Dovolená s moderním fotrem

Dovolená s moderním fotrem https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383271/bmid_dovolena-s-modernim-fotrem-Vjj-383271.jpg 4 325 84

Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, ve svých knížkách vyčerpávajícím způsobem vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. V nové knize čtenář zjistí, že ani s letní dovolenou to není žádné terno, zvlášť když máte malé dítě a manželka vás místo na každoroční chalupu donutí jet do Bulharska k moři. A kdyby jen to! Nataša, druhá polovina rodičovského páru, se chopila pera a knížku za Dominika napsala. Výsledkem je nejen dovolenkové vyprávění, ve kterém se pozná každý, ale i odhalení několika utajovaných skutečností z intimního života moderního fotra. Necenzurováno!... celý text

Přidat komentář

vvikingg
18.04.2024 2 z 5

Poslechnuto jako audio kniha , banální popis dovolené mladé české rodinky v Bulharsku, občas pokus o humor, jsem rád že jsem to z donucením u vaření doposlechnul, už žádného D. Landsmana

sakro
16.04.2024 5 z 5

Nesmírně jsem se bavil, a o co u podobných knih jde? Je li napsána pro pobavení a pobaví, tak je to skvělé. Ne všichni autoři to dokážou. Vyprávět o sobě samém, dělat si ze sebe srandu a to vše z pohledu vlastní manželky je prostě skvělý nápad. A samotný průběh dovolené? Jsem přesvědčen, že takto ji prožil téměř každý, kdo se rozhodl vydat "do světa". Ovšem málokdo je schopen to sám sobě přiznat. A vyrukovat s tím na veřejnost, to už nedokáže skoro nikdo. Takže panu Landsmanovi děkuji a rád si zakoupím, ukradnu nebo nelegálně stáhnu další z jeho knih. Nebo si je příložitostně budu přát jako dárek.


kkouzlo
10.04.2024 3 z 5

Za mě ano, autor mě baví, jeho humor mě baví, čtení oddychové. Kniha ideální na dovolenou. Ve spoustě situací jsem se, jako matka, úplně viděla :)

JointlieKat94
14.03.2024 4 z 5

Tak tenhle díl byl úsměvnější víc, než ty předešlé. Možná je to tím, že to bylo psáno z pohledu Nataši, nevím, ale bylo to lepší. :)

Pravděpodobné historky nás Čechů na dovolené s dětmi. :D a co mě pobavilo asi nejvíc?

Historka o tom, jak si Čeněk našel kamaráda, tudíž se Nataša musela kamarádit s jeho maminkou, a jak rychle to skončilo. Sama děti nemám, ale z vyprávění kamarádky/matky vím, že to tak vážně je! :D

Jo, tady jsem se bavila nejvíc z celé série.

Honey0105
03.09.2023 5 z 5

Deník moderního fotra se mi líbil, druhý díl už tolik nebavil. Teď ale po pár letech jsem si pořídila Dovolenou s moderním fotrem a udělala jsem dobře. Kniha mi sedla do nálady a ještě mi jí zvedla. Opravdu jsem se nasmála a těším se na další oddechovku z pera pana Landsmana. Češi na dovolené, to je prostě takové klišé, a přesto pobaví. A když je to ještě z pohledu ženy, perfektní. Tak zase příště.

trudoš
20.08.2023 3 z 5

"Tohle by se na chalupě nestalo!"
Tentokrát má vyprávění charakter příběhu, nejde jen o nezávazné fejetony, a musím říct, že to autorovi svědčí. Neopakuje se ve vtipech (teda až na lehátka a Jindřichovo opalování) a příběh graduje ve správných obrátkách. Pořád to má sice podobu zbytečných sekvencí na určitá témata - vybrat dovolenou, sbalit si, ubytovat se a tak podobně - ale jak to není skákání odněkud někam, tak mi to vlastně ani nevadilo.
Na druhou stranu, Dominik Landsman vlastně nepředvede nic, co by od něj čtenář nečekal. Párek "typických" čecháčků přijede k moři a teď se tomu budeme smát. Naneštěstí není moc čemu. Úsměvné to je, o tom žádná, ale že by mě autor srazil do kolen, to zrovna ne. Navíc mu ženská ich-forma moc dobře nejde, příliš okatě se snaží o humor, kterému chybí opravdovost. Vlastně jediné, co jsem na změně vypravěče ocenil, je ukázka rychlosti s jakou se navazují a trhají dívčí přátelství. Jenže to je stejně spíš takové mužské zhodnocení ženského způsobu uvažování.

Marla
18.04.2023 odpad!

Trapný pokus o veselé historky z dovolené. Nevím, jestli jsou i ostatní dílka tohoto populárního autora stejně trapná, nemám odvahu zkusit nějakou další. Půjčeno v knihovně, rychle vráceno.

Jarmila97
02.04.2023 5 z 5

Od autora to byla moje prvotní a jsem naprosto nadšená.s hromadou věci jsem se stotoznila takže jsem se hodně nastala a manžel také.za mě fakt Topka a ráda se pustím do další knihy tohoto autora

EvaD
21.01.2023 odpad!

Pasáž o uklízečce, která vypadala tak, že si nezasloužila ženský rod, protože byla prostě jenom TO, jsem ještě zvládla. Pasáž o tom, že některý muži se zmůžou jenom na vytahanou padesátnici, mou četbu ukončila. Dominik Landsman je debil.

tabaluga
19.01.2023 4 z 5

Kniha mne moc bavila, okamžitě jsem si vzpomněla na naší dovolenou u moře:-) a když to tak člověk četl, bylo to téměř to samé. Vede mne to tedy k zamyšlení, jestli opravdu stojí za to cestovat takové dálky a zažívat tam identické situace pořád dokola:-D zlatá dovolená na chatě:-D

JancaMia
14.12.2022 2 z 5

Knihu jsem přečetla poměrně rychla, byla jako dárek k objednávce (sama bych si nekoupila) . Čtení na jedno odpoledne , nebo na dovolenou. Nic převratného , stále dokola opakující se totéž co v předchozích dílech .

Didi15
08.12.2022 4 z 5

Nečekaně jsem se dostala k této knize a docela jsem se zasmála , je to čtení na oddych a zábavu .

petra_slunicko
22.11.2022 5 z 5

Pro oddech... a úsměv na rtech

Naďa2411
17.10.2022 3 z 5

Ale jo, takový pokus napodobit manžela. Za mne již poslední díl, hodně se oba opakují...už nic nového.

anetinkalan
14.08.2022 4 z 5

Za mě taková fakt oddechovka. Při některých scénách jsem se celkem smála. Asi také proto, že jsem v tom viděla sebe a přítele. Ale občas to bylo moc nucené a z některých scén jsem měla vyloženě depku.

NymphMaeve
04.07.2022 4 z 5

Ke knize "moderního fotra" jsem přišla jako slepý k houslím - dostala jsem ji jako pozornost v práci a i když se mi příčilo nezačít prvním dílem, pustila jsem se do toho. A jsem moc ráda. Kniha je oddechová až dovolenková, plná sarkasmu a ironie, tak jak to mám ráda. Pobavila jsem se a občas se skutečně nahlas smála. Je to přesně ten žánr, který nemá sice hluboké myšlenky, ale je plný vtipu a nadsázky. Užila jsem si dovolenou s Jindřichem, Natašou i Čendou. Vyprávění z pohledu Nataši bylo taky příjemné překvapení. Určitě na dovolenou plánuju i další díly a doufám, že se u nich pobavím stejně.

pegasek
28.06.2022 2 z 5

Musím přiznat ,že nudnější knihu jsem asi ještě nečetla.za mě teda určitě ne

dialed
20.06.2022 2 z 5

I když dávám málo hvězdiček, tak jsem docela dobře bavila.

Cherry1824
19.06.2022 5 z 5

Jsem asi výjimka, ale Dovolená mě bavila mnohem víc, než celý Deníček. Byla svěží a, ruku na srdce, na léto je naprosto ideální, zvlášť když k moři nejdete a trčíte doma.
Ano, Dominik opět ukázal svůj talent v přehánění... Souhlasím. Některé scény jsou na hranici mezi "COOOO?" a "Ach jo! On to fakt napsal." Někdy jsem byla rudá až na zadku, jak jsem se za hrdiny styděla. Na druhou stranu to vyvážil skvělý humor. Bavila jsem se. A to je u tohoto autora, dle mého, to nejpodstatnější.

jitka3027
08.05.2022 4 z 5

Oddechovka, moje první od tohoto autora. Pobavila, přečtena za chvilku :)