Barvy noci

Barvy noci https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474666/bmid_barvy-noci-MUU-474666.jpg 4 52 11

Fogg Lake série

< 2. díl >

North Chastain má paranormální talent, díky němuž dokáže vypátrat ty nejnebezpečnější kriminálníky. Když jeho otec náhle upadne do komatu, North je přesvědčen, že jeho stav byl způsoben smrtícím artefaktem z tajné vládní laboratoře známé jen jako projekt Bluestone. North ví, že jeho jedinou nadějí na záchranu otce je najít daný předmět. Když jde o vystopování vrahů, nikdo se mu nevyrovná, ovšem aby našel určitou relikvii, bude potřebovat pomoc osoby, která se vyzná v tajemném světě obsesivních sběratelů, podvodných obchodníků a nemilosrdných nájezdníků... S pověstí v troskách kvůli falešnému obvinění hledá odbornice na starožitnosti Sierra Rainesová nový začátek. Když ji North Chastain požádá o pomoc, Sierra souhlasí, ačkoliv má jisté pochybnosti. North reprezentuje záhadnou Nadaci, tajnůstkářskou organizaci zřízenou proto, aby dohlížela na zločince s nadpřirozenými schopnostmi a ty, jako Sierra, kteří si vydělávají v temném podsvětí. North a Sierra se ocitnou na scéně Incidentu, jenž se odehrál před mnoha desítkami let ve Fogg Laku. Městečko a jeho obyvatele katastrofa v blízkých laboratořích projektu Bluestone navždy změnila. Pár odkrývá šokující pravdy o tom, co se té osudné noci stalo, ovšem pohrávají si s ohněm – někdo v městečku ví, co objevili, a udělá cokoliv, aby zajistil, že dávná tajemství zůstanou pohřbená.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

All the Colors of Night , 2021


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
včera 4 z 5

Knihy této autorky jsou pro mě skvělým odreagováním. Romantika spolu s prvky detektivky a pořádnou náloží paranormálna. Předem doporučuji číst sérii popořadě, stejně jako i jiné série autorky.
Oba hlavní hrdinové North a Sierra se vzájemně doplňují a hledají pomoc pro jeho napadeného otce. On je ale v těžké osobní situaci a tak musí požádat o pomoc ji.
I když plno událostí a vývoj postav lze rychle odhadnout, na čtivosti to neubírá.
Těším se na další díl.

Luigi1
27.06.2023 3 z 5

Dalo se to číst


Kudík
04.01.2023 4 z 5

North Chastain a Sierra Rainesová jsou ústřední dvojicí tohoto dílu. Sierra a její schopnosti, vč. hledání toto pravého zaměstnání pro ní a North s jeho problémem se ztrátou jeho paravloh a očištěním jména Chastain po zmizení jeho dědy. Tento díl mi přišel lepší, a to akčnější a vtipnější než předchozí.

saez
20.07.2022 4 z 5

Tenhle typ knih je k odpočinku jako stvořený. A Amanda to pořád umí hodně dobře. Těším se na třetí díl.

pip11
13.04.2022 5 z 5

Další příběh ze série Fogg Lake byl poutavý a napínavý od začátku až do konce. Už aby vyšel třetí díl.

TerezaMondeková
23.02.2022 3 z 5

Druhý díl se mi líbil o špetku víc než první, i když to taky nebyla žádná sláva. Romantická linka mi i teď přišla poměrně slabá. I když děj mi teď přišel lepší. Více promyšlený, více překvapení, napětí, nebezpečí. Ta paranormální stránka je opravdu povedená. Nadpřirozeno, vize, talenty, aury... to se mi opravdu líbilo. Autorka to opravdu dobře zpracovala do příběhu a kniha je díky tomu zajímavější. Jsem i ráda, že jsme se opět setkali s některými postavami s předešlého dílu. Ale opět... opakující se okolnosti, věci. To mi kazí celý dojem z knihy.

alzbeta4340
06.02.2022 5 z 5

Hodně "paranormálna", trocha napětí a špetka romantiky. Typický kousek od Amandy Quick, už toho tolik napsala a stále mě její knihy baví. Navíc se mi zdály "Barvy noci" ještě lepší než první díl, takže se už dost těším na další příběh z Fogg Lake.

Duchoslp
03.12.2021 4 z 5

Paranormální svět mám ráda a proto se mi líbí oba dva díly. Druhý je možná o něco lepší. Začínáme se přibližovat ztracené laboratoři a už se moc těším na další díl.

MAU256
26.11.2021 5 z 5

Jsem ráda, že jsi si koupila tuto knihu. Zase jako všechny knihy od této autorky, je i tato oddychová s mírným nádechem romantiky a samozřejmě nechybí ani kousek toho paranormálna. Nezapomněla zavítat ke známe rodině Jonesových. Jsem ráda, že North nakonec našel někoho, kdo mu pomohl a s nímž může být. "Ten hlas zpívá trpělivě, je nelepší tvůj druh a tóny jeho způsobí pak, že uzavře se kruh." Hlavní postavy jsem si hned oblíbila a jsem ráda za takovýto konec. Knížku jsem četla jedním dechem a už se těším na další pokračování. Mohu jen doporučit :-).

biki
13.11.2021 5 z 5

Znovu podotýkám - nemám ráda fantasy. Ale paranormálno mě strašně baví, navíc když je to pojato s lehkým nádechem humoru, jak to umí snad jen Amanda. Příběh se mi líbil víc než předchozí, možná proto, že se tu hlavní hrdina potýká s opravdu velkými potížemi. A samozřejmě, že jen hlavní hrdinka Sierra je ta pravá, která mu může pomoci. Ano, jsem si vědoma toho, že je to už mnohokrát provařené klišé, ale když ono je to tak hezky a zábavně napsané.

Fifth Element
04.11.2021 5 z 5

Přiznávám, knihy Amandy jsou jedny z mých nejoblíbenějších, speciálně ty s paranormálnim podtextem, ale tohle je tak lidské a nezapomenutelné, že si neodpustím citaci (vždyť dnes je na každé druhé recenzi ne :))...
"Chápu. Dej mi vědět, až ti dojdou rozumná vysvětlení toho, co znamenal ten nejúžasnější polibek mého života."
:))) Ne že by takových situaci bylo v textu hodně, ale opravdu mě to po dlouhé době rozesmálo.
Nicméně k samotnému dílu.. Nemáte rádi fantazy (i když, kdo ví...), vůbec to neotevirejte.. Nejsou tu čarodějky, upíři, vlkodlaci, jen obyčejní lidé s jiným vnímání reality, ale přesto, v dnešní době, mimo chápání.. Ale na druhou stranu, všechno je možné, když nemáte důkaz o opaku ne?
Za mě skvělé, skvěle napsané, editorovi bych možná dala jen víc času.. Ale přesto... Potřebuju znát konec a pravdu o projektu Vortex, Olivii už také letmo znám ;)