William a Harry: Bitva bratrů

William a Harry: Bitva bratrů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478503/bmid_william-a-harry-bitva-bratru-9Dj-478503.png 4 12 8

Bestseller New York Times od historického konzultanta oceňovaného seriálu The Crown z Netflixu „Královská kniha roku. Pokud už jste četli příběh viděný očima královské rodiny, teď si přečtete, jak to bylo doopravdy“ ROBERT LACEY (1944) je známým britským historikem a životopiscem. V posledních letech přispěl Lacey coby historický konzultant ke vzniku oceňovaného seriálu služby Netflix The Crown / Koruna. Napsal též Oficiálního průvodce seriálem Koruna, svazky 1-2. Lacey více než čtyřicet let píše o královně Alžbětě II. a jejím výjimečném životě, její dlouhé vládě i o celé královské rodině. Jeho první biografie královny Majesty (Veličenstvo) je průlomovou prací o britské monarchii. O tomto tématu Lacey přednáší po celém světě a pravidelně se k němu vyjadřuje v televizi. Synové prince Charlese a princezny Diany se stali první generací britské královské rodiny, kterou od narození na každém krůčku sledovala média. Nejen poddaní Alžběty II., ale i čtenáři a diváci po celém světě tak mají pocit, že o princích Williamovi a Harrym vědí úplně všechno… Odborník na královskou rodinu a autor mnoha úspěšných knižních titulů Robert Lacey svou zasvěcenou sondou do rozkolu mezi oběma bratry dokáže všechny vyvést z omylu. Za důvody roztržky mezi sourozenci, kteří si bývali tak blízcí, se vrací do doby jejich dětství a dospívání. Rozebírá důsledky toho, jak na chlapce působilo vědomí, že jeden z nich bude králem, kdežto druhý jen věčným „náhradníkem“. Laceyho důkladný pohled na komplikované vztahy v královské rodině překlenuje období od počátku osmdesátých let až po současnost, včetně kontroverzního interview Harryho a Meghan s moderátorkou Oprah Winfreyovou nebo pohřbu prince Philipa.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Práh
Originální název:

Battle of Brothers: William and Harry–The Inside Story of a Family in Tumult , 2021


více info...

Přidat komentář

VendulaB
29.08.2023 5 z 5

Pro čtenáře, kteří se zajímají britskou královsku rodinu, je to čtenářská lahůdka - jedna z nejlepších, jaké jsem k danému tématu četla. Úžasný pohled do zákulisí života nejen Williama a Harryho, ale vlastně celé rodiny. Příčiny, souvislosti, důsledky - kniha vysvětluje mnohé.

4444913
24.08.2023 1 z 5

Malá vsuvka k popisu knihy-"pokud jste četli příběh viděný očima královské rodiny..." tak musíte přestat s halucinogenními houbičkami. Žádná taková kniha neexistuje.Královská rodina prostě mlčí.


tami1
09.11.2022 4 z 5

Jsem překvapena profesionalitou s kterou je kniha napsána. Vzhledem k bulvárním výkřikům, které nás dennodenně bombardují, je obdivuhodné, jak střízlivě a skoro nestranně ji autor servíruje.
Nejsem fanatický hltač bulváru ani bezmezný obdivovatel královské rodiny, zde se mi dostalo srozumitelného vysvětlení některých situací a musím připustit, že obě strany dělaly chyby. Přesto malinko víc fandím Willliamovi.

heavy66
01.05.2022 3 z 5

V každé rodině je holt něco, taky jsem se s bráchou párkrát pohádal, ale novináře jsme do toho netahali. A když nejde o život..!
Pro monarchii a Její Veličenstvo královnu mám celoživotní slabost, proto jsem přečetl tuto knihu bez společenských předsudků, s otevřenou myslí, a docela mě bavila.

Romča11
23.03.2022 5 z 5

Po dlouhé době jsem se zase jednou pustila do literatury faktu. O těch dlouhých večerech v lockdownu, kdy jsem se snažila odreagovat, jsem se začala více zajímat o britskou královskou rodinu. Když pak na podzim vyšla tahle tlustá kráska, hned jsem si ji toužila přečíst.
Vždy mě zajímalo, co se vlastně mezi bratry Williamem a Harrym stalo. Proč spolu teď nemluví. A tady jsem našla odpověď! A takovou, kterou jsem opravdu nečekala.
Kniha začíná vztahy prince Charlese a končí u pohřbu prince Phillipa, takže zevrubně zachycuje všechny vztahy a jejich problémy v téhle rodině. Zachycuje už od dětství princů možné příčiny toho, proč spolu nemluví.
Podle mě je tato kniha hodně dobře zpracovaná a našla jsem v ní mnoho odpovědí na svoje otázky o královské rodině.
Pokud jste fanoušci britské královské rodiny, rozhodně doporučuju! Mě moc nadchla!

Madelisi
23.01.2022 3 z 5

Na této knize je bulvární pouze její jméno. Dostaneme tu životopis obou princů, autorovy interpretace známých událostí. Leckdy jsou jodně inovativní, s předkládanými fakty se dá souhlasit (např. William a Kate se setkali ještě před univerzitou).
Kvituji, že se autor zaměřil na dopad rodičovských eskapád na oba prince.
Myslím si, že kniha je neutrální, nenadržuje ani jedné straně. I když na konci už bylo vidět, jak složité bylo psaní, aby se vysvětlilo jednání Sussexových z posledních měsíců (děj končí pohřbem prince Philipa).

maryzka
11.10.2021 3 z 5

Tak nevím jak to hodnotit. Dočetla jsem to a říkala si, že čtení ujde, místy průšvihy nudné, místy o tom bylo napsáno v novinách a nakonec přijde rozuzlení v podobě věštění jak to bude vypadat v budoucnosti.

4444913
07.10.2021 1 z 5

V češtině vyšlo druhé přepracované vydání které je tedy opravdu hodně přepracované.Kdysi velice kvalitní autor publikací o královské rodině se spojil s Netflixem který se specializuje na výdělečné ztvárnění historie a historická přesnost jde do kopru.Lacey samozřejmě psát umí a pokud si někdo chce počíst tak prosím ale hledat v tomto spisku věrohodné informace není nejrozumnější počin.Popisovat vpravdě horrorové události jako že královna neměla při televizním projevu na stole za ní fotku Harryho a Meghan což Laceyho Netflixové spoluzaměstnance přimělo přehodnotit svou roli je snad blbé i jako vtip.Při Vánočním projevu je za ní stabilně snad jedině princ Philip,už byl k nevidění i samotný následník trůnu princ Charles..Také v projevu zmínila osmé pravnouče (Archieho)ale NE JMÉNEM tak to vidíte,lidi.No,občas nezmínila ani svatbu někoho z rodiny.Je hrozné že Harrymu a Meghan nebylo palácem dovoleno si vydělávat vlastní peníze zatímco Charles má značku Duchy Original-autor ovšem totálně zasklil klíčový fakt že Charlesova firma naprosto veškeré výdělky do poslední pence vráží do charity a pro něj osobně z toho nejde ani flok což je v pořádku ale prodávat své postavení internetovým platformám jako mělo být Quibi už ale ne.Ubohý Harry se právem zlobí na Williama protože když se narval do uniformy Afrika-korpsu tak mu v tom nezabránil a chudák Harry to zase odnesl za Williama který se těšil ochraně jako budoucí král-inteligent Harry měl 21 roků,to snad mohl mít vlastní mozek,ne?Co "odnesl"za Williama nechápu,promiňte.No a Lacey tvrdí že od té doby se v Harrym "něco zlomilo,ztratil ve Williama důvěru,bůh ví co všechno si uvědomil"akorát že řeč je o roce 2005 a existují stovky pořadů a rozhovorů kde se Harry o Williamovi vyjadřuje jako o nejbližší osobě,příteli a podobně a pokud je někdo fanda a dění kolem Windsorů jen trochu sleduje mohl vidět že spolu oba vycházeli skvěle a později po Williamově svatbě s Kate(2011)tvořili nesmírně sympatické trio a sám Harry se o Kate vyjadřoval jako o sestře kterou nikdy neměl.Prostě kniha pro Sussexmaniaky.Jinak je k mání jmenný rejstřík a tři oddíly chronicky známých barevných fotek plus jsou u jednotlivých kapitol docela vtipné a ostré černobílé karikatury které jsou pro mě na této knize to nejlepší.

Štítky knihy

královská rodina

Autorovy další knížky

Robert Lacey
britská, 1944
2018  88%The Crown: Podrobná historie
2009  92%Slavné příběhy anglických dějin
2014  83%Grace Kellyová
2021  75%William a Harry: Bitva bratrů

Kniha William a Harry: Bitva bratrů je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst13x
Chci si koupit13x