Malum – část druhá

Malum – část druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413449/bmid_malum-cast-druha-OZJ-413449.jpg 4 388 70

Elitní klub králů série

< 5. díl >

Když bylo Tillie osmnáct, zamilovala se. Okamžitě mu propadla. Narazila na skalnaté dno rychlostí světla. Ten náraz ji rozerval na kusy. Ale dovolila jeho slovům, aby ji pomalu zahojila. To, jak se na ni Nate Riverside-Malum díval, zašilo všechny rány. To, jak ji líbal, vymazalo všechny modřiny. To, jak se v jeho náruči cítila v bezpečí, vyhladilo všechny jizvy. Stejné ruce, které ji zlomily, ji vyléčily. Ty ruce nad ní mají moc a je to její vina. Měla s ním dítě a obětovala by pro něj život. Už nemusí, protože ji o něj asi připraví. Když jí bylo osmnáct, zamilovala se. Jenže pak přišel pád. A kam že spadla, ptáte se? Dva metry pod zem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Malum: Part 2 , 2019


více info...

Přidat komentář

Vaiolet
01.02.2024 5 z 5

Další nálož temného a zvráceného vztahu Tillie a Nata. Sledujeme jak se společně a vlastně každý sám perou s největší ranou osudu. Vzájemná nenávist, výčitky a odstrkování jeden druhého. Působilo to naprosto uvěřitelně a bolelo mě u srdce i za ně. Celou dobu jsem věřila a doufala, že to zvládnou a budou zase spolu.
Zároveň také konečně dostáváme odpovědi na události z předchozích dílů. Zároveň se také do děje zapojuje Brantley, na jehož příběh sem hodně zvědavá, jelikož ten konec mě hodně navnadil.
To se mi na knížkách Amo líbí, už si myslíte, že nemůže ničím překvapit a pak bum, máte před sebou poslední stránku, na které je taková informace, která vás donutí okamžitě popadnout další díl.

KajinaH722
30.12.2023 5 z 5

Druhá část je ještě víc zvrácenější a temnější. To napětí sílí a nepřestává. Opět jsem nemohla přestat číst, je to dost emotivní a bolestivé a přesto to miluju. Konečně jsem dostali odpovědi, které nám chyběli u Nate a Killie. Jswm ráda za pozitivní konec jejich vztahu. No a Saint mě překvapila a jsem na ni zvědavá v dalším díle s Brantlayem.


miloslava3256
01.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Tato serie, páni! Toto je jedna velká jízda, brutální jízda. Autorka se nebojí ničeho, vyjadřuji se rovnou k celé sérii.

Drsné prostředí mafie, tajemství, hodně tajemství, až si říkáte, zda v knize není opravdu nějaké nadpřirozeno. Sex, drogy, násilí a další tajemství, fakt síla a ne pro každého. Styl psaní, kdy čtete současnost, do toho střípky minulosti a vzpomínky ještě jiné osoby z dalšího období.

Nejvíce se mi líbila kniha kolem Bishopa a Madison, a pak Brantley a Saint. První kniha Nate mi přišla, že se ze začátku táhne, ale pak už se to rozjelo. Zajímavý krutý momenty v každém příběhu, je to něco, co vás dostane do kolen!

Jen poslední díl mi přišel už docela "sladký", tam už nebylo tolik krutosti, ale řekla bych, že je to taková sladká tečka na závěr.

Dela90
23.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Tillie a Malum přišli o to nejcenější. Každý se s tím vyrovnává po svém. Malum se tváří jako nepřístupný král. A Tillie se uzavírá do sebe a snaží se najít odpovědi. Mezi Bishopem a Madi to skřípe. A temná hra ještě není u konce, co všechno se stane?

Jako jak? . Jak je možné, že mě s každým dalším dílem Amo posadí na zadek? Abych řekla, pravdu tento díl byl za mě zatím nejlepší.

Ačkoliv je plný bolesti a zármutku, tajemství a šokujících překvapení. Nate zde ukazuje, že má tvrdou slupku, pod kterou může nahlédnout jen jedna jediná osoba. A dostat se přes tu slupku není vůbec snadné.


Jak už to u Amo chodí, jednou jste dole a jednou nahoře. Je tu zrada, pomatení mysli, pronásledování, rozchod, útěk, okamžik štěstí, vášeň a touha.

Tillie je Stuprum, a tak se k ní i tak všichni chovají. Líbilo se mi, že ji Králové vzali pod svá ochranná křídla a brali ji jako rodinu. Popichování mezi Tillie a Branym mě vyloženě bavilo :D

V tomhle díle je hodně na scéně i Brantley alias Brany, o kterém se postupně dozvídáme trošku víc. Těším se na další díl, který by měl být převážně o něm.

Bishop a Madison mají krizi. Bohužel, nechápu ani v tomhle díle chování Madison.
Závěr knížky je opět šokující ve všech směrech!

A mně nezbývá než říct, tohle chcete číst.

Tohle není láska. Je to čirá a neředěná posedlost. Nemusí se mnou takhle mávat, abych mu patřila, protože jeho duše se přisála k mojí už dávno a já teď nemůžu ani dýchat, když pomyslím na to, že bych od něj byla moc daleko.

Kniholapka
11.07.2023 3 z 5

Ačkoli je mi to hrozně líto, tenhle díl mě až tak nepohltil. Ano přečetl se skoro sám, ale něco mi tam oproti předchozím dílům chybělo. Zas mi zůstalo spoustu otazníků a nevyřešených záhad. Uvidíme, co další díly. Každopádně je to typ série, který vás chytí
a nepustí. Musím tedy číst dál..

AkiB
02.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Na rozdíl od předchozího dílu dávám tomuto plný počet hvězdiček. Ale je to hodně ovlivněné tím, co se v knize řeší a co řeším já ve svém životě. Takže nehodnotím příběh jako takový, spíš hodnotím to, jak dokonale tato kniha pasuje k mé momentální situaci. Při čtení jsem zabíhala k různým myšlenkám a když jsem pokračovala ve čtení, jako bych na další stránce dostala svoji odpověď, či potvrzení toho, co už dávno vím a nechci si to přiznat. Proto mě v tomhle ohledu kniha nejvíce zasáhla. Protože to, jak řeší Tillie svůj vztah k Nateovi je jako vystřižené z mého života.
Není asi tajemstvím, jak už to v knihách bývá, že i tahle skončí šťastně, kdy Nate vyjádří svou lásku k Tillie a oba budou žít šťastně až do smrti. To mě trochu zasáhlo, protože víte proč? Můj život není jako z této knihy. U mě to skončí přesně naopak a já zůstanu zlomená a zničená. A budu moct jen doufat, že se někdy vyškrábu ven, z toho, kde teď jsem - dva metry pod zemí.

Jsi jenom člověk. Chytila ses něčeho, cos věděla, že ti pomůže. Někteří sáhnou po drogách, alkoholu, sexu. Tys sáhla po lásce. Kvůli tomu nejsi blázen. Kvůli tomu seš člověk.

Když jsem teď zjistila, že jsem city k němu zaplavená, bojím se, ať se v nich neutopím. Nesmí se to nikdy dozvědět, protože mě nebere vážně. Dokonce i já vím, že mě nikdy nepustí do svého srdce a duše.

Ovšem jenom proto, že víte, že vás s někým zřejmě nečeká budoucnost, neotupí to emoce, které k němu cítíte. Bohužel.

Co se jeho týká, budu vždycky bezmocná, mám však kontrolu nad tím, jak to dávám najevo. Skrývám to, potlačuju a tak dál.

Ewe291
12.05.2023 4 z 5

Stale je to pre mna zamotane, ale to prosto k tomu patri. Nate a Tillie boli zaujimavy ale neziskali si ma uplne no su pred Bishopom a Madison. Tych rada nemam a uprimne nechapem co sa s nou stalo ale bola mi este viac odporna ako v prvych knihach, ano jasne nieco sa stane a zacne robit hluposti a potom zdrhne och to je fakt riesenie ..... Tu mi tiez par veci vadilo ale prosto som to potlacila pretoze tak to v tychto knihach byva a ja to musim prekusnut. No som vazne zvedava co bude dalej a ci na tych mojich asi stomilionov otazok dostanem odpovede alebo si budem aj dalej pripadat ako cvok

Arlienen
04.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Díly o Tillie a Nateovi jsou asi nejslabší z celé série. Mnohem více mě baví Madison & Bishop a Brantley & Saint.

Nate a Tillie se vzpamatovávají ze smrti své dcery a snaží se najít cestu k sobě. Oba jsou plní vzteku, jenž je mířen na jednu postavu.
Nebyla by to Amo Jones, aby se neobjevilo nějaké to tajemství, které je zkouškou vztahu hlavní dvojice.

Jsem ráda, že autorka tento příběh uzavřela a dopřála dvojici šťastný konec.

Ann98
05.02.2023 4 z 5

Boží, boží .. Styl autorky mě prostě baví. Příběh je napínavý, čtivý a zajímavý.
Tillie mi bylo velmi líto. Vinou tragédie byla u Natea vidět změna v chování. Podotýkám k lepšímu, což velmi kvituju. Ale ten zvrat ve vztahu Madison a Bishopa? Naštvalo mě to a naštvalo mě, že jsem se vlastně v této knize nic moc nedozvěděla a mám kolem toho plno otázek.
Dějová linka obsahuje plno tajemství, intrik, násilí, erotiky, zvráceností a temnoty. Prolila jsem u tohoto páru tolik slz, že doufám, že už žádné v dalších dílech nebudou potřeba.
Konec zase klasicky bombový a těším se na další dva díly o Brantleym.

Jenny46
29.01.2023 5 z 5

Amo Jones snad ani nechci vidět do hlavy .o)
Tady se stále něco děje je to divoké čtení, ale nedá se odložit příběh vás žene dál a dál napíná vaši zvědavost......

k.chilli
22.12.2022 3 z 5

Nooo....nevím kde začít....jako Nate a Tillie jsem si oblíbila a byla jsem zvědavá, jestli k sobě najdou cestu....Nate se občas choval jako blb,ale v druhé části jsme se dozvěděli proč....
Ztráta Micaeli mě fakt vzala nechápu ale ten drsnej sex hned po pohřbu jediného dítěte, to mi hlava jako matce prostě nebere....
Taky mi vadilo,že prakticky po 6ti nedělí se novopecena maminka oddavala drsnemu sexu (to jako asi ne,ne?)
A co to jako sakra bylo s Madison? V tomhle dvojdíle mě neuvěřitelně vytáčela jak se s Tate chovaly jako dvě naprosto rozmazlený blbky,pak zas byla jako hromádka neštěstí, prásk nepochopitelné znásilnění a útěk? ‍️to jako vážně?
Rozpačité bylo za mě i vyřešení situace s nástupem na trůn na Perdite....tam z toho šlo vytěžit mnohem víc a celkem mě to zklamalo....
Zase spoustu nezodpovezenych otázek....
Co se mi líbilo ,byl prostor daný ostatním postavám jako byla Elena,Eliho vtipné komentáře a samozřejmě Brantley....
No jsem zvědavá na pokračování....

punkgirl97
30.09.2022 5 z 5

Amoo co mi to děláš? Od první strany jsem byla ponořená v příběhu a hltala stranu po straně. Hodně jsem se nasmála a zároveň si poplakala.

Tahle část byla výrazně lepší než předchozí. Doslova jsem této části propadla. Mnoho a mnoho věcí se nám tu vysvětlilo a končilo to celkem uzavřeně. Ačkoliv se těším na další díly, které vychází teď na podzim!

Nate a Tillie mi přirostli nakonec k srdci více než Madison a Bishop. Ačkoliv na Bishopa stále nedám dopustit, nicméně Tillie je od začátku celé série mou oblíbenou postavou, to jak se do tohohle světa hodí - jako prdel na hrnec. Funguje to a mega moc mi to sedlo a bavilo mě to. Opět je to zvrácené, hodně zvrácené, ale zároveň čtivé a totálně skvěle vymyšlené, kdy máte neustále nutkání číst dál a dál.

CiaKawlone
03.07.2022 5 z 5

Tento díl byl teda nářez. Rozklíčovalo se tam hodně věcí a bylo vidět spoustu zadních vrátek a nerozklíčovaných tajemství. Z konce však člověk měl pocit, že je to opravdu konec. O to víc mě překvapila skutečnost, že se blíží vydání dalších dílů. Děj byl totiž dost zakončený oproti předešlým knihám. Rozhodně tuto sérii zařadím do svých oblíbených, přestože první díl jsem četla s otevřenou pusou a neustále mi v hlavě jelo "co to sakra je?!". Přečtení stálo za to. Moc mě to bavilo a zvažuji četbu ostatních knih od autorky. Rozhodně je tato kniha snadné čtení jako ty předešlé, a stejně tak je hrozně zvrhlá a řekla bych i trhlá avšak čtivá.

rimmon
08.05.2022 3 z 5

Za mě docela důstojný (doufám) ukončení celé série.
Budu se opakovat ale výměna hlavní hrdinky se mi vůbec nelíbila. Takže jsem si na to prostě nedokázala celou dobu smířit.
Dost se tu proměnili postavy a kniha má opravdu dobrý spád - ale jak už to u téhle autorky bývá - to nejlepší je na posledních 30 stránkách.
Konec je takový otevřený ale prostě mi tam seděl jako prdel na hrnec i když jsme se happyendu dočkali jen u jedné dvojice z postav.
Přesto mi to nevadilo a knihu jsem zavřela se slovy - byla to jízda.
A skutečně ano.
Po dlouhé době knižně série která mi nedala spát, u které jsem se smála, kroutila hlavou, vrčela, nadávala ale hlavně jsem se celou tu dobu sakra dobře bavila.
Takže Králové - budete mi chybět!
A Vy si koukejte tuhle knižní jízdu přečíst!

AndyYoggy
25.04.2022 odpad!

Tak… všech pět knih přečtených. V hlavě prázdno, hotová tabula rasa. Nedokážu vymyslet souvislou větu, která by vystihovala toto “veledílo”.
Konec byl otevřený. S těžkým srdcem tak musím říct, že pokud a až autorka vydá pokračování, já rozhodně nebudu ta, která si jej zakoupí. :)
Takže pokud si chcete zachovat mozkové buňky a psychickou pohodu, prosím, apeluji na vás, NEČTĚTE TO!! A pokud někdy na tyto knihy náhodou v knihovně nebo snad v knihkupectví (i když naštěstí se už neprodávají) narazíte, snažně vás prosím, nebrat!!
Takže shrnutí:
Celou sérii hodnotím jako odpad. Čtení této série bych přirovnala ke kolonoskopii, bylo to nepříjemné a zdlouhavé.
Na závěr posílám pac a pusu všem odvážným masochistům. Přeji nám všem, abychom si jednou všichni našli svůj vlastní klubík elitních králů.

Luigi1
31.03.2022 5 z 5

Na můj vkus trochu drsný sloh,ale jinak dobře napsaný.

speciale88
09.03.2022 5 z 5

Celá série byla velice ctiva oddechovka. Z počátku sem nevěřila ze mě to zaujme natolik abych odkoupila další díly, ale nakonec sem je musela mít.

Knihom_olka_
18.01.2022 4 z 5

Tak tohle bylo něco...?
Abych pravdu řekla, tak s odstupem času se mi oba Malumové zdají být na stejné úrovni, jenže každý měl v sobě něco jiného, co mi bralo dech.
Jako vždy to byla jízda a čtení jsem si užila, přestože se mi tento díl četl asi nejpomaleji. Tillie a Natea jsou jako dinamit, nikdy nevíte, kdy to bouchne, a přesto nemůžete odtrhnout oči. Byly tam scény, které mě dohnaly k slzám, i scény, u kterých mi málem zkolaboval orgán smíchu (kdo viděl SpongeBoba, tak pochopí). Celá kniha byla jako vždy napínavá od začátku až do konce. A ta odhalení? Málem jsem skončila, jak by řekla Amo, dva metry pod zemí. Už se nemůžu dočkat dalších dílu, jelikož tenhle za sebou zanechal cestu plnou otázek a já si nemůžu pomoc, a chci se po ní hned vydat.
Takže abych to shrnula, nikdy nelituju toho, že jsem se do Aminých knih zamilovala.

badliar_id
30.12.2021 4 z 5

"You can have my kingdom, but you cannot have my king."

***
Pane jo! Tohle byl tedy nářez. Jsem ráda, že se většina věcí vyjasnila, ale stejně mám asi milión otázek lol :D..
Amo píše vážně čtivě, takže to máte hned přečtený a bude vás mrzet, že už jste na konci.
Tenhle díl byl o krapet lepší, ale stále tu byly věci, které mi vadily. Například to neustálé podvádění a dělení se, jak už jsem psala v předchozí recenzi.
Tillie je pořád pro mě zajímavá postava, ale chvílemi mi vadila. Občas se chovala mimo, až nelogicky, ale jinak s ní nemám problém.
K Nateovi pořád cítím hate-love vztah, ale tím koncem si to u mě trošku vyžehlil..
Jejich vztah byl vážně šílený, ale stejně je zbožňuju..
Ta věc s Madi je vážně na palici a mrzí mě, že to muselo takhle dopadnout. Snad se to mezi nimi všechno vyjasní..
Brantley má moje srdce!! Já už ho žrala od prvního dílu, ale tady se to zdvojnásobilo :D..
Miluju přátelství mezi ním a Tillie. A taky extrémně žeru Eliho. Ty jeho hlášky byly fakt něco a každou jsem si vyznačila :D..
Děj plynul rychle, zvraty byly opět šílený a stejně jsem polovinu věcí nechápala (zase)..
Tenhle svět je vážně zajímavý a Amo dokáže vytvořit zázraky..
Doporučuju číst (opět) pouze na vlastní nebezpečí. Kniha je plná zvráceností, šíleností a dark momentů.. Pokud vám ani jedna věc nedělá problémy, pak knihy doporučuju.
Za mě to byl skvělý díl a těším se na další knihy od Amo.. 4.5/5 *

eliska2126
16.12.2021 5 z 5

Tak tohle bylo snad ještě lepší, než první část! Celý příběh Tillie a Natea se uzavírá a mně do sebe všechno hezky zapadlo.
V této části sledujeme, jak se vypořádávají z událostí minulého dílu. Byla jsem celkem dost překvapená z toho, jak se to celé vyvinulo. Takové rozuzlení, kdo za co vlastně může jsem nečekala, ani to, koho Tillie vlastně vídala/nevídala.
Amo prostě psát umí a její knihy jsou pro mě návykové, i když občas zvrácené a bizarní. Tady v tomhle díle bych neměla ani tak výtku k hlavní lince, ale k tomu, co sakra autorka udělala s Madison a Bishopem. Špatně, špatně, špatně!
Nemůžu se dočkat dalšího dílu, který byl měl vyjít příští rok. Snad se to celé vysvětlí a samozřejmě jsem zvědavá na příběh Brantleyho a Saint.
Takže pokud máte rádi například sérii Royal, ale chcete něco trochu temnějšího, tak celou sérii Elitní klub králů můžu jen doporučit!

Štítky knihy

pro ženy

Autorovy další knížky

Amo Jones
novozélandská, 1988
2018  74%Stříbrná labuť
2018  77%Polámaná loutka
2018  76%Šepot mrtvých
2019  72%Koruna nenávisti
2019  85%Malum – část první

Kniha Malum – část druhá je v

Právě čtených7x
Přečtených520x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených31x
Knihotéce290x
Chystám se číst133x
Chci si koupit35x
dalších seznamech8x