, jak bojuje. Zbytek děje s Red Skullem a Madame Hydra apod. pro mě nezajímavé.

Je to čistě můj subjektivní dojem, ale zkrátka tahle válečná tématika, politika a historie Captaina nejsou úplně pro mě a je to bohužel hodně znát. Pokouším se ale hodnotit objektivně, že mě komiks neobohatil o žádné důležité momenty z universa, ani mi zatím nějak výrazně nenavázal na jiné Marvel série. Bylo utrpení to číst a přečetl jsem to hlavně z povinnosti ho dokončit.

Teď mi ale řekněte... proč CA 3 vychází teď, když děj je umístěn daleko před jiné starší či aktuální komiksy, namátkou Thor, Avengers, Iron Man atd. Neexistující přirozený marvelovský reading order v češtině je jedna velká katastrofa! Navíc mě už štvou tyhle přípravné díly na něco většího, kde se čtenář nic kloudného nedozví. Za poslední měsíc jsem přečetl tak 6 komiksů z téhle aktuální série Marvelu a všechny byly jen útržkovité scénky připravující čtenáře na "něco", co většinou pak ani nevyjde, nebo to rozporcují do deseti komiksů vycházejících v průběhu půl roku.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel

Autorovy další knížky

Nick Spencer
americká, 1967
2019  75%Hail Hydra
2021  90%Tajné impérium 1
2020  76%Maria Hillová před soudem
2021  71%Návrat ke kořenům
2020  73%Budování impéria