Evangelium podle Syna

Evangelium podle Syna https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12599/bmid_evangelium-podle-syna-ZIA-12599.jpg 4 20 4

Biblická evangelia podle Normana Mailera. Beletrizovaný život Ježíše Krista jeho „vlastními slovy“ a výkladem. Autor se příliš neodchyluje od biblických textů, většinou používá i doslovných citací událostí i dialogů tak, jak jsou v evangeliích podány, doplňuje je ovšem do beletristické formy a ústy Ježíšovými podává vlastní výklad a vnitřní obsah. Jedná se o čtivé spíše prvotní seznámení s dějovým i myšlenkovým obsahem evangelií. Během děje se vysvětluje tehdejší společenská situace, chápání Boha, spravedlnosti a svatosti u sekty essejských (z nichž podle autorova výkladu Ježíš pocházel), u farizejů a saduceů apod. Na závěr autor podává – ústy zmrtvýchvstalého Ježíše – věroučná i filosofická východiska současného křesťanství jako cesty, která vede k lásce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Gospel According to the Son , 1997


více info...

Jass
Jass
05.04.2019 3 z 5

Co o to, čte se to skoro samo, ale... pro ty, co nechtějí číst Bibli, ale zajímá je Ježíšův příběh je to asi dobrá volba. Já jsem ale Nový zákon četla a letos chodím na výkladové přednášky Janova evangelia, takže mě akorát rozčilovalo, že autorovi se nepodařilo zachytit ducha některých situací. Navíc autorská invence tu byla vskutku minimální, několik pasáží bylo rozvinutých a to bylo pěkné, ale přišlo mi, že autor se zbytečně moc drží na bezpečné půdě evangelií a netroufá si rozvinout vedlejší linie, pohrát si s náměty, které jsou v Bibli jen naznačené... Takhle mi kniha nedává skoro nic navíc a pokud bych si měla vybrat po čem sáhnu, vezmu si raději ten Nový zákon, ten má daleko víc smyslu pro humor...
A co mě trochu našňuplo... Myslím si, že v evangeliích nic takového není, pokud je, tak se omlouvám, i když i tak se mě to dotýká... str.163 "Já však nechtěl spasit svět s pomocí žen; o to měli usilovat muži."

freejazz
freejazz
16.07.2018 4 z 5

neviem, čo som mal od tejto knihy očakávať, ale bolo to fajn čítanie. síce som sa v zásade nič nové nedozvedel, príbeh, starý dve tisícročia predsa všetci dobre poznáme, ale aj tak to bola príležitosť zamyslieť sa. najmä nad tým, čo robíme a ako to robíme.

pre fajnšmekrov odporúčam Kazantzakisa https://www.databazeknih.cz/knihy/posledni-pokuseni-28476. bola to posledná kniha, ktorá sa ocitla na indexe librorum prohibitorum. ale dodnes som nepochopil prečo.


Netopyr07
Netopyr07
26.01.2016 4 z 5

Mně se naopak kniha na první čtení VELMI líbila. Měla jsem pocit, že jsem z ní pochopila víc, než z evangelia a že je to takové lidské vyprávění, které může přiblížit "tehdejší události". Akorát mě za to pak zrubal můj dobrý přítel, kněz, kterému se nelíbily určité pasáže :-)))

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova
22.11.2014 2 z 5

Tahle kniha mě hodně nudila. Většinu tvoří doslova opsaná evangelia. Zbytek je takové krátké křesťanské kázání, které už mnoho a mnoho lidí zvládlo mnohem a mnohem lépe... před Mailerem i po Mailerovi.

Štítky knihy

Ježíš Kristus americká literatura příběhy Bible evangelia

Autorovy další knížky

Norman Mailer
americká, 1923 - 2007
1986  84%Nazí a mrtví
1992  82%Katova píseň
1990  73%Americký sen
2005  75%Duch děvky I.
2010  79%Duch děvky

Kniha Evangelium podle Syna je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x