Gantz 5

Gantz 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/221068/bmid_gantz-gantz-5-wZM-221068.jpg 4 85 6

Gantz série

< 5. díl >

Co jen to Kei Kurono komu udělal, že se mu pořád dějí takové věci? Nemá ochrannou kombinézu, dva gangsteři hrozí, že mu ustřelí hlavu, a ke všemu se ocitl v pasti v barabizně plné příšer, které ho s radostí pošlou na onen svět. Dokáže uniknout i tentokrát? A kolik lidí z Gantzovy party mezitím zamordují Tanakova ptáčata?

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

ガンツ 5 (Gancu 5) , 2002


více info...

Přidat komentář

Atlantis
26.09.2022 4 z 5

Na první pohled čtyři hvězdy jako u čtvrtého dílu, ale oficiálně o půl bodu méně - 3,5*. Naše banda se postarala o dalšího emzáka a vrací se ke svým životům. Ne všichni jsou ale spokojeni. Pořád je zde obrovská spousta neznámých a já už bych byl rád za nějaké odpovědi. Ale nová banda vypadá zajímavě, uvidíme, co z nich vyleze.

Negan
18.04.2021 4 z 5

U pátého svazku série Gantz jsme měl pocit, jakoby byl celý boj trochu natahovaný. Akce však Okuovi pořád jde a myslím, že kresba zde funguje na jedničku. Nový hlavní záporák není však tak zajímavý jako Cibulka a příběh díky tomu trochu dře. Moc se mi však líbila část příběhu kdy se odhalí sexualita jedná postavy, tato scéna dokonale ukazuje jak jsou Japonci xenofobní a rasističtí, což je v série vcelku často vidět. Obálka je vcelku dobrá.
Tento svazek spíše průměrný, zachránila ho však již zmíněná dokonalá scéna, mé hodnocení je tedy 7/10.


trudoš
12.12.2018 3 z 5

Přestože vrcholí druhé kolo honěné na emzáky, v důsledku působí páté album jen jako bezradné přešlapování na místě. Akce (tentokrát bohužel bez nechuťáren) trvá celých pět minut, nebo alespoň tolik času mi zabralo „pročíst se“ první polovinou. Ne že bych si stěžoval jakým způsobem Hiroya Oku kreslí - jeho stylizovaná dynamika má bezesporu něco do sebe. Jenže aby si člověk vyprávění skutečně užil, musel by být rozsah jednotlivých dílů minimálně pětinásobný. Každopádně poté, co je další zlej kápo ze hry, vrací se hrdinové do normálního života. Tady mi znovu haprovala logika pravidel pro civil, ale už jsem vzdal pokusy o jejich pochopení. Jen bych si tím zkazil den. Následuje Kuronovo pubertální fňukání nad neopětovaný chtíčem, a pak už Gantz potřetí zvoní na poplach. Takže naštěstí žádná složitá mezihra, ovšem také nic, co by nějak navnadilo na pokračování. Nepočítám-li tedy zvrácené představy, jakýmpak asi způsobem bude nová sestava nesympatických antihrdinů proměněna na karbanátky.

Lenka.Vílka
16.03.2018 4 z 5

Jsem šokována! Tedy pozitivně. V dalším díle pokračujeme dál, ale tentokrát mě to bavilo. Dost tomu pomohl způsob vyprávění. No každopádně, další díl si půjčim. Rozhodně.

Hadati
12.08.2016 3 z 5

Nepřítel no. 2 není tak šílený jako jednička a i souboje jako takové mi přišly o něco logičtější. Jde tedy o podstatné zlepšení soubojového příběhu. Snad se autor zlepší a další emzák na odstřel bude ještě více hrůzostrašný než směšný. Jsem zvědav, zda se bude postupně vytvářet skvělý bojový tým anebo to i nadále bude vyvražďovačka "hráčů", kteří netuší, že jim jde o život, dokud není pozdě.

martinstefko
08.10.2015 5 z 5

Když to vezmu kolem a kolem, tak je "Gantz" vlastně příšerně kýčovitý komiks, který má docela jednoduchou stavbu děje, kdy jde jen o to, s kým se postavy utkají. Je to sexistické, jsou zde nahotinky, místy je to erotické až pornografické, řeší se zde hlouposti a je to akční jak blázen. Jenže tohle všechno, co jsem vyjmenoval, to pro mě nejsou slabé stránky, ale naopak stránky silné. Díky nim je pro mě "Gantz" jedním z komiksů, na jehož každý díl se nesmírně těším, protože přesně vím, že dostanu akční pubertální směsku, která ale má směřování a má vývoj, navíc je zde ještě spousta toho, co nevíme. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/01/833-gantz-5-90.html

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Hiroja Oku
japonská, 1967
2013  72%Gantz 1
2014  76%Gantz 2
2014  79%Gantz 3
2014  79%Gantz 4
2014  78%Gantz 5

Kniha Gantz 5 je v

Přečtených117x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x