Gryf, který neuměl létat

Gryf, který neuměl létat https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506056/mid_gryf-ktery-neumel-letat-sGA-506056.png 4 30 12

Erilian série

Nudíte se? Pořiďte si gryfa… Lyraz Perelian neměl po své promoci na Univerzitě magických věd ani tušení, jak velká pravda se v tomhle starém rčení skrývá. Čerstvě vystudovaný mág s nadějnými vyhlídkami do budoucna se zaplete do sítě intrik, které mají ve městě čarodějů dobrou živnou půdu. S pošpiněným jménem pak odplouvá na jihovýchod, odhodlaný sám sobě vsugerovat, že nic takového jako Erilian neexistuje. Co se stalo během těch dvanácti let tvořících tajnou kapitolu Lyrazova života? A jak došlo k tomu, že se na jednom z předalekých ostrovů za Smaragdovým mořem potkali čaroděj a malý černý gryf, který neuměl létat?... celý text

Přidat komentář

Varjohukka
19.02.2024 3 z 5

AUDIOKNIHA
***

Poslouchání audioknih se mi začalo docela zamlouvat, protože u toho udělám spoustu práce a přitom "čtu".

Další v pořadí mých poslechnutých knih byla tato krátká povídka, která je takovou příjemnou pozvánkou k poslechu či přečtení trilogie české autorky o starobylém městě vystavěném z kamení, cihel a magie nazvaném Erilian.

Tahle jednohubka byla docela příjemným překvapením a možná někdy dám šanci i celé trilogii.

Tess_BooksNerd
09.01.2024 5 z 5

Audiokniha: Knihu jsem poslechla v práci. Krátká povídka která mile překvapila. Děj nijak nenudí. Ale také tam není nějak bůhvíjak moc akce nebo tajemná. Taková příjemná jednohubka.


DK197
11.10.2023 4 z 5

AUDIOKNIHA: Tohle je vlastně jednoduchý milý příběh. Zaujalo mě to a jako pozvánka k hlavní trilogii to funguje skvěle, protože já sama nad jejím přečtením teď přemýšlím. Je ale pravda, že si pořád nejsem jistá hodnocením. Nic na příběhu mi vyloženě nevadilo, na druhou stranu se tam toho zas tolik moc nedozvíte. A je to celé bez větších překvapení a zápletek. Taková příjemná jednohubka. Takže něco mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Audio interpret mi na rozdíl od některých čtenářů vůbec nevadil, naopak mi to přišlo velice fajn. Asi je to tím, že i dnes se občas setkám s amatérským audio interpretem a není to pro mě nikterak propastný rozdíl oproti jiným audioknihám. Určitě to zkuste, nemáte co ztratit. Je to zábavné a člověka to od běžných starostí odvede vstříc k hezkému fantasy příběhu.

malpet
21.05.2023 3 z 5

Knihu jsem dostal jako audio k nějakému nákupu. Pěkně vyplnila čas v jednom skoro letním odpoledni a svým zpracováním mi připomněla dávné dřevní doby, kdy fungoval portál Království mluveného slova a kdy knihy načítali amatérští rétoři. Teď je z audioknih velký byznys a doba amatérů pryč. Jinak vše podstatné bylo řečeno přede mnou, příběh funguje, místy klišé a předvídatelnost. Trilogii si asi nepřečtu, už nejsem cílová skupina .

mazlak
24.02.2023 3 z 5

Docela mě to zaujalo, ale je to jen takové průměrné. Zato jako pozvánka na následující trilogii to není špatné. Prostě tohle ochutnejte a když zachutná - prosím, zde je hlavní chod.

cziss
01.02.2023 5 z 5

Vtipně napsaná jednohubka, která mi trochu připomněla Pratchetta nebo Rohlíka. Musím uznat, že mě navnadila na přečtení si série Erilian.

Nuttelka
19.01.2023 3 z 5

(Audiokniha)
Jednohubka skoro na jedno nadechnutí :-) Ale teda ouvej, interpret je velká bída. Žádné emoce, žádný výraz, nic. Přišlo mi to jako přednáška... Ale třeba si sérii "Erilian" jednou také poslechnu.

ElikaS
03.01.2023 4 z 5

Erilian se mi moc líbil, takže jsem se s chutí pustila do této novelky. Je opravdu kratičká, ale vůbec to nevadí, vše podstatné se dozvíme, navíc je příběh i poměrně vtipný. Ono co si budeme povídat Lyraz je nejlepší postava z celé série, takže jsem si jeho krátké vyprávění užila.
Co se týče audioknižního zpracování, v něm se projevil častý problém vydavatelství čti mi, kterému chybi kvalitní interpreti. Na tom je potřeba trochu zapracovat.

Gilnien
12.09.2022 4 z 5

Pěkná dopolední jednohubka. To, co jsem v duchu vyčítala předchozí knize Lvářka, tedy povrchnost příběhu, nezabíhání do detailů a přeskakování ze scény na scénu, zde do novely pasovalo. Moc se mí líbí jemný humor a vyjadřovací schopnosti autorky, občas mě ruší určitá klišé a stále dokola používané autorčiny obraty a fráze, ale zde bylo vše hezky v rovnováze.

jennefer
25.01.2022 3 z 5

Novela mě překvapivě bavila a celkem mě nalákala k vyhledání trilogie Erilian. Jsem opravdu zvědavá, jaká bude, o téhle dvojici bych si totiž přečetla klidně něco delšího a ne tak zkratkovitého.

Jajiinka
01.12.2021 4 z 5

A jako bonus k trilogii Erilian jsme dostali i úzkou knížečku neboli novelu s názvem Gryf, který neuměl létat , která je prequel k oné sérii. Knižka mě moc bavila a skvěle se četla, vůbec bych se nezlobila, kdyby kniha měla více stran. Řekněme si upřímně – Lyraz Perelian je jedna z nejlepších postav!

Laughtubbe
22.11.2021 5 z 5

Tato , nazvala bych to ,bonusová kapitola byla milým překvapením. Čtenář si doplní mezery v příběhu z knihy Erilian I. Seznámíme se s minulostí jak Lyraze tak s krutým osudem Gryfa. Kdyby to bylo součástí první knihy, tak by se také nic nestalo. Avšak jsem ráda, že mám sérii kompletní. Autorku mám velmi ráda a její tvorbu podporují a už se nemohu dočkat další knihy (snad už se nějaká píše ;) )

Autorovy další knížky

Tereza Janišová
česká, 1989
2010  80%Město čarodějů
2019  76%Lvářka
2012  83%Kouzla na obzoru
2014  84%Střípky hvězd
2021  78%Gryf, který neuměl létat

Kniha Gryf, který neuměl létat je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce36x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x