Grace Kellyová

Grace Kellyová https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97546/bmid_grace-kellyova-XIo-97546.jpg 4 24 6

"Krásná Grace, dcera ze zámožné filadelfské rodiny, slavná filmová herečka, navždy zůstane v povědomí veřejnosti jako Její Výsost, obdivovaná monacká kněžna, která dosáhla pohádkového štěstí. Navenek plachá, stydlivá a nejistá, přitom hluboce citlivá a současně ambiciózní, získává po několika letech houževnaté práce u filmu nevyšší ocenění - Oscara. Pak potkává svého "prince". Naplní se Graceiny romantické představy o manželství a ideální rodině? Grace Kellyová je poutavý příběh milované tragické hrdinky a zároveň strhující psychologický portrét ženy dvou tváří."... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Grace , 1998


více info...

Přidat komentář

kamigava
30.03.2024 5 z 5

Vše dobré až na to české a zbytečné přechylování příjmení Kelly-ová! Jedině KELLY!

lenny_prague
09.11.2021 5 z 5

Ucelený vhled do života jedné z nejznámějších hereček své doby, která se stala princeznou, ale její život rozhodně nebyl růžový. Někdy mě trochu iritoval styl popisu jejích milostných avantýr autorem, kdy jsem si říkala, že to už snad ani vědět nemusím :), ale jinak to bylo moc příjemné čtení. Z jejího osudu mi bylo ovšem trochu smutno...


dakar23
10.09.2020 5 z 5

Výborná biografia. Možno ešte viac ako samotná Grace Kelly ma zaujímalo obdobie, v ktorom žila, a miesta, na ktorých žila. Prehľad o uvedenom som z tejto knihy nadobudla. Ako najlepšie na celej knihe však hodnotím štýl autora, ktorým je písaná. Tento štýl bol zábavný a záživný. I keď kniha obsahuje veľa informácií, sú podané tak, že sa v nich nestratíte. Veľmi príjemne sa mi čítala.

speciale88
18.04.2018 5 z 5

Krásná, čtivá. Skutečný příběh o životě. Doporučuji tomu koho zajímají životopisné knihy.

maryzka
21.11.2014 4 z 5

Fascinující kniha o monacké kněžně, která není na hranici bulvaru, ale kterou považuji za serioznost, nebot autor vystihuje osobní povahu, Grace, jejího manžela i jejich dětí. Vystihuje jednak veřejný i soukromý život, myslím, že je tam i trochu psychologie( vykreslení rodinných poměrů knížecího páru- jejich tvrdá výchova, kdy se snažili vychovat svoje děti v liberálním duchu). V téhle knize je opravdu vidět, že americká herečka a posléze monacká kněžna udávala ton miniaturního státu Monaka. Co mě však na této knize zklamalo bylo málo fotek.

Babouš
26.04.2014 4 z 5

Hrozně rád čtu herecké biografie, protože mě zajímá, co se skrývá pod tou maskou, kterou herci a herečky ukazují na kameru. Jaký byl ten člověk doopravdy? S kým se přátelil? Koho nenáviděl? Jak žil? A tak dále. Už mám doma hezkou hromádku různých biografií, autobiografií a memoárů hollywoodských legend. Možná i proto tuhle knihu musím hodnotit přísněji.

Nenechte se zmýlit, je to skvělá biografie Grace Kelly, která zřejmě nadchne jak její fanoušky, tak ty, kdo ji znají jen letmo, z nějakého filmu Alfreda Hitchcocka. Ale oproti některým životopisům je tenhle postavený především na citacích přátel, rodiny, hereckých kolegů, proto často nepřináší jeden pohled, ale rovnou dva nebo tři. Na několika místech pak člověk neví, čemu má věřit.

Ale to je asi tak jediná výtka, kniha mapuje život Grace Kelly od narození, až po !SPOILER! tragickou smrt. Ukazuje, že nebyla takovou chladnou kráskou, jakou se zdá být ve filmech a na první pohled. Člověk díky knize pochopí, proč se oblékala tak, jak se oblékala, podle čeho si vybírala role i s jakým hercem se jí pracovalo nejlíp/nejhůř.