Tři vteřiny

Tři vteřiny https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201851/mid_tri-vteriny-t8J-201851.jpg 4 150 42

Ewert Grens série

< 5. díl >

Piet Hoffman je bývalý zločinec a nejlepší tajný agent švédské policie. Pracuje v utajení pod krycím jménem Paula a o jeho existenci ví pouze jeden člověk. Nyní má splnit nejtěžší úkol svého života: doručit do jedné z nejpřísnějších švédských věznic zásilku amfetaminu pro polskou mafii a tím získat její důvěru. Úspěch pro Pieta znamená získání nové identity a šanci začít nový život se svou manželkou a syny. Dobře si uvědomuje, že je ve světě zrady a násilí na všechno sám a že nesmí nikomu věřit... Strhující akční thriller z pera nejprodávanější švédské dvojice Anderse Roslunda a Börge Hellströma (autorů Boxu 21 a Odplaty) – oceněný ve Švédsku jako nejlepší krimi roku 2009 a v angloamerickém světě jako nejlepší přeložené krimi roku 2011 – vyšel ve 29 zemích.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tre Sekunder , 2009


více info...

Přidat komentář

RMarkéta
13.11.2023 4 z 5

Chvilku mi trvalo se začíst, protože rozjezd je pomalejší. Nejzajímavější pasáže příběhu byly ty z vězení. Stačil drobný nástin kostry vyprávění a hned mi bylo jasné, jakým směrem se tato kniha bude ubírat. S tím jsem neměla nejmenší problém. Moc dobrý nápad s knihami a tulipány.

Radimka
08.10.2023 3 z 5

Začátek /asi 300 stran/ docela nuda a ztrácení se v postavách. Od okamžiku, kdy se hrdina dostal do vězení, tak to dostalo spád a grády. Posledních 50 stran zase trochu otrava a plno věcí mi připadalo nevysvětlených. Ale možná jsem to četla moc dlouho.


alca-212
28.09.2023 5 z 5

Tady nemám, co bych vytkla. Příběh se parádně rozjel, vtáhlo mě to a pustilo až na konci.
Jen mě zlobí ty mezery v sérii. Pokud se správně dívám, o tři díly jsme ochuzeni. Nechápu, nerozumím... Ale tak budu se na to dívat pozitivně - osm u nás vyšlo, osm si můžeme přečíst, tak to vlastně není tak zlé :-).

Danago
31.08.2023 2 z 5

Popravdě jsem to s touto knihou měla trochu jako na houpačce. Chvilku napětí, chvilku nuda, chvilku jsem se úplně ztrácela v ději. Konec je překvapivý, i když protřelý čtenář asi překvapení nezažije.
Předchozí knihy byly více pro mě. Tady jsem opravdu váhala jestli mám knihu dočíst.

Jaruš7
06.02.2023 5 z 5

Superčtivo, trpělivost se vyplatí.
3 Vteřiny - doba gradující adrenalinové napětí, a to do neuvěřitelného rozhořčení z nezdařené akce.
Thriller jak se patří.
Citace :" Málem se rozeřval žízní, jazyk ve vyschlých ústech marně pátral po slinách, ale neodvážil se napít, protože měl strach z nevolnosti a z toho, aby obsah žaludku nevyzvrátil.
Věděl, že nic takového se nesmí stát, musí to vydržet, jinak se může rozloučit se životem."
"Vyšachování současných dealerů (ve vězení) zvládnu za tři dny."
"Chci vědět, jak to provedeš."
"S tulipány a poezií."

Vonná jemná machrovina s nápady beroucí dech.

Autorská dvojice, dnes už neúplná, sbírající domácí i zahraniční ceny je přesvědčivá i v těch krkolomným nápadech.

Na další trojky - minuty a hodiny se fakt těším.

Ulala
06.07.2022 4 z 5

Nějak jsem se nemohla "začíst" - švédská jména, které jsem si nemohla zapamatovat, osoby, které byly pro mně nesrozumitelné, děj, který mi připadal chaotický a docela zdlouhavý. Jediný, kterému jsem rozuměla byl Ewert Grens. Myslela jsem, že kniha se dostane na seznam těch, které jsem dočetla, ale tak nějak z nostalgie, než přišlo pochopení. Zorientovala jsem se v hlavních postavách, v ději, v záměru autorů a ještě než jsem dočetla 3 vteřiny až jsem měla v ruce 3 minuty s tím, že se těším na pokračování.

221B
06.09.2021 1 z 5

Azito Haidarová, ty jsi vrtošivá překladatel. Co jsi udělal s Paulou?

knihomolka525
05.06.2021 2 z 5

za mě dosti zklamání.Nelíbila se mi rozvláčnost .Např popisování pohybu po městě ,kdy je vyjmenováno asi deset názvů ulic a mostů na trase.Na jedné půlce strany.Popisování zdravotního stavu a opečovávání nemocných synků, které se táhne celým dějem.Spousta nezáživných akcí v kancelářích policie.

kahoma
14.11.2020 5 z 5

Zhruba v půlce jsem knihu odložila s tím, že ji dočítat ani nebudu. Pak mi to ale nedalo a vrátila jsem se k ní a vůbec nelituji! Můj závěr je VÝBORNÁ KNIHA! Vřele doporučuji!!!

mirec88
06.09.2020 5 z 5

Ďalší skvelý akčný thriller zo severských vôd. Akčná jazda od začiatku do konca a keď si myslíte, že viete ako to je, koniec vás poriadne prekvapí.

Crozz
26.05.2020 5 z 5

Akční jízda od začátku do konce, opravdu velmi povedené

MarsyPint
05.02.2020 4 z 5

Velmi zajímavé téma, vcelku pěkně popsané detaily, rychlý spád, v jeden moment i šok ve smyslu, to snad autor nemyslí vážně ( kdo četl, jistě ví, co myslím ), ale konec mi přišel až moc přehnaný. Jinak musím přiznat, že mě celkem dostalo, jak snadno lze využít a zneužít člověka a velice rychle v případě vlastního prospěchu tzv. hodit přes palubu.

jana277
16.01.2020 5 z 5

Dočítavam. Cca po 120. stranu som sa trápila, strácala, potom sa začal dej spájať a kniha ma pohltila.
Pri niektorých knihách mávam živé predstavy, táto je jedna z nich. Môže by výborným pokladom na filmové spracovanie. Určite si prečítam od autorov aj niečo iné.

oleg
03.01.2020 5 z 5

Velice rychle přečteno,nemohla jsem ji odložit,byla jsem zvědavá na konec a stálo to za to-stojí za přečtení.

Dajine
30.12.2018 5 z 5

Dobrá zápletka. Napínavé, promyšlené, překvapivé. Moje první knížka od tohoto spisovatelského dua. Podívám se po dalších.

Space.Junkienka
29.04.2018 4 z 5

Tuto knížku jsem si koupila úplnou náhodou, a taky jsem se nepodívala a rovnou začala číst...Hold už budu vědět detaily Ewertova života, ale to je snad maličkost. Prvně mi to přišlo jako drama, kde vlastně od začátku známe vraha/špiona a budeme poznávat akorát detaily jeho cesty....To jsem ale netušila, že z Ewerta se vyklube můj hlavní detektiv a z celého začátku knihu se vyklube i opravdová detektivka. Každopádně jsem více než nadšená a už se těším až doma vytáhnu další díl (teda spíše předchozí).

SilvieSisinka
11.11.2017 5 z 5

Opět super kniha od této dvojce.Bavila mě celá,přečteno rychle a hned :-) Jen mě štval hlavní hrdina...jak to hrál na dvě strany a měl milující rodinu.Nakonec to dopadlo dobře.Všechno vyřešil na 1*....asi šedé bunky mozkové :-)

soukroma
29.08.2017 3 z 5

Dost nepříjemné čtení - narkomafie, vězení a do toho policie, tajní, agenti...Ale vše vcelku uvěřitelné. Jenomže konec rozhoně překvapil.
Odplata ale byla mnohem čtivější a zajímavější.

Olous1
21.07.2017 5 z 5

Tak tohle byla paráda,od začátku až do konce jedním dechem a ten konec ...bomba...určitě sáhnu po dalších knihách těchto autorů.Doporučuji přečíst.

iveta3689
05.01.2017 5 z 5

Výborné od začátku do konce. Zajímavý námět a skvělé zpracování. Četla jsem ji jedním dechem. Konec jsem očekávala, ale neubralo to na napětí a dost jsem se na něj i těšila.