India Place

India Place https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235420/bmid_india-place-NHB-235420.jpg 4 863 140

Dublin Street série

< 4. díl >

Niektoré činy sa neodpúšťajú. Predovšetkým v láske. Hannah videla Marca naposledy pred piatimi rokmi. Bol jediný muž, ktorého milovala, a jediný, s ktorým strávila noc. Po tej jedinej vášnivej noci Marco bez slova zmizol a opustil Škótsko aj Hannah. Tá musela znášať následky ich zblíženia sama, neschopná nadviazať nový vzťah. Náhoda dvojicu opäť spojí a Marco zo všetkých síl bojuje o šancu na vysvetlenie svojho konania v osudnú noc. Je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby lásku opäť získal, a tak prenasleduje Hannah na každom kroku a prosí o odpustenie. Práve vtedy, keď si Marco myslí, že spoločná budúcnosť je na dosah ruky, nečakané odhalenie vynesie na svetlo sveta Hannahinu bolesť, ktorú pred ním starostlivo tajila. Trpké spomienky môžu dvojicu rozdeliť skôr, ako vôbec využijú šancu na nový začiatok.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Fall From India Place , 2014


více info...

MAU256
MAU256
06.03.2024 4 z 5

Další krásně čtivý díl, ve kterém se posouváme o pár let dál, tentokrát se příběh týká Hannah a její velké lásky, jejíž cesta ke šťastnému konci však nebyla vůbec snadná. Nejedna slza mi ukápla pro Jarroda, to se mu nemělo stát. Ale jinak se nám "rodinka" pěkně rozrůstá. Už se těším na příběh Cola.


"Proč se život tak náhle změní," pokračovala jsem. "Jak je možné, že srdce přestane zčistajasna tlouct a okamžitě to ovlivní všechna další srdce, která se k němu připoutala? Ale je pravda, že v tom, co se Jarrodovi stalo, žádný smysl není, nebo aspoň žádný nevidím. Chtěla bych na to mít lepší odpověď, ale nemám."

Pája699
Pája699
26.02.2024 4 z 5

Ani nevím, proč jsem si tento díl nechávala až nakonec? :-) Teď trošičku lituji, že jsem to nečetla postupně, ale nevadí .-)

Je ale pravda, že příběh Hannah a Marca mě neoslovil tolik, jak předchozí příběhy. Určitě není špatný, jen je prostě z celé série nejslabší a k srdci tak nepřirostl.

Všechny ženy tu komentují, jak jim byla Hannah protivná a lezla jim na nervy....noooo tak to mě osobně na nervy lezl Marco svým chováním.....Hannu jsem docela chápala.

Jako bonus jsem si v tomto díle opět přečetla pár stránek o Coleovi....je to bezva kamarád a přítel!


Ira13
Ira13
14.07.2023 4 z 5

Tento díl mi přišel zajímavý svou zápletkou. Hannah byla tedy hodně zatvrzelá. Během příběhu pochopíme proč, ale pak už to doopravdy přeháněla.
Část s Jarodem mě dostala asi nejvíc. Nejsympatičtější je Cole a o něm je i 5.dil, na který se těším.

Miska9884
Miska9884
24.05.2023 3 z 5

Za mě nejslabší díl série. Nebylo to vůbec špatné,ale ostatní díly byly prostě lepší.

Marci_Vaj
Marci_Vaj
28.10.2022 4 z 5

Celkově hodnotím kladně, a to spíše kvůli ostatním členům rodiny…Marco v pohodě, ale Hannah mě teda štvala na konci hodně…
Tento díl byl za mě zatím nejslabší.

princesse
princesse
19.09.2022 3 z 5

Asi nejslabší zatím. Hanna mi přišla jako někdo jiný ... z předchozích dílů jsme se o ní vlastně nic nedozvěděli a tak jsem byla překvapená kdo vlastně je. Nicméně mi moc sympatická nebyla. Zatvrzelá a nepřístupná, i když chápu její blok vzhledem k okolnostem, které zažila, ale ... Stejně tak chování Marca? Rovněž chápu, že jeho nulové sebevědomí mu moc nepomohlo, ale chování obou hlavních hrdinů bylo pro mě chvílemi nepochopitelné. Možná je to věkem, protože už dávno nejsem stejná věková kategorie jako obě postavy.

Artep071
Artep071
30.08.2022 4 z 5

Mě zaujalo téma tohoto příběhu a docela zajímavě si s ním autorka pohrála. Hanně nadělila do vínku pěknou ránu...fuj .... pro týnejdžerku nebo jakoukoliv ženu by to byla docela psycho rána dle mého holčičího vnímání :/ .... a jsem v úžasu, že tomu týpkovi dala tolik kladu a šťastný konec ..dle mého si to Marco nezasloužil a i přes Hannino tápání a snahu o odměřenost se mu otevřela poměrně rychle . I přes to, že jsem si jednoho z hrdinů neoblíbila, příběh se četl opravdu jedním dechem a docela ve mě vzbudil zvláštní pocity .. takže děkuji autorce a jsem ráda, že jsem si mohla prožít tuto vyostřenou cestu Hannah :)

Silvisek
Silvisek
24.08.2022 5 z 5

Super dalsi dil ze serie. Moc se mi to libilo. Obcas me stvala jak furt odmitala. Ale nastesti to dopadlo dobre

Kalokaghatia
Kalokaghatia
11.08.2022 2 z 5

Za mě rozhodně nejslabší díl z této série. Ukňouraná Hannah, která neví co chce, mě absolutně nebavila a Marca jsem si nedokázala oblíbit. Jediné plus bylo setkání s ostatními hrdiny z minulých dílů.

Ewe291
Ewe291
17.06.2022 4 z 5

Bolo to medzi oficialne davam 4,5*
Hannah bola v predchadzajucich dieloch opisana uplne inak, tu mi prisla ako hlupa husicka, ktora nevie co chce. Ako jasne mala na to dovod ale aj tak to co robila, no plasla by som jej a Marco toho som si nevedela ale vazne ze nevedela predstavit ako skutocneho chlapa co sa mi este nestalo. Knihu zachranovalo to ze sa tam objavili aj postavy z predchadzajucich a buducich casti.

ardeas
ardeas
09.05.2022 2 z 5

Jednoznačne najslabšia kniha zo série. Akoby si autorka nevedela dať rady s vlastnou postavou. V predošlých knihách bola Hanah veľmi zaujímavá vedľajšia postava, s trefnymi poznamkami a tu čítam o uplne niekom inom. Slovo sklamaná nie je dostatočne. Ak by som citala knihu nezávisle, asi by to nebolo tak zlé, ale žiaľ..
Co sa tyka Marca, celou knihou mi prisiel ako nevyrovnana osoba, a nie pre minulosť, ale preto ze ani akoby autorka nevedela čo s nim. Vzlety a pady. Raz som rozumný, raz namyslený a sebavedomy, inokedy pohybujúci..
Celkovo... ani neviem co k tomu dodať. Proste ma tento príbeh nebavil. Nech je ta zapletka akokoľvek vážna, príde mi to cele smiešne.

petulkapeta
petulkapeta
09.04.2022 5 z 5

,,Neměl by muž, kterého milujete, být v tom nejhorším, co se vám kdy stalo, vedle vás?"

Škoda tech dvou o ten čas ktery spolu přišli,ale o to bylo lepší když Hannah pochopila,že laska k Markovi je silnejsi mez minulost..

be_pa
be_pa
05.03.2022 4 z 5

Ostatní díly mám přečtené už dávno a už jsem si moc nepamatovala náznaky příběhu Hannah. Při čtení jsem se rozpomínala. Prožila si toho opravdu hodně.
SPOILER: Cítila jsem s ní, když si uvědomila, jak Marco pomáhal své kamarádce v době, kdy ona trpěla depresemi.
Ale v první půlce knihy jsem se nemohla začíst kvůli prolínání dvou časových linek a v druhé části zase kvůli nekonečnému "ale jo -ale ne", když se Hannah k Marcovi opakovaně otáčela zády.

vcielka
vcielka
21.02.2022 3 z 5

V momenta, ako sa napisalo, ze kazdy druhy vikend ma Marko zadany, sa uz na 99% dalo tusit, o co kraca. A kracalo. Myslim ale, ze z tejto serie patri tento diel k tym vydarenejsim. Paci sa mi ale, ako autorka stiera rasove rozdiely. Hlavny hrdina je mulat, ale ani raz to tam nespomenie. Spomenie len ze je napolo afroamerican a napoly talian, ale ocami hlavnej hrdinky, ktorymi sa dej odohrava, ma len krasne snedu plet, tmave vlasy a modrozelene oci a krasne rysy. To sa mi naozaj pacilo.

Fidibus
Fidibus
17.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Hannah milovala Marca od 14 let. Přesto ji 2x opustil, protože si nevěřil. Ona dokázala zvládnout nelehké sama a snaží se užívat života. Dokud ho znovu nepotká, ale už navíc není sám. Hannah bojuje sama se sebou a se svou rodinou, probere ji až smrt jednoho z jejích žáků..
"... když jsem s tebou, mám pocit, že všechno dobře dopadne."
"Proč ti na tom záleží, pokud ho nemiluješ?"
"Myslím, že věřit si znamená být někdy odvážný..."

Ralemo
Ralemo
08.01.2022 5 z 5

Nádherný díl, už jsem jej jednou četla, ale je to pár let. Proto jsem si ho musela trošku připomenout, ale pořád stejně krásný. Autorka umí nádherně psát. Je to čtivé, nelze se od toho odtrhnout. Jedním slovem pecka!

tinka1974
tinka1974
09.12.2021 5 z 5

Mě se tento díl líbil skoro nejvíc. Když to tak čtu, nechtěla bych být chlap. Nemají to s námi děvčaty vůbec lehko. Je to velmi příjemná oddechovka . A taky ukázko toho, jak ne. Ve svém žánru si román zaslouží plný počet

Ketfl
Ketfl
23.09.2021 5 z 5

Tento díl se řadí k těm slabším z celé série, ale i přesto si drží dle mého názoru vysokou úroveň, kterou musím hodnotit plným počtem bodů. Hannah jsem si oblíbila již během předchozích dílů a konečně jsme si mohli udělat také plný obrázek o Marcovi. Oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, prošli si také svým, každopádně Hannah mě někdy trochu rozčilovala, jak pořád Marca odmítala - blběna obecná, panebože! Nejsmutnější na celém příběhu byl Jarrod, přiznám se, že to mi i slzička ukápla, ach jo. Jinak super, těším se na příběh Colea.

Lofda
Lofda
06.08.2021 3 z 5

Už při prvním čtení série mě tento díl bavil nejméně a ani po druhém přečtení se můj názor nemění. Chápu, že Hannah semlelo to, co by neunesla dospělá, natož sedmnáctiletá holka.. Ale jak se pak trápili, protože prostě neuměla "zavřít dveře" a jít dál, toho smutku a trápení bylo moc.. Několikrát jsem si říkala, že by jim opravdu bylo lépe, kdyby začal každý sám úplně nový vztah?! Poslední dva díly série snad přinesou víc optimismu. Jsem zvědavá, jestli ještě někdo překoná Nata a Olivii ;-)

Vendulik
Vendulik
21.04.2021 1 z 5

Nevím, co k této knize říci. Hlavní hrdinka je slepice a Marco je chudák bez mozku. Nechápu, proč se za Hannou tak moc honil, když si ona z něho dělala je srandu, aspoň tak mi to přišlo.

Za mě zatím nejlabší kniha o teto autorky. Uvažovala jsem, že příběh vůbec nedočtu ale tohle dělám jen, když mě kniha hodně nudí a tady to mu tak nebylo.