Dvorní dáma přehled
Dynastie Morlandů série
S dvorní dámou - Nanette Morlandovou - navštívíme dvůr Jindřicha VIII., panovníka, jenž proslul svými šesti manželkami. Jindřich si vybojoval anglickou korunu v bitvě u Sutton Cheyney, především díky zradě anglických vévodů Stanleye a Northumberlanda - rodina Morlandových však stála v této bitvě na straně Richarda z Yorku.. V první dílu epické ságy o rodině Morlandů, žijící na drsném severu blízko skotských hranic, jsme poznali zakladatelku rodu Eleanor Courteneyovou. Ta přišla na Morland proti své vůli jako nevěsta Roberta Morlanda, syna nevzdělaného chovatele ovcí, zároveň ale jednoho z nejzámožnějších můžu Yorkshiru. Spolu s Eleanor jsme prožívali dramatický osud celé rodiny, až k bitvě u Sutton Cheyney, kde zahynuli dva její synové.... celý text
Originální název: The Dark Rose, 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvorní dáma. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 27 komentářůSouvisející novinky - Dvorní dáma (0)
Kniha Dvorní dáma v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 215x |
| ve Čtenářské výzvě | 12x |
| v Doporučených | 10x |
| v Mé knihovně | 120x |
| v Chystám se číst | 34x |
| v Chci si koupit | 6x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Cynthia Harrod-Eagles také napsal(a)
| 1998 | Zakladatelka rodu |
| 2022 | Tajemství zámku Ashmore |
| 2016 | Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly |
| 2004 | Anna |
| 1998 | Dvorní dáma |

85 %

Mám moc ráda vícedílné svazky, nemusím se tak zcela a hned loučit se svými hrdiny. U této rozsáhlé série mám vyhlídky výborné, dokonce prý v Anglii vyšel další díl!
Nicméně, v druhém dílu Morlandů jsem byla z kraje příběhu mírně zaskočena časovým posunem. 16. století, 3 - 4 dynastie rodu. Naštěstí opět silná ženská postava, Nanette Morlandová, slibovala od samotného začátku zajímavé čtení.
Dobu vlády Jindřicha VIII v oblibě moc nemám. Řadím se spíše ke čtenářům, kteří by rádi opustili jeho dvůr, plný intrik, a četli o obyčejných i neobyčejných lidech nižších tříd. A toho bylo v této knize poskrovnu, proto jednu hvězdičku ubírám.
Třetí díl už mám doma, jízda pokračuje :)