Loutkář

Loutkář https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372314/bmid_loutkar-G4l-372314.jpg 4 1710 457

Od případu Hadrového panáka uplynulo osmnáct měsíců. Hrůza z něj se stále vznáší nad Londýnem, detektiv Wolf zmizel. A jeho kolegyně seržantka Emily Baxterová čelí další sérii nezvyklých vražd – jejich oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno slovo „NÁVNADA“. Stejně označená těla se začnou objevovat také v New Yorku a do vyšetřování se tak vloží i speciální agenti FBI Damien Rouche a Elliot Curtisová. S přibývajícími mrtvolami stoupá tlak médií. Stopy vedou k dvojici psychiatrů, k nimž zavraždění docházeli, ale ti jsou nalezeni rovněž mrtví – a na hrudi mají vyřezáno slovo „LOUTKA“. Kdo je však ten, který tahá za nitky?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Hangman , 2017


více info...

bumble
bumble
08.01.2024 2 z 5

Jestli jsem v prvním díle nevěděl, co napsat, tak nyní na tom nejsem o moc lépe. Asi se nedokážu dostatečně soustředit nebo mi toho nějak moc uniká. Kdo má celý případ na starosti? Kdo je hlavním vyšetřovatelem? Emily Baxterová je k smíchu a spolu s dalšími se vždy do něčeho přimotá, kde jim jde o život nebo o něj rovnou přijdou. Opět se toho v tomto díle uděje mnoho. Mnoho mrtvých a i když to vyšetřují jak v New Yorku tak v Londýně, tak prakticky stojí na místě a nikam se to moc neposouvá. Wolf si jen tak zmizí a vlastně ho ani nikdo moc nehledá. Je to hodně zvláštní kniha (nebo série?). Je tu ještě poslední kniha..... Ale tu už opravdu nedám.

cleopatra11
cleopatra11
21.10.2023 3 z 5

Noo...několik stránek jsem přeskočila, vynechávala jsem nějaké věty, v rychlosti knihu proletěla. Na můj vkus tam bylo moc mrtvol a vše stejným způsobem provedené, nic co by mě překvapilo. Dočetla jsem jen kvůli tomu, abych zjistila, kdo to byl a jak to skončí.


Niki08
Niki08
04.10.2023 3 z 5

Asi deset minut už přemýšlím, co vlastně napsat.. Kniha mě celkem bavila, líbil se mi námět LOUTKA a NÁVNADA. Jen Baxterovou bych místy nakopala už do zadku, za to její chování, ale když se pak nad tím zamyslím, vlastně se nedivím, že se tak chová... Třeba změním názor po přečtení dalšího dílu.

bozena3656
bozena3656
28.09.2023 5 z 5

Oddechové rychlé čtení. Za mě super

Luis_Lambo
Luis_Lambo
31.08.2023 2 z 5

Oproti prvnimu dilu celkem nuda.
Jdu na trojku:-)

Butterfly340
Butterfly340
22.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Jestli jsem u Hadrového panáka zvažovala čtyři hvězdy, tak tady jsem pevně přesvědčená o třech.

Přestože se autorův styl zlepšil, popisy už nejsou tak kostrbaté jako v prvním díle, tak to bohužel zabil námět knihy, absolutní nesympatičnost většiny postav a těžká uvěřitelnost toho všeho.

Lidé umírají jak na běžícím páse. A to vše kvůli sice originálnímu, ale ne moc uvěřitelnému motivu. Nechci zabíhat do podrobností, abych nespoilerovala, takže více se o tomhle rozepíšu v odstavci označeném jako spoiler xd

Co se týče postav, tak zcela chybí Fawkes. To mi přijde poměrně zvláštní vzhledem k tomu, že je po něm pojmenovaná celá tahle série.
Celkově došlo k obměnění postav. Ústřední dvojkou je nyní Baxterová a Rouche. Ten je sice sympatický a stal se mou nejoblíbenější postavou, avšak moc nechápu, jak se tam vzal xd Je to agent CIA a přitom vyšetřuje vraždy. Vůbec se jako čtenáři nedozvíme, protože se vlastně podílí na vyšetřování... Se svou agenturou ani nekomunikuje, nic. Víceméně přijímá rozkazy od FBI. Zvláštní.

Abych celou tuhle problematiku více rozvila, tak na vyšetřování se podílí několik složek. Metropolitní policie, MI5, FBI a CIA (respektive agent Rouche). Spolupráce mezi nimi dost drhne a jejich vyšetřování působí amatérsky. FBI je vykreslena jako parta neumětelů, kteří sice do všeho zasahují, ale pokazí, co můžou. Navíc jim jde víc o mediální obraz než o to, kolik lidí zemře. MI5 to vlastně ani moc nezajímá a vše zlehčují. Vše musí zachraňovat Metropolitní, která se sice skládá vesměs z pitomců, ale nějakým zázrakem to spolu vždy nějak skoulí. Zajímavé je, jak se jejich detektivové permanentně mlátí v kanclu. Profesionální!

Baxterová se chová jako mrcha stejně jako v prvním díle, avšak zřejmě si toho všiml i autor a tak se jí snažil trochu polidštit tím, že jí začal v průběhu druhého dílu vykreslovat jako autistku...

SPOILER

Takže si to shrňme, Loutky zabíjely, protože samy o někoho přišly? To je tak úchylný. A za mě i těžko uvěřitelný. Navíc nikde nebylo popsáno, jak si všechny ty lidi vytipovali. Podle toho, co je psáno v knize, těch lidí muselo být tak 150+. Zvláštní je, že nikdo nic neprozradil v průběhu plánování útoků. Při takovém počtu zapojených je to až zázrak...

A poslední věc, jsem jediná, které přijde, že prolog nekoresponduje se závěrem?

KONEC SPOILERU

Loutkáři se však nedá upřít čtivost. Kniha se dá během dvou tří dnů v pohodě přečíst. Proto jestli váháte, zda by vás to bavilo, tak se asi nebojte a zkuste to. Čtecí krizi si z toho neuženete :D

Renca.ch
Renca.ch
09.08.2023 5 z 5

U téhle knihy jsou dva různorodé tábory čtenářů,a to buď se vám kniha líbí nebo je zklamání...Za mně kniha super, líbila se mi snad dokonce víc než 1.díl..Kniha se dobře čte, děj napínavý. Souhlasím, že místy je děj překombinovaný, zbytečné množství osob i mrtvých,ale to je autorův styl. Baxterová i když se chová jako mimoň, tak mě baví, dialogy jsou občas vtipné ;) Jsem zvědavá na závěrečné rozuzlení ve 3.díle.

petraj30
petraj30
04.08.2023 3 z 5

Myšlenka by byla opět velmi brilantní, ale to zpracování....? Byla to nuda a myslím, že tam byly tak skvělé příklady, kde se dalo vyřádit. Například to dění v kostele, ale bohužel. A co se konce týče, mě tedy velmi zklamal. Nebylo to vůbec dotažené.
Baxterová se chová jako robot a často mi leze krkem, ale k roli policajtky to sedí. Rouch se mi moc líbil, ale pořád jsem čekala, kdy se tu objeví Wolf, ale ono nic.
Přečtu si poslední díl a těším se, až to hodím za hlavu. Tohle se moc nepovedlo, ale je to velká škoda.

Lucy
Lucy
31.07.2023 4 z 5

Dobrá ,napínavá, brutální trošku více.Chce to přečíst celou sérii. Určitě doporučuji ,kdo má rád třeba Roberta Bryndzu , nebo Andrew Mayne, tak je to něco na ten způsob. Sériový vrah, napětí atd. I když Bryndza je 1, a kdo zná jeho Eriku Fosterovou, která je občas na ránu, tak snese zde Baxterovou .

sypalek
sypalek
15.07.2023 4 z 5

Emma je postupně vtažena do sítě loutkáře, záhadného manipulátora, který ovládá osudy lidí. Sledujeme, jak se postupně ztrácí ve světě, který ji omezuje a ovládá. Je fascinující sledovat, jak se její síla a nezávislost postupně vyvíjí a jak se snaží uniknout z područí loutkáře. Celé vás to donutí přemýšlet o moci manipulace a důležitosti osobní svobody. Je to sugestivní, moc nechápu nízká hodnocení.

uzivatel1190
uzivatel1190
10.07.2023 2 z 5

Nedočteno, vůběc mě to nebavilo, čtu všechny možné žánry, ale tady jsem se nějak neuměla ponořit od děje.

Booky84
Booky84
09.07.2023 3 z 5

Nějak nevím, co si mám vlastně o právě dočtené knize myslet... Je sice celkem čtivá, ovšem Baxterová mi úplně nesedla a u postavy Rouche jsem pořád čekala, co vlastně skrývá. Děj mi přišel hodně brutální a tak nějak přitažený za vlasy. Série má naštěstí už jen jeden díl, tak až na něj narazím v knihovně, tak si ho půjčím a uvidím...

Ticiana
Ticiana
18.06.2023 3 z 5

No druhy dil plný krveprolití, násilí. A zas Baxterova, která me absolutně stvala, a celkove mi bylo vlastně jedno, co se tam děje. Prectu i poslední dil, jen ze zvědavosti, co s Wolfem.

pohoda58
pohoda58
16.04.2023 3 z 5

Čtivý, napínavý děj.

Majuš333
Majuš333
08.02.2023 4 z 5

'Strach je prospěšný. Udržuje člověka ve střehu. Přispívá k jeho bezpečí.'

'Věci, které nás málem zabijí, jsou někdy tím, co nás zachrání.'


'Loutkář' bol ako na hojdačke, miestami ma to bavilo, miestami ma to nebavilo vôbec...
Emily Baxterová mi pripadala v tejto časti ako slabá napodobenina vyšetrovateľky a chýbal mi tam Wolf...


„Blakea máte někde poblíž?“
Nesnášela je oba stejně, ale lepší domluva většinou byla s Blakem.
„Jasně, vteřinu… Blakeu! Chce s tebou mluvit šéfová… Jo, s tebou. Na vlasy se vykašli, sakra. Nevidí tě… Nevidím tě pořádně ani já!“

Phyl
Phyl
02.02.2023 2 z 5

Člověka příběh zajímá tak moc, že si po nějaké době uvědomí, že neví co se stalo několik stránek předtím. Hlavně pokud se čtenář vrací k příběhu po pár hodinách. Čtenář se nebrodí jenom hektolitry krve, ale i apatickou empatií vůči postavám, které čtenáře absolutně nezajímají.

martiline
martiline
09.12.2022 1 z 5

... A po dočtení mne jen napadá "... to je ale slátanina" ...
Asi od první třetiny knihy jsem četla jen ze zvědavosti, jakou absurditu autor ještě vymyslí. A nezklamal ... taková jatka, to musí asi bavit, jinak si to neumím vysvětlit ...
I sci-fi je uvěřitelnější. "Předčil" i Hadrového panáka.
Konec už jsem doslova přeskákala ... škoda papíru. Škoda času.

Jana.Kuc
Jana.Kuc
10.10.2022 3 z 5

Za mě nic moc. Zaprvé se tam vraždí hlava nehlava, čím víc mrtvých, tím lépe... Zadruhé je tam moc odkazů na Hadrového panáka. Je to už 4 roky, co jsem Hadrového panáka četla a úplně si jej nevybavuji. Takže mi spousta věcí unikalo (například v sérii od Larse Keplera nemusíte číst postupně, protože v každém díle vysvětlí, co se děje s hlavními hrdiny v minulosti). Takže jsem z toho nakonec celá rozpačilá. Ani nevím, jestli se mám pouštět do dalšího dílu série...

Evkae36
Evkae36
16.09.2022 odpad!

Tohle bylo teda fakt strašný. Vyšetřovatelka Baxterová nesympatická, neurotická, asociální a labilní postava. Do knihy jsem se nemohla vůbec začíst, a příběh mi přišel bez hlavy a paty.

novina
novina
06.09.2022 4 z 5

Tento díl mi přišel o fous slabší než předešlý. Ale pořád to bylo napínavé čtení od kterého se nešlo odtrhnout.

Štítky knihy

vraždy Londýn detektivní a krimi romány sérioví vrazi FBI

Autorovy další knížky

Daniel Cole
britská, 1983
2017  73%Hadrový panák
2018  74%Loutkář
2020  82%Konec hry
2021  77%Imitátor
2020  90%Hadrový panák 1-3

Kniha Loutkář je v

Právě čtených40x
Přečtených2 804x
Čtenářské výzvě295x
Doporučených91x
Knihotéce871x
Chystám se číst605x
Chci si koupit110x
dalších seznamech12x