Gantz 1

Gantz 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174876/bmid_gantz-gantz-1-gow-174876.jpg 4 214 35

Gantz série

1. díl >

Jak dlouho vydržíte ve hře? Poslední, co si Kei Kurono pamatuje, je, že ho přejelo metro, když se snažil zachránit opilého bezdomovce. Jak hloupá smrt. Ale přesto je stále... naživu? Ocitl se v místnosti, ze které nemůže odejít, v místnosti se spoustou dalších neznámých lidí. A uprostřed té místnosti je černá koule, která hlásí, že pokud chce zpátky svůj život, musí jít lovit bizarní mimozemšťany. Kei Kurono vstupuje do hry na život a na smrt. Obyčejní lidé vyzbrojeni sci-fi zbraněmi a proti nim bytosti silnější a nebezpečnější než si kdy dokázali představit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Crew
Originální název:

ガンツ 1 (Gancu 1) , 2000


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
05.03.2024 4 z 5

Bizarní,zábavná manga. Nic extra,ale na dnešní večer fajn oddychovka. 8/10

Gwilwilethiel
01.02.2023 5 z 5

Nejsem fanoušek morbidností, nahotin, létajících končetin, vnitřností a blinkání...ale tohle mě zaujalo. Otevřela jsem ze zvědavosti a překvapivě rychle se začetla. Byla to jízda, sice ukrutná, ale byla :D
Po přečtení prvního dílu jsem celá zvědavá, kam se tento bizár bude ubírat dál, takže v sérii hodlám pokračovat ^^


Morbidus
28.07.2022 4 z 5

Bizarní úchylárna pro lidi s velmi specifickým (čti: černočerným) smyslem pro humor. Naštěstí do této skupiny spadám, takže mi to sedlo. Nesympatické „nehrdinské“ postavy mi sem tak nějak sedí a veškeré absurdní dějové zvraty děj pohánějí vpřed. Co se týče nahoty postav, my úchyláci nemáme nic proti - ovšem pak by měla být oboustranná; pixel-cimprlík pro mě byl daleko absurdnější než celý příběh dohromady. Jsem rád, že žiju ve světě bez umělecké cenzury (sarkasmus, for sure).
Sečteno a podtrženo, první díl rozehrál hru, nic nevysvětlil a skončil v půlce (?) akčnějšího děje. A to všechno, aniž by dokázal navnadit na díl další. Což je škoda, protože to má potenciál. Čtvrtou hvězdu tak přidávám jen proto, že mě toto nekorektní čtení bavilo a příjemně odsýpalo.
Odvážnější jedinci nechť zkusí další díly, prý je to dál jen lepší...

Catwoman292
22.09.2021 4 z 5

Jak jen začít? Do Gantzu se mi nejdříve nechtělo, ale pak jsem ho objevila v knihovně a navzdory hodnocení se do něj pustlila.
Po přečtení pěti dílů, mohu říci, že se mi samotný nápad a příběh vážně líbili! Ocenila jsem, že hlavní hrdina se vůbec nechoval "hrdinsky" a neměl potřebu všechny zachraňovat a do všeho se plést...
No ALE, co mě vážně otravovalo, byla doslova všude přítomná ženská nahota. Zvláště, když byla na každé stránce nové kapitoly, zatímco muži byli "hrdinsky" zakryti. Nic osobního proti prsům nemám, ale nedá se zrovna říci, že bych je potřebovala vidět každých 30 stránek... Chápu, že je manga převážně určená pro mužské publikum, ale tohle už bylo vážně moc! Co mě ale štvalo nejvíce a čím pro mě manga ztratila cenu je opakovaný pokus o v podstatě znásilnění jedné z ženských postav, a to několika různými postavami.
Závěrem, nejsem si vůbec jistá, jestli chci v této sérii pokračovat. Upřímně nemít mangu půjčenou asi bych ji hodnotila jinak...

Negan
17.04.2021 4 z 5

První díl série Gantz mě velmi zaujal a myslím, že i překvapil. Hlavní postavou je zde otravný teenager jménem Kei Kurono. Kurono umírá pod kolejemi metra a objevuje se v místnosti, tedy přesně v tajemném Tokijském bytě, což by nebylo tak zvláštní, všichni jsme přeci jednou byli uneseni do tajemného Tokijského bytu, avšak jsou tu tři problémy, za prvé v místnosti je hromada lidí, přičemž je (kromě hlavního hrdiny a prsatice) zde jen jedna zajímavá postava (dívám se na tebe bloncko), za druhé je zde černá koule a za třetí je tu hromada zbraní a může začít morbidní zábava! Děj je vcelku zvláštní, celkově začátek se táhl, ale na konci dostanete několik výborných zvratů, které dokáží překvapit. Obálka je hezká, není nejhezčí z celé série, ale vypadá dobře a rozložení postav je zde dobré, když jsme u obálky musíme mluvit i o kresbě, která je detailní a velmi dobrá. Vydání je dobré, nejsem však spokojen s kvalitou papíru, který je levný a občasně průsvitný, tak je to však u všech mang od krve (vyjma Zprávy Pro Adolfa).
Já komiks doporučuji, jako start série to funguje a jako zábava na cca 15 minut je to ideální.
Celkové hodnocení je nadhodnocené, ale jelikož tento svazek dokonale trefil do černého v mém vkusu dávám hodnocení 8/10.

OsolenéKnihy
20.02.2021 odpad!

Tak tohle byl docela šok, zcela zřejmě pouze pro potěchu mužského čtenáře - žena je zde komplet nahá, mužům ale přirození zakryjeme, kdo je na ně zvědavej? Nechápu, s jakým úmyslem byla manga sepsána, dějově mě to ani v nejmenším nenalákalo na další díly a postavy se chovají snad nejhůř a jako největší ignoranti. Možná, že nápad by k zahození nebyl, ale zpracování mě naštvalo hodně.

RadimWiniarski
28.12.2020 3 z 5

Hodně zvláštní počtení. Představena je nám široká škála postav, které namísto toho, aby nás nějak více uvedli do děje, jedou mistrovství světa v předhánění se o to, kdo vypustí do světa více prapodivných citoslovců a nahoty. Některé scény bych řekl, že jsou možná už trošičku za hranou, ale co si budem. Co je pro mě za hranou, je pro Japonce klasickej normál.
Jak bylo řečeno, první díl nabízí jen minimum informací a spíše si jede svou cestičkou plnou bizarností a úchylných dialogů. Pokud tím chtěl autor nalákat čtenáře ke koupi dalšího dílu, tak si myslím, že se mu to úplně nevydařilo a o dost potenciálních čtenářů tímto dílem přišel.
Já však zkusím věřit zdejším komentářům v tom, že se další díly postupně zlepšují, a tak si dříve či později další díl pořídím. Přeci jen, vyloženě zlý první díl to nebyl. 60%

Alena_S
13.07.2020 4 z 5

Jó, na to se dlouho vzpomíná - jak dobrá manga, tak pitomý začátek :-) Nemyslím námět, myslím autorovu snahu nacpat na každou jednu stranu něco lechtivého (zlobivej pejsek!), nebo aspoň pořádně fuj - To aby neodešli čtenáři, dokud se on nerozhodne, kam děj směřovat.
Jak vidím v komentářích, odešlo jich hodně. Ale když vydržíte nějaký ten díl, rozjede se přehnaný, ale celkem dobrý příběh. Lepší, než se uchýlit k anime verzi; věřte mi, že u této série to není řešení...

Shaxx
08.06.2020 3 z 5

Zatím průměr, 3 hvězdy. Postavy jsou řádně na facku, pěkná sbírka nesympatických charakterů.
Pobavila cenzura, nahá ženská je ok, ale jakmile se svlékne chlap, rychle rozpixelovat choulostivé partie :D Celek vyvolává směsici pocitů - zhnusení, pobavení, zvědavost, opovržení. S tím se dá pracovat, je to celkem divná ujetina, ale to se dá čekat.. :D Další díly jsou hodnocené lépe, tak uvidíme.

Atlantis
18.05.2020 4 z 5

Já jsem se bavil. Trošku zvrhlé, lehce drsné, naprosto střelené... Není přesně tohle definice mangy?
První kniha končí zvláštním cliffhangerem, kdy není ještě nic vysvětleno a vy pořád ještě tápete stejně jako postavy, takže ideální nalákání na pokračování.
Gantz je v dnešní době již světoznámá série, která se mi doteď vyhýbala, ale určitě si seženu další díly.

antonin0999
11.02.2020 3 z 5

Jako čtenář odcházím od této knížky bez výraznějších emocí. Děj se posouvá velmi pomalu, stejně tak "rychle" poznáváme postavy - oproti tomu se mi nedostalo ani žádného nadšení z grafického zpracování. Přemýšlím, jestli dám šanci dalšímu dílu, ale myslím, že spíš zůstanu u sérií, které mě zásadně chytí na první dobrou alespoň něčím.
Rozhodně se dá říci, že je tato manga poměrně akční, libuje si v dlouhých předvídatelných záběrech a určitě obsahuje i prvky erotiky, ačkoliv i v tom tento díl zůstal jen na povrchu (a u mužů dokonce jen u kostiček).

Ivan F
17.01.2020 1 z 5

Túto vtákovinu mi pribalili k poslednej knižnej objednávke zdarma. Určite vedeli, čo robili, pretože tento grc je z môjho pohľadu nepredajný. Všetko negatívne a vytýkané tomuto dielu je v komentároch ostatných, čo to čítali.

To, že je to brak, to mi nevadí, avšak aj brak by mal mať nejaké kvality, lenže tu som žiadne nenašiel. Za mňa škoda času čitateľa a takisto škoda papiera. Našťastie sa papier dá spoľahlivo recyklovať.

LordSnape
29.06.2019 3 z 5

Je mi jasné, že se jedná teprve o první díl a manga se bude určitě vyvíjet a spoustu věcí vysvětlovat, ale prostě mě tam skoro nic nezaujalo... Je to takové plytké, průměrné a prostě tam není žádná zajímavá postava, co by to celé táhla. Místo toho se tam jen dohadují a křičí na sebe. Dost mě též vytáčí, že už z prvního dílu je hodně cítit, jak se vše bude strašně natahovat. O Gantzu jsem před lety slyšel samá pozitiva a tak jsem po dočtení mírně zklamaný. Pokud na další díly narazím v knihovně, asi si je půjčím, ale rozhodně to pro mě nemá cenu kupovat. Alita nebo GITS jsou úplně jinde a jako alternativa se nabízí uzavřená All you need is kill - Stačí jen zabíjet.

Áňa 998
02.03.2019 3 z 5

Mangu jsem dlouho nečetla, jednička Gantz mi doma ležela už pěkně dlouho. Rozhodně akční a pěkná manga, možná se podívám po dalších dílech.

Ran
02.09.2018 3 z 5

Manga má celkem slušný a akční příběh s hezkými ilustracemi.

Lenka.Vílka
13.03.2018 5 z 5

Může obsahovat SPOILER a berte v potaz, že až po dočtení knihy a napsání tohoto komentáře jsem si teprve zjistila, co je to "Seinen manga" a že tohle je SM (a nebrala jsem jako důležité přepisovat komentář...psala jsem ho jako náhodný čtenář, který neví, do čeho jde)...

Probudíte se v místnosti s bandou cizích lidí. Trochu jako SAW, ne? Až na to, že vedle vás stojí typek, vedle kterýho jste ve své poslední vzpomínce umřel. Hmm. A v tý místnosti je taky divná koule. Ale než začne hon na mimozemšťany, jak slibuje anotace, do bandy se přidá další člen. Který přijde zvláštním způsobem. Přesně tak, jak umřel. Takže následuje pár stran, jak se se po částech skládá nahá holka. To asi proto, že umřela nahá.
("A na tenhle její uděsný příchod zareagovala jedna část mého těla náramně nadšeně.")
A co se stane pak? Jeden z bandy si začne sundavat kalhoty. Načež přiběhne pes a taky si užije kousek svýho dortíku. Což je komentováno slovy: "Ven si to,--hozené sako na slečnu-- než si to s ním vyměním." V druhé půlce naštěstí konečně přijde akce (ale žádnej strach, ty kozy zůstanou), která je do konce úchvatná. Krásná kresba, dobrý děj, naznačení věcí, které se budou rozebírat dál. Dobré. Jenom jsem zvědavá, co bude přesně dál. Na to kolik má série dílu...

Tak trochu jsem nechopila, jak v knize funguje "zobrazování nahoty". Ženská komplet, nejenom velký umělý kozy, ale i podvozek. Ale pytlík je cenzurovanej (těma trapnejma kostičkama jako to dělaj v televizi). Sorry, nechápu. Mangu doporučuju všem. Jak běžnému čtenáři, kterému čtení zabere max dvě hodiny, podle jeho schopností čtení. I těm, kterým to bude trvat déle, protože z technických důvodů nebudou moc knihu stále držet v ruce (teda pokud nebude půjčená z knihovny jako v mé případě, ale koupená...konečně jsem pochopila, proč kniha z knihovny "zmizela" a já musela dlouho čekat, než jí znovu koupí). Jo, a ta nahá slečna je skoro na každé obálce kapitoly. Ale jak jsem zmínila na začátku, až potom jsem si našla termín "Seinen Manga" a všechno jsem pochopila.

BeyondHorizon
03.09.2017 4 z 5

Wow, docela koukám, že lidi tu na Gantz píšou dlouhé komentáře. Já osobně nemám moc co na to říct. Zajímavá kresba, zajímavý a ujetý příběh. Pokud chcete něco brutálního, úchylnýho a divnýho zároveň, sáhněte po Gantz.

Diabel
27.06.2017 3 z 5

Ke Gantzu nemá moc smysl psát jednotlivě, raději ji hodnotím jako celek, protože si po celou dobu udržuje stejnou úroveň, a proto se pokusím o shrnutí. Vypíchnutí slabých a silných stránek tohoto zdánlivě nekonečného shounen příběhu.
Manga obsahuje tyto prvky: akce, drama, ečči (erotické), horor, psychologie, romantika, sci-fi, seinen (pro dospělé) a tragédie.

První díl Gantze je jen pouhou setinkou a bez celku nemá moc smysl. Doporučuji si určitě přečíst i další díly a pak se rozhodnout, co dál. Rozjezd není úplně nejlepší a čtenáře možná i odradí než navnadí. Nebýt anime, tak bych z toho sám nebyl moc moudrý, protože jsme hned ze začátku příběhu spolu hrdiny vytrženi z reality a hozeni do úplně jiného světa. O celé situaci se tak dozvíme více až v dalších dílech.
Autor to prostě natahuje. Manga se tak stává stereotypní. Spousta krve, explicitního násilí, přehnané ženské nahoty a ujetí emzáci. Postavy jsou zde důležité a dělají Gantz tím, čím je. Ale když vás baví jen dvě až tři postavy z padesáti, tak už je někde hergot problém. Hrdinové jsou přehnaně uřvaní. V boji se obvykle drží většina zpátky a v akci je jen pár lidí, přičemž zbytek na ně nesmyslně pokřikuje. Občas aktérům účastnícím se boje okolí vytýká něco, co samo dělá a na čem se samo podílí. WTF?? No nenaštve to, když naducaná hrdinka poskakuje, řve a vyčítá „Udělej něco, udělej něco. Je to tvoje vina!“ a přitom se sama ani nehne? A jako poslední věc v řadě mi vadí výskyt flashbacků... Ale to je pro tento typ mangy typické.

V pozdějších dílech se negativa naštěstí vytrácela. Hrdinové pomalu ale jistě dospívají, míň křičí, dokážou se lépe zorganizovat, flashbacky je o něco méně... Ale pořád se to drží svého a necejtím, že by mi to něco dávalo...
Ústřední myšlenka Gantzu je ale originální a zajímavá. To je taky hlavní důvod, který mě u této série stále drží i po 15 dílech. Chci zkrátka vědět, jak to celé dopadne a přijít tomu na kloub.

Když Gantz porovnám s ostatními mangami, tak to není úplně nejlepší počin, se kterým se dosud setkal. Díky anime jsem věděl, do čeho jdu a počítal jsem s jednodušším příběhem a nenáročnou četbou. To však neznamená, že by mě to nebavilo. Přeci jen jsem přečetl zatím vše, co vyšlo a shlédl anime a filmy.

Co se týká kresby, tak v tomto ohledu nemám námitek. Je přehledná. Souboje nejsou zmatené.

Na závěr přidám malé srovnání anime a mangy. Za mě je manga jednoznačně lepší a není tolik iritující jako anime. Je to vidět celkově i na tom, že anime má pouze první sérii a více jich nevytvořili (má i svůj vlastní nepovedený alternativní konec).

Moje hodnocení 5/10

trudoš
18.05.2017 3 z 5

Neotřelý nápad na zápletku, se kterým mohou přijít snad jen Japonci. Protože kde jinde mohou být přinuceni hákovat i lidé po smrti? A to při ničem komplikovanějším, než je hon na různorodou mimozemskou naplaveninu, která si udělala ze Země galaktickou Mallorcu. Anebo je všechno úplně jinak?
Hiroja Oku spoléhá na osvědčené ingredience úspěšných kultů, takže Gantz je plný odhalených ňader, hi-tech zbraní, bezskrupulózního násilí a neustávající akce, což ještě umocňuje tajuplná atmosféra nevědomosti, kdy prakticky žádná z ústředních postav netuší, co se to vlastně děje. Přičemž čtenář na tom není jinak, ovšem na rozdíl od hrdinů si může užívat alespoň plnohodnotné melounky. Jenže ačkoli autor boduje zběsilým tempem, zcela selhává v postavách, jelikož povedenější balení mentosek byste pohledali. Nemluvě o nekonečném natahování prakticky čehokoliv, takže i přes nemalý rozsah se nejen že nedočkáte byť jen náznaku odpovědí, ale vlastně ani žádného zásadního obratu. Proto hurá na další díl.

Mayaku
25.04.2017 5 z 5

Tady ode mě nikdo nemůže očekávat objektivní hodnocení. Seinen a shonen manga/anime byly moje krevní skupina již v mém otaku období onehdá na gymplu. A obzvlášť tedy zde přítomný Gantz byl i přes svoji béčkovou atmosféru absolutní guilty pleasure. Dokonce jsem vedle anime shlédla i hraný film, a to je co říct. Spousta krve, explicitního násilí, přehnané ženské nahoty a ujetí emzáci - to jsou zkrátka poznávací znamení Gantzu, která jej dělají tím, čím je. Pokud to někoho uráží, nikdo ho nenutí to číst.

Kresba je opravdu velmi pěkná a příběh strašně rychle odsýpá před očima, prvních několik dílů jsem zhltala na posezení, trochu se však obávám, že stejně jako v anime příběh v budoucnu po jednom konkrétním zvratu poněkud ztratí dech - no uvidíme, třeba se s tím manga popasovala lépe :)

Štítky knihy

boj o přežití zfilmováno erotika manga mimozemšťané šónen-ai, shōnen-ai

Autorovy další knížky

Hiroja Oku
japonská, 1967
2013  72%Gantz 1
2014  76%Gantz 2
2014  79%Gantz 3
2014  79%Gantz 4
2014  78%Gantz 5

Kniha Gantz 1 je v

Přečtených285x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce126x
Chystám se číst21x
Chci si koupit5x
dalších seznamech5x