Gantz 3

Gantz 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201245/bmid_gantz-gantz-3-2xe-201245.jpg 4 104 7

Gantz série

< 3. díl >

Začíná nové kolo! Kei a jeho přátelé se po příliš krátkém odpočinku vrací do staré známé místnosti, kde se setkávají s novými nedobrovolnými účastníky Gantzovy tajemné hry. Kolik nováčků tentokrát přežije setkání s nepřítelem? A jak si povede Kei a jeho ostřílení kolegové? Lze tuhle hru vůbec vyhrát?

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

ガンツ 3 (Gancu 3) , 2001


více info...

Přidat komentář

Atlantis
08.09.2021 4 z 5

Tahle série je jako na houpačce. Třetí díl byl parádní. Jasně, je to bizár plný nechutností a oplzlostí, ale já jsem z nějakého podivného důvodu spokojený. Není tady nikdo vyloženě čistě kladný, každá postava je svým způsobem vyšinutá a já si to užívám. Těším se na další díl.

Negan
17.04.2021 4 z 5

Třetí kniha série Gantz není tolik akční a spíše se zaměřuje na postavy. Tuto změnu jsem s radost uvítal. Po dvou svazcích plných akce dostáváme svazem zaměřený na osobní život postav a smiřování s jejich "novým životem". Právě toto Okuovi jde a ukazuje se, že není jen dobrý v akci, ale i ve scénáři. Menší prostor zde dostal i Nishi, který patří mezi jednu z mých nejoblíbenějších postav ze série. Obálka je hezká a dobře zobrazuje postavy.
Tento díl je stejně kvalitní jako minulý a dostává ode mě hodnocení 7/10.


Lenka.Vílka
15.03.2018 4 z 5

Další díl si nechám až na zítra, tak tenhle komentář buď nesuďte nebo ignorujte.
Třetí díl mi principem výstavby děje připomíná dost současných knih. Dvěstěpadesát stran čekáte, než se v tom pindání začne něco dít. Začne. Ale na posledních dvaceti stranách, takže hodnotíte jako pecku. Ne, Gantz 3 mě na tohle neutáhne. Sice jsme se podívali na stereotyp toho, jak to chodí ve školství. Ale že bych se dozvěděla, proč kluk v patnácti může bydlet ve svém bytě, mi vzhledem k jiné kultuře nikdo nevysvětlil. Sere pes, fakt jo, popojedem. Protože vážení čtenáři, přijde novej prvek. Humor. Keiovi namlouvací techniky mě dostaly.
(Já jsem přece tvůj domácí mazlíček a s tím sex mít nemůžeš. Já se ním ale mazlil...)
Takže princip konec nám zachrání všechno tady fakt nastal. Ale...kvůli určitým informacím a náznaků čekám v dalším díle maso.
Vyjádřim se ještě k sympatiím k postavám. Zatím u mě vede "Lízal", protože ten je prostě nej. A moc toho nenakecá. Hlavně žádné "hnn", takže sympaťák. Navíc, na čtyřech mu to sluší v kombinéze. Snad neuře moc brzo. "Prsatice" by se nudila...

trudoš
03.11.2017 3 z 5

Fascinuje mě, s jak moc nesympatickými hrdiny dokáže Hiroya Oku přijít. V podstatě nikdo z nového osazenstva nestojí ani za zlámanou grešli - násilničtí magoři, namyšlená popstar, psychotická fanynka, důchodkyně s uřvaným vnukem - tohle je vážně tým k pohledání. Po prvních dvou albech je však jasné, že čím víc lidí, tím větší masakr, pročež očekávání další polovačky je zřejmé.
Naneštěstí se autor tentokrát zaměřuje víc na sociální zázemí jednotlivých hrdinů a v tomhle ohledu mu fakt jedničku napsat nemohu. Pravděpodobně má důvod neustále naznačovat, že japonská mládež terorizuje všechny kolem a slabší dostávají permanentně po tlamě, protože silnějším nekouří jejich mocné doutníky. Já sice nemám nic proti undergrundové stylizaci, ale tahle prvoplánová černobílost mi už prostě z principu přijde směšná.
No a jak se tak nepřímo polemizuje nad krutostí světa, na samotnou zápletku moc místa nezbude. Teprve v závěru se začne dít něco zajímavého, takže bez čtyřky nemá trojku smysl ani otevírat.

Hadati
12.08.2016 3 z 5

Opět se mi potvrdilo, že autor je silnější v tom, když vypráví příběhy jednotlivých postav, než když dojde na samotný boj.

martinstefko
08.10.2015 5 z 5

"Gantz" je série, na jejíž každý díl se těším a tentokrát jsem věděl proč. Tohle je naplnění mých fantazií o tom, jak by se mohl příběh vyvíjet. Je to úchylné, je to bizarní, je to ujeté, ale pořád je zde příběh, který je zajímavý a který stojí za to číst, protože je zde napětí a očekávání toho, co přijde. Myslím si, že po pár misích tohle nadšení vyprchá, ale v současné době je to přesně to, co mám na japonské tvorbě rád. Nezakrývá nic, co se děje v lidské hlavě, je to hodně sexistické, ale pořád to vypráví něco, co stojí za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/586-gantz-3-90.html

mitko
06.08.2015 5 z 5

Po prvej bitke, sa tu autor viacej zameriava na vykreslenie sveta v ktorom hlavný hrdina žije. A je to doba gangov a agresie. Kde slabší sú utláčaní a skupiny ľudí (hlavne mladších), ktorí rozkladajú spoločnosť. Kei sa s jednou zapletie, ale zisťuje, že oblek má využitie aj v reálnom živote, čo sa mu na konci vypomstí. Inak tu sledujeme, životy ľudí, ktorých si ako ďalších vyberie Gantz a autor nám tu ukazuje ich charakter a snaží sa navodiť pri niektorých určité sympatie, ale nieje dobré si pri tejto sérií nejaké postavy obľubovať, pretože začína ďalšie kolo, a podla minulého boja, pár bômb v hlavách opäť vybuchne. Ich súperom tento raz bude mimozemšťan Tanaka. A aj keď akcia autorovi naozaj ide, príbeh v obyčajnom svete som si predsa len užíval trocha viacej, preto 5* a zvedavý na ďalšie diely.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Hiroja Oku
japonská, 1967
2013  72%Gantz 1
2014  76%Gantz 2
2014  79%Gantz 3
2014  79%Gantz 4
2014  78%Gantz 5

Kniha Gantz 3 je v

Přečtených138x
Doporučených2x
Knihotéce46x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x