Tri hodiny

Tri hodiny https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396532/bmid_tri-hodiny-cJz-396532.jpg 4 53 17

Ewert Grens série

< 8. díl >

Ak človek kalkuluje s časom sám a má nad ním kontrolu, sú aj tri sekundy či tri minúty večnosťou. Tri hodiny v rukách niekoho iného sú však, paradoxne, oveľa kratšie. V pokojné štokholmské ráno dostáva komisár Ewert Grens nanajvýš podivné hlásenie. V márnici Södermalmskej nemocnice cez noc pribudlo neidentifikované mužské telo. Zatiaľ čo sa komisár pokúša dopátrať, o koho ide a ako sa do zamknutej miestnosti dostalo, Piet Hoffmann sa v páľave afrického slnka venuje novej práci. Má pred sebou poslednú nebezpečnú misiu pred návratom domov, kde ho už čaká manželka Zofia s chlapcami. Posledná úloha ho cez vyschnutú púšť a divoké more prenesie do sveta, kde sa hodnota ľudského života počíta v bankovkách. Do sveta, kde sú tri hodiny rozdielom medzi životom a smrťou. Komisár Ewert Grens a bývalý infiltrátor Piet Hoffmann sa opäť stretávajú zoči-voči, hoci sa už nikdy nemali vidieť. Nepriatelia? Spojenci? Čo všetko musia stihnúť za tri hodiny?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Tre timmar , 2018


více info...

Přidat komentář

šipek
04.01.2024 4 z 5

Za mě zasloužené čtyři hvězdičky. Zrovna téma o uprchlících nevyhledávám, ale tohle bylo dost dobrý.

Maky806
31.08.2023

Super kniha, jen mě mrzí, že jsem sérii nečetla tak, jak jde za sebou.


čef
10.10.2022 4 z 5

Akční příběh z oblasti pašování lidí do EU zejména Švédska. Tato činnost přitahuje nejenom pašeráky, ale, jak je vidno, i spisovatele. Není divu, točí se v tom hromady peněz a to nemyslím za knihy. Někteří jedinci to považují za službu zoufalým lidem z válečných a hladových oblastí světa, jiní to mají za medvědí službu, neboť přitom umírá spousta nevinných. Posuďte sami.

genduna
27.02.2022 4 z 5

Až po přečtení knihy při hodnocení jsem pochopila, že této knize přecházely nějaké jiné? Aha knihy je dobře napsaná, ovšem vyústění je slabší, nevěrohodný.

konicekbily
15.02.2022 4 z 5

Je dobře, že se autor rozhodl po smrti partnera řadu dokončit. Připadal mi poslední díl poněkud slabší, ale to nesnižuje celkový dojem ze série. Obchodování s lidmi a tím řízená migrace je svinstvo, a pokud něco z toho, co se v knize popisuje je skutečnost - potom je to horší, než jsem byl ochoten si připustit.

Dajine
01.02.2022 5 z 5

Obchod s lidmi a s jejich životy. Je mi z toho těžko, velmi těžko.

knihomolka525
21.05.2021 2 z 5

téma víc než aktuální.popis jak se na migraci v jejich chudých zemích odkud utíkají,kšeftuje.Což mě utvrzuje jen v tom že by pomoc měla mířit zemím které to potřebují.Pomoc aby mířila těm potřebným a ne aby skončila v rukách jejich vlád.Obchod s chudobou.O tom myslím se píše v této knize.Při čtení se dá jen těžko udržet pozornost na psané.Místy je to velmi nezáživné - jakoby nějak se dostat z bodu A do bodu B

Zara
06.04.2021 3 z 5

Velmi podobná šablona jako předchozí "3 minuty" . To by mi tak nevadilo (o čem, koneckonců, pořád psát, že?)...co mi vadí je tentokrát naprosto nepravděpodobný děj včetně naprosto nepravděpodobných reakcí hlavních hrdinů (těžko uvěřit, že starý detektivní bard utužený téměř třemi stovkami vražd ve své kariéře, emotivně prožívá smrt neznámé dvojice z afrického kontinentu a balancuje na okraji nervového zhroucení při nálezu mrtvých Afričanů).
Celkový koncept moc nevylepšuje ani přebujelý výskyt patetických pasáží - patos totiž funguje pouze tehdy, je-li ho použito jako šafránu, opačně pak působí nehodnověrně a komicky.

oleg
31.01.2021 5 z 5

Ani tento díl mě nezklamal,žádné hluché místo,naopak stále v napětí,moc pěkné...

Schamila
25.01.2021 5 z 5

Děsné Tři hodiny, mnohem děsnější než Tři minuty a Tři vteřiny. Teda jestli je na tomto příběhu něco pravdy, tak.... vůbec nevím, co dál napsat. Ve světě jsou páky na všechno, proč není páka také na tohle, tomu se mi ani nechce věřit, že by s tímhle nešlo něco udělat.... No jo, ale teď má svět jiné starosti.....

mirec88
24.10.2020 5 z 5

Výborné pokračovanie a myslím si, že aj ukončenie trilógie, ktorú Roslund už napísal sám keďže Hellström zomrel. Silné napätie najmä počas tých inkriminovaných troch hodín, ale celá kniha má spád. Skvelo vykreslené postavy a vzťahy medzi nimi a vypointovaný záver, pri ktorom vás napadne veľa myšlienok a budete o knihe uvažovať aj dlho po jej prečítaní. A nič tu nie je čiernobiele. Odporúčam každému.

soukroma
10.07.2020 3 z 5

Po Třech minutách, které byly nervydrásající, ale výborné, přišlo obrovské zklamání. Nejen stejný mustr, ale hlavně tentýž hlavní hrdina, který se nám prostě jen výhodně přesunul z Kolumbie do Nigeru/Lybie a přesedlal z pečlivě plánované infiltrace do narkomafie na bleskovou zcela neplánovanou infiltraci mezi pašeráky uprchlíků z Afriky do Švédska. Všechno tedy špatně: hrdinové (Ewert byl snad ještě horší) i padouši hodně málo uvěřitelní, zápletka, řešení a vyústění rovněž. Styl sentimentální, uplakaný, afektovaný, nevěrohodný. Splácáno horkou jehlou a ještě nepříjemně dlouhé.
Sice chápu, že pozůstatek autorské dvojice chtěl udělat "radost" svému zesnulému partnerovi a román dokončit, ale už se mu to nepovedlo tak, jako by to psali dva - zřejmě zbyl ten s přebujelým smyslem pro okázalost, slzy, romantiku, méně pro akci a ještě méně realitu.
Ale i kdyby tohle čtenáři nevadilo a sedlo, jednu věc odpustit nelze: vyzrazení prakticky celé zápletky předchozího románu, právě Tří minut, včetně velmi nečekaného závěru! To se tedy nedělá.
Být to kniha od někoho jiného, asi bych ji nedočetla a hodnotila ještě hůř. Takto pouhopouhých 55% (a pravděpodobně již žádnou další novou knihu od samostatného autora nevyhledám).

Crozz
02.04.2020 4 z 5

Pěkná kniha, dobře se čte, velmi zajímavé téma pašování lidí z Afriky do Evropy.

rodak
01.01.2020 4 z 5

Pro komisaře Grense mám slabost Tento díl nepatřil k nejlepším,ale na druhou stranu uprchlíci a téma s tím spojené je velmi zajímavé a aktuální

Didi15
29.12.2019 3 z 5

Uprchlické téma nemívám moc ráda. Do půlky knihy jsem se zaboha nemohla začíst,teprve pak se to trochu pro mě zajímavě rozjelo. Ale i tak se nekonalo bůhvíjaké nadšení. Víc jak ta tři dát nemohu.

Titas9001
24.12.2019 5 z 5

Hodně zajímavé čtení. I když se tématu kolem migrační vlny spíše vyhýbám, tak tohle je opravdu super čtení. Je dobré vědět, že ti lidé, kteří utíkají před válkou a hladem, jsou opravdu jen drobné kamínky v soukolí neuvěřitelného a krutého byznysu s lidskými osudy. Popis toho, jak je cíleně likvidována humanitární pomoc, aby bylo více hladu a beznaděje, tak to mně opravdu běhal mráz po zádech. Ale psáno opravdu s citem a hlavně čtivě.

kneslova
02.03.2019 4 z 5

Detektivka, která má dvě dějové linie, celkem zdařilá

Autorovy další knížky

Anders Roslund
švédská, 1961
2012  78%Box 21
2015  77%Made in Sweden
2014  81%Tři vteřiny
2020  85%Minulosti neutečeš
2013  82%Odplata

Kniha Tri hodiny je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce113x
Chystám se číst55x
Chci si koupit15x