Doubravka Přemyslovna

Doubravka Přemyslovna https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263090/bmid_doubravka-premyslovna-z1h-263090.jpg 3 26 6

Doubravka Přemyslovna, dcera českého knížete, se má vdát za polského knížete Měška. Doubravka ho zná už od dětství a je jím pro jeho chrabrost i krásu uchvácena. Její nadšení trvá do doby, než dorazí na polský dvůr a zjistí, že pověsti o prostopášném Měškovi nepřeháněly. Měšek dá mladé nevěstě jasně najevo, že svých radovánek se nevzdá.... celý text

Přidat komentář

jaja1989
16.05.2020 2 z 5

(SPOILER) Mám ráda historické romany, ale aby autorka ukradla jiné její kapitolu je fakt trapné.
Přesně tak od str.32 je to jako kopie z knihy miluj mě navždy od Lindsey J.

Le Chat
09.02.2019 5 z 5

Knížka se četla opravdu dobře a zpříjemnila mi jedno sobotní odpoledne. A tak přidávám pátou hvězdičku.


Mellania
26.03.2018 4 z 5

Večerní jednohubka před spaním, ideálně sklenku vína k tomu. Za 80 minut nebylo co číst. Moc milý příběh naší historie, ať už více či méně přibarvený, ale pravdivý základ tam je. Toto byla moje první kniha od této autorky a nezastírám, nebude poslední....taková příjemná oddechovka než se člověk pustí do něčeho hutnějšího. Určitě stojí za přečtení.

alnahu
28.07.2016 5 z 5

Velmi hezký příběh české kněžny Doubravky Přemyslovny, která byla vychovávána v klášteře , kde se setkala náhodně s polským knížetem Měškem a zamiluje se do něj. Ve svých třiceti letech (v té době dobu již byla považována za starou)ji požádá Měšek o sňatek. Doubravka se těšila na budoucí život a svého vyvoleného ,ale na hradě Hnězdno ji čekalo nemilé překvapení, v osobě vdovy Magdaleny, která zahřívala lože Měška. Po svatbě škodila Doubravce ,jak mohla ,poštvávala proti ní služebnictvo i samotného Měška. Jak vše dopadne si přečtěte v této knize. Doporučuji všem kdo mají rádi nenáročné historické ,romantické ,oddechové čtení .

Pet007
15.05.2016 4 z 5

Čtivé. Nic složitého. Odpočinková kniha. Zkusím určitě další knihu od autorky.

Henriette
08.03.2016 4 z 5

Velmi pěkně napsaný romantický příběh, spíše pohádka, než historický román, ale autorka postavy velmi dobře vsadila do historického prostředí a doby. Moc se mi líbil popis pohanského i křesťanského náboženství a jednoduchá zápletka. Skvělá oddechovka, kterou jsem nedokázala odložit!