Společníci

Společníci https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389718/bmid_spolecnici-zNu-389718.jpg 4 30 7

Znovuzrození hrdinové… … na dramatické cestě zpátky za Drizztem Drowský odpadlík Drizzt Do’Urden si stýská po svých starých přátelích, bývalých Společnících síně. Do jedné řeky dvakrát nevstoupíš, ale možná je tu jiskra naděje. Píseň bohyně Mielikki má zázračnou moc. Catti, Bruenor, Regis a Wulfgar dostávají druhou šanci. Má to však háček. Kdo se chce znovu narodit, musí i znovu dospět – ale co když je to dítě se vzpomínkami, schopnostmi a zkušenostmi dospělého? Někdejší druhové budou muset každý na vlastní pěst ustát výzvu bohyně, která je vrhne do náročných situací, ať už jde o boj muže proti muži, útoky nemrtvých, o magická klání nebo výjimečné dary, kvůli kterým jsou vystavováni tvrdým zkouškám a jejich život visí mnohokrát na vlásku. Možná se chýlí ke konci i Mor kouzel, a tato zásadní změna je zastihne buď nepřipravené, nebo naopak ve výjimečné výhodě – možná se však totéž dá říci i o jejich nepřátelích. Čeká je setkání s Drizztem, nebo tuto jedinečnou šanci promarní? R. A. Salvatore opět prokazuje nezměrné množství kreativity ve chvíli, kdy již svět nad oblíbenými postavami láme hůl, a s řemeslnou precizností nás uvádí zpět do říše Forgotten Realms, aby plynule navázal na předchozí dobrodružství. Nakladatelství FANTOM Print vás v pokračování oblíbené série o Drizztovi zve do boje s orky, Stíny i nemrtvými, do mořských hlubin i nebeských výšin, a to přesně tak, jak to máte rádi. Nejnovější román R. A. Salvatoreho ze světa Forgotten Realms s názvem Společníci je jednoznačným důkazem, že žánr hrdinské fantasy nemůže nikdy narazit na žádné hranice, pokud vám ho předkládá pravý mistr. Nejnovější díl oblíbené fantasy ságy R. A. Salvatoreho, autora děl ze seznamu bestsellerů New York Times, s názvem Společníci přesouvá jeho hrdinu Drizzta do nové éry Forgotten Realms. Zatímco jeho život visí na vlásku, přemýšlí Drizzt o svých věrných spojencích, kteří mu stáli po boku od prvních let jeho života na povrchu – přátel, kteří prosluli jako Společníci síně. Mezitím se však začnou projevovat první známky Rozervání.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

The Companions , 2013


více info...

Přidat komentář

kolacky
16.07.2021 5 z 5

O Drizztovi bez Drizzta. Zajímavé navázání, tak, aby se staří stali mladými, díky bohyni Mielikki. Teď jen aby toho dobře využili...

Jirka92333
15.03.2020 5 z 5

Kniha mě moc bavila!! A to i přesto že se v ní objeví Drizzt až na posledních pár stranách. A za mě osobně bych snesl i přidání příběhu Wulfgara. Tak nějak jsem celou knihu počítal s tím že se objeví. B-) Za mě další povedená kniha.


Thaxssillissia
29.12.2019 4 z 5

Nevím jestli knihu hodnotit i vůči kusům jiných žánrů, nebo jen v rámci fantastiky, a tak ji ohodnotím prostě jen jako knihu, která se mi dostala do rukou coby narozeninový dar od mých hráčů Dungeons and Dragons.

Za čtyři hvězdy, z původně zamýšlených tří, dávám proto, že jsem byl upřímně překvapený kvalitou. Salvatore podle mého není nikterak excelujícím spisovatelem (přeci jen... píše tu nejvíc brakovou literaturu vůbec), který by oslnil imaginací nebo zajímavým jazykem (z nějakého důvodu mi velmi splývá s Knaakem a dalšími podobnými), na druhou stranu, kdo říká, že by to mělo při čtení oddechové knihy vadit? Děj plyne svižně, je plný akce a ustálených charakterů, které jsou hezky vykresleny. Pokud máte rádi světy plné všudypřítomné magie a bohů a máte rádi družinovky (protože se po celý děj skutečně řeší jen shledání jedné družiny dobrodruhů), směle sáhněte. Čas vám uteče mezi prsty ani nemrknete.

Hvězdu navíc má kniha ode mne za některé moc hezké obrazy (jen nevím nakolik je docení někdo, kdo se nepohybuje ve světech Forgotten Realms ať už jako hráč, nebo čtenář) a také za fajn nápad s reinkarnací, kdy se družina shledává po své smrti, jen v jiných tělech, aby ochránila přítele...

hana4834
31.01.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila i když ji něco chybělo a očekávaný konec samo sebou ????

Janičta
15.11.2018 5 z 5

Pozor, může obsahovat menší spoilery.

Japato, že jsou Společníci snesitelnější, když nejsou spolu? :D
Tahle kniha mě bavila. I když mi opravdu nešlo pod nos, že se tu melou stejné postavy pořád dokola. Díky tomu se celkově žádná z knih o Drizztovi nikam neposouvá....
Ale autor udělal co mohl. Znovuzrození projdou s novými životy jiné cesty, nabudou nové zkušenosti a každého z nich to nějak ovlivní - ale musím podotknout, že podle mě nijak výrazně. To mi dává naději (tohle slovo používám v souvislosti s Drizztovkami čím dál častěji :-/ ), že by to nemuselo sklouznout do stejných vod a třeba se příběhy stanou opět zajímavými, jak tomu bylo dříve.
Nicméně na mě čeká čerstvá Noc lovce a já se na ni těším.

Blemcal
15.10.2018 5 z 5

Nádhera
Teda překlad byl nic moc, ale to už sem si u Drizzta zvyknul. Jinak příběh byl poutavý, děj odsejpal, víc dějivých linek mně náhodou ani nevadilo.
Celou dobu mi tam něco chybělo, ale to naštěstí spravila poslední stránka. :)
Takže dávám plný počet a doufám že fantom print to přeloží všechno, protože ten příběh je fakt úžasnej.

jakub6611
10.10.2018 3 z 5

Musíme se přiznat že zatím jedna z těch slabších knih. Osobně mě vůbec nezaujala. Děj se točí kolem dospívajících členech Drizztovi družiny, kdy dostali druhou šanci, akorát v jiných tělech.
Chápu že kniha má být, jakási spojnice mezi novými pravidly (4e přechod na 5e) ale jako kniha o tolik stránách je vážně děs.

Autorovy další knížky

2007  88%Domovina
2006  84%Magický krystal
2008  87%Útočiště
2007  86%Prvotní Vektor
2007  86%Vyhnanství

Kniha Společníci je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce69x
Chystám se číst25x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x