Gang zjizvených

Gang zjizvených https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12504/gang-zjizvenych.jpg 4 60 8

Iva Pekárková v roce 1985 emigrovala do Spojených států, kde prošla různými zaměstnáními. Živila se mimo jiné jako sociální pracovnice nebo jako barmanka či taxikářka. Nyní žije v Praze, kde především překládá z angličtiny. Její knihy vycházejí jak v České republice, tak v zahraničí. Originální autorka známá svým dobrodružným životem přeložila svou knihu Gang zjizvených ze slangové angličtiny. Je to zajímavě komponovaný příběh o ztrátě iluzí a o tom, co všechno se může v krátké době přihodit mladé naivní dívce na výletě do Turecka, a také o tom, co se jí potom může stát ještě v New Yorku.... celý text

Přidat komentář

Zemlja
26.08.2023 4 z 5

Když jsem to přečetla, bála jsem se jet na dovolenou do Turecka. Nesmějte se nikdo.

cedricdiggory
15.09.2022 5 z 5

Styl, kterým byla knížka psaná, mi sednul. Ano, tohle je to, čemu se říká originální styl. Nezaměnitelný. Iva je autorka, kterou si s ostatními nespletete. Ještě, že ji česká literatura má!


Romalu
12.07.2022 5 z 5

Četla jsem, když jsem byla stejně stará jako hlavní hrdinka. Vzalo mě to.

Frederick
15.08.2018 4 z 5

Je to takové hodně "crazy", zábavné a dobře vysvatěný příběh.

Jana_Hlus
08.07.2016 4 z 5

Strhující příběh osmnáctileté dívky, kterou život rozhodně nešetří. Krásná, mladá dívka s jizvou na tváři i duši. Někdy se prostě přihodí, že nás osud tak nějak vlíkne a my to nedokážeme zastavit, ovlivnit, změnit. Mohla se Božena zachovat jinak? Měla možnost žít i po svém tureckém dobrodružství "normální" život? Nevím. Jen jsem si říkala, jak bych se asi zachovala já...Kniha je opravdu skvěle napsaná, tím zvláštním stylem Ivy Pekárkové, dojem kazí jen pár gramatických chyb v textu.

Ali71
25.05.2016 5 z 5

Poněkud drsná realita, kterou mohla 18 dívka zažít. Není hloupá, jen se vždy ocitla na nesprávném místě a věřila lidem, kterým spíš měla nedůvěřovat. A často toho ostatní využili a jí zneužili. Ale při svém těžkém osudu si se životem poradila celkem dobře a snažila se dostat se ze situace jak nejlépe mohla. Nenechala se otrávit a nikdy neuvažovala o řešení ve smyslu sebevraždy, což by asi nejeden slabší jedinec nedokázal. Silná osobnost. V textu jsou popisovány místa, kam jsem se třeba já nikdy nedostala a nikdy nedostanu a jsou vylíčeny ze zajímavého úhlu pohledu. Kniha se mi líbila, nebyla psaná pesimisticky, měla jsem z ní dobrý dojem. Doporučuji přečíst.

orinka3
12.11.2014 5 z 5

Syrová, drsná, pravdivá. Život bez příkras a naplno. Pro mě zajímavá líčení míst, kam se v životě nepodívám a které znám pouze z upravené četby. V knize se mi líbí, jak vede Pekárkové se čtenářem dialog a vtahuje ho do příběhu. Používá neotřelé obraty, stále něčím překvapuje a popisy míst, kde se příběh odehrává, jsou velice věrohodné. Zážitky na vlastní kůži, chtělo by se napsat. Nemůžu si pomoct, Pekárková je takový úkaz, že si nezasluhuje nízké bodové hodnocení. Čte se výborně, stavba příběhů je originální a nezaměnitelná. Dávám plný počet hvězdiček.

Skip
04.04.2012 4 z 5

Nemůžu autorce upřít jistou originálnost v tom, jak tento román pojala. Místy se příběh sice stává kapku nevěrohodným, ale dejme tomu, že nebudu moc šťourat. Ostatně nemám proč. Vždycky si rád přečtu něco "trochu odlišného", proto mám tak rád Latinos. Setkal jsem se s názorem, že je Pekárková moc vulgární. Vůbec mi nepřijde, že by to nějak přeháněla. Drsnější výrazy do prostředí, kde se román odehrával, patří, a hlavní hrdinka rozhodně nebyla žádná panenka z 90210.

Kniha Gang zjizvených je v

Právě čtených1x
Přečtených83x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce44x
Chystám se číst13x
Chci si koupit3x