Stín prokletí

Stín prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37182/dynastie-morlandu-stin-prokleti-37182.jpg 5 56 12

Dynastie Morlandů série

< 17. díl >

Nad nejmladší generací Morlandů jako by visel temný stín. Rosamund, která se rozvedla s Markusem - a šokovala tím Londýn -, přišla o možnost vychovávat dceru Charlottu, Sophia marně touží po dalším dítěti a spory mezi bratry Benjaminem a Nicholasem se vyhrotily na ostří nože... Heloise, poslední paní domu, přemýšlí, kterému ze synů odkáže panství. A zatím se nad rodinou vznáší další hrozba: epidemie cholery zachvacuje zemi a k Morlandu se blíží rychlostí větru. Nebezpečí prověří charaktery...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Morland Dynasty 17: The Poison Tree , 1994


více info...

Přidat komentář

PetaZ
08.02.2024 5 z 5

Nicholas je zmetek od detstvi a jen to potvrzuje, moc se mi o nem dal cist nechce, ale zase na druhou stranu bych rada vedela, jak bude pribeh pokracovat, i kdyz ani v dalsim minimalne jednom dile necekam nic pozitivniho

likaf
22.06.2023 5 z 5

Ach jooo, to bylo smutné a temné. Nicholas je děsný neřád a snad na něj nikdy ani nedojde...jdu na další díl.


Kerberos
10.01.2023 5 z 5

Velmi smutný díl, plno úmrtí. U některých postav se dalo čekat, že nebudou žít věčně, ale čekala jsem přirozenou smrt. Zločiny a vraždy změní poměry v rodině a do toho ta epidemie.

Shardlake
08.01.2022 5 z 5

Pro mne opět čtivý díl. Většinou tohoto dílu se táhne spor v parlamentu mezi tory a whigy o prosazení reformy v anglickém parlamentu. Rozvoj železnice se začíná více uskutečňovat a prosazovat a do životů mnohých potomků z Morlandu zasáhne asijská cholera. Těším se na pokračování. Kdo bude dále pečovat o sídlo Morland a dostane se do těch správných rukou?

nikikostadinova
24.08.2020 4 z 5

Já věděla, že stojí za to pokračovat! Vzhledem k názvu dalšího dílu očekávám, že se budu i nadále silně rozčilovat nad chováním jistého dědice panství.

hankapimi
11.08.2020 5 z 5

Tento díl se mi fakt nečetl lehce. Kvůli takovému psychoušovi, kterého nemůže nikdo zastavit. Ani se mi nechce věřit, že by nikdo nevěděl nebo netušil, co ta zrůda provádí... No, říkala jsem si, počkej si na Boží mlýny, chlapče pokřivená...Morlandští předkové včetně zakladatelky rodu se musejí v hrobě obracet, možná i rotovat...

Patlalca
12.08.2018 4 z 5

Opět jsem se vrátila zpět do dějě.

Janadvorackova
07.04.2018 5 z 5

POZOR, MOŽNÉ SPOJLERY (jen okrajové, nic konkrétního):

Tak si to zrekapitulujeme :).
Na začátku oběšenec, když byl objeven, už hezky zčernalý a napuchlý. Tato odpudivá scéna, která je mimochodem v knize pak ještě několikrát zmíněna, se mi vryla do paměti někdy kolem půlnoci - jednoho dne. Fujtajbl jeden plíživý. To člověk pak ani z postele nohu nevystrčí. Co kdyby mu za ni něco chňaplo.

Pak tu máme psychicky narušeného hocha, jednu další vraždu tuláka, bezpráví páchané na sourozenci, (a to se autorka při psaní tohoto dílu teprve rozehřívala).

Následovaly nějaké ty potraty, nebo alespoň jejich připomínky.
Pak další vražda, mrtvé dítě, temnota všude kolem - no hrůza, děs.
Vyšetřování trochu vázne a následuje další vražda, a pak také fakt, že vdova nemůže v tomto nezáviděníhodném stavu zůstat napořád, žejo. Kde bychom to byli :). Vždyť vdova je taky člověk :).

A aby toho nebylo málo, zavítáme do bordelu, kde jeden z hrdinů przní panny, prý třináct let, přičemž je fakt jedno, že děvče vypadá spíš na jedenáct, vyžívá se v porno časácích té doby, užívá si opiových radovánek a chlemtá alkohol jako kůň vodu. Dobytek jeden, chlípný (ne ten kůň). Ale má, co chtěl, protože i pohlavní chorobu chytil (opět ne kůň, ti se chovají docela slušně).

Ty kráááso, a to ještě není vše. Do Anglie se připlíží cholera, polovina hrdinů na ni zemře, z Morlandu jsou vyhozeni skoro všichni sloužící a zdá se, jako by osud panství šel jaksi k šípku.

Záměrně neříkám, kdo a co, s kým a za kolik, abych nevynášela informace.

K tomu se v parlamentu furt hašteřiví zákonodárci rvou o to, co je pro koho nejlepší a jediný, kdo nakonec vypadá trochu šťastně, je jeden nespravedlivě obviněný člen rodiny (prý z vraždy, haha).

Konec zavání nelehkým osudem jednoho mladého děvčete z krve Jamesovy. Kdo by totiž stál o pedofilního nevlastního strejdu, i když ten si v duchu plánuje, že jaksi počká, no...

Jedu dál, a to jsem si před časem říkala, že už se na to asi vyprdnu. Kdepak, ani náhodou.

Co jsem tak počítala, tak mladé děvče na konci patří do 13. generace od první Eleonor. Teda doufám, že jsem na někoho nezapomněla.

čef
08.11.2017 5 z 5

Královnou se Viktorie ještě nestala, pořád vládne Vilík po Princíkovi a boj za reformu volebního systému cloumá nejenom nejvyššími vrstvami společnosti. Tragédie v rodině Morlandů stále pokračují, v tomto díle vykouzlila autorka obzvláště povedenou zrůdu. Opět dojemné čtení "že bych je blažen pil a nedbal o jiné"(John Keats) především pro ženy, které jistě zaujmou horrorové, ale i úspěšné porody.

Audrina
17.08.2017 5 z 5

Opravdu povedená část o Morlandově rodině. Tento je možná až trochu moc tragický. Ale v tom tkví kouzlo celé ságy, je jakoby by ji psal život sám. Jelikož je konec celkem otevřený, budu muset sáhnout po dalším dílem brzy

javirgo
11.05.2015 5 z 5

Tento díl byl více dějově bohatý a také napínavý. Doufám, že už v příštím díle toho padoucha konečně někdo odhalí.

Danafantom
18.06.2013 5 z 5

Tak tenhle díl byl něco mezi detektivkou a psychothrillerem :-)