Král duchů

Král duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327370/bmid_kral-duchu-qLj-327370.jpg 4 34 4

Forgotten Realms - Změna série

< 3. díl

Když Faerûn zachvátí Mor kouzel, chaosem jsou strženi i Drizzt a jeho společníci. Vyhledají proto pomoc kněze Kaderla a Drizzt se tak znovu setká s nemocnějším a téměř nepolapitelným protivníkem, zákeřným Crenshinibonem, démonickým krystalem, o kterém věřil, že byl už před lety zničen.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

The Ghost King , 2009


více info...

Přidat komentář

Etule
11.02.2020 5 z 5

KOMENTÁŘ BUDE OBSAHOVAT SPOILER
Drahý pane Salvatore,
je mi jasné, že tenhle komentář si nikdy nepřečtete, ale musím Vám říct, že jste mi touto knihou rozlomil srdce napůl. Jedna část, ta dobrodružná, je nesmírně šťastná, že se opět bude v budoucnu s Drizztem setkávat. A že to vypadá, že se v knihách začne více objevovat i druhý můj oblíbený drow Jarlaxl.
Nicméně druhá část, ta romantická, je zasažena obrovským žalem, který sdílím s Drizztem (a Bruenorem samozřejmě), protože dostal tak málo času strávit se svou milovanou Catti. Celou knihu jsem doufala, věřila, že to všechno dopadne jinak, než kam to směřovalo. Že to Společníci síně opět přestanou v téměř plné síle.
Chápu, že vzhledem k jejich krátkověkosti, musel autor nějakým způsobem "odstranit" smrtelníky, aby mohl Drizzt pokračovat bez nich ve svých dobrodružstvích, ale přesto je mi z toho smutno. Nehledě na to, že si autor ponechal celkem zajímavá zadní vrátka, jak to ještě celé zvrátit.
Přesto jsem momentálně plná rozporu, protože na jednu stranu mě moc mrzí, že Drizzt je zlomený žalem. Na druhou stranu mi to přijde uzavřené kvalitně, a nevím jestli by se to případným návratem celé nezkazilo.
Vypadá to, že se budu muset přesvědčit přečtením dalších dílů, na které jsem i přesto, že autorovi pravděpodobně budu tenhle díl odpouštět dlouho, moc zvědavá. Je mi naprosto jasné, že mi autor připraví, pár dalších infarktových stavů, jak to prostě umí jen on. ;-)

Jirka92333
21.03.2018 5 z 5

Pro mě další super série. Určitě by se příběh dal roztáhnout. V podstatě si myslím že každý z dílů by mohl dát vlastní sérii. Ale já si knihy s tímhle elfem nikdy nepřestanu užívat.


kyklop123
02.03.2016 5 z 5

Velmi pěkná kniha, která je zlomová dle mého názoru v celé serii. Příběh je třeba začít posouvat někam dál a jinam... Rozhodně by mohla být delší a propracovanější, ale i tak se mi hodně zamlouvala :)...

Janičta
10.09.2015 4 z 5

Tady se pořád něco děje. Je to jedna z nejakčnějších knih s Drizztem, protože nepřátel je hodně a jsou všude.
Svět se mění a nic už nebude stejné... tato kniha odpovídá dějem názvu celé trilogie a sama by se svým příběhem klidně na trilogii vydala, ale bohužel se tak nestalo. Ne poprvé Salvatore srazil nadějný příběh do jedné jediné knihy v rámci jedné z trilogií a tím mu dosti ubral. Protože tohle si zasloužilo lepší zpracování.
Setkáváme se tu s několika příběhy, které se odehrávají blízko sebe a jsou ovlivněny děním na Torilu. Knihu to oživuje, ale bohužel se tím děj rozlézá.
Já se například hodně těšila na setkání Jarlaxla (s jeho intelektem a prohnaností) s Drizztem (a jeho zásadami)... nevěděla jsem co čekat.. jak se ti dva asi shodnou...? Po nadějném začátku je tohle celé ale poněkud upozaděno a nejen tohle... Prostě to chtělo víc místa.
Přesto je to stále dobrá kniha, kterou jsem snadno zhltla a nuda při tom nebyla.

Autorovy další knížky

2007  88%Domovina
2006  84%Magický krystal
2008  87%Útočiště
2007  86%Prvotní Vektor
2007  86%Vyhnanství

Kniha Král duchů je v

Přečtených60x
Doporučených3x
Knihotéce87x
Chystám se číst29x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x