Zatoulaná královna: Hrdá vdova po Václavu III.

Zatoulaná královna: Hrdá vdova po Václavu III. https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27786/zatoulana-kralovna-hrda-vdova-po-vaclavu-iii-27786.jpg 3 31 11

Rok po svatbě s Violou Těšínskou je král Václav III. zavražděn a královna vdova zůstane uprostřed bitev o uvolněný trůn zcela bez prostředků. S rozhodnutím, které hraničí s vlastizradou, prchá za hranice českého království. Zde ji však vypátrá její dávná láska - Petr z Rožmberka. I přes Violino zdráhání jsou oba na dobré cestě v sobě probudit dlouho skryté city, ovšem tajemství, jež je nucena královna vdova střežit i za cenu svého života, mezi ně staví zeď. Petr stojí před vážnou otázkou: Jak zůstat věrný svému králi, a zároveň odpustit Viole její zradu a odolat žáru citu?... celý text

Přidat komentář

Fčelička
13.03.2024 2 z 5

Oddechovka bez větších ambicí...

Paulika419
29.10.2023 5 z 5

Je to možná překvapení ale četla jsem všechny historické románky od této spisovatelky.Proč románky? Protože jsou krátké,nemusíte dlouze přemýšlet nad dějem protože je dobře okořeněn o něco co v běžném historickém románu nenajdete.Zda je příběh pravdivý nebo ne, to stačí na zvážení čtenáře. Pro mě je poutavé čtení o Viole Těšínské z této řady to nejlepší.


radus
02.07.2018 3 z 5

Přečteno a i když je to spíš romance, nepřijde mi to zas tak zlé. Pro člověka, který dějepisu nevládne, je tam historických faktů tak akorát :-)

LuckyZ
03.12.2017 2 z 5

Zajímavá fabulace, ale spíše hodně červená knihovna a erotiky až moc. Vaňková je fakt lepší, musím si po tomto spravit chuť.

kocourjulie
19.06.2017 odpad!

Zlatá Vaňková :-)
Tohle jsem odložila po 30. stránkách.

Pet007
22.05.2016 4 z 5

Málokdy už dám přednost knize před spánkem. Naopak vždycky knize před televizí. U téhle jsem vydržela. Uznávám, není to žádný literární skvost, to pro mne ale není to nejdůležitější.

Radkab.
12.09.2013 3 z 5

Trochu za vlasy přitažená historicko-romantická oddychovka.

katapultova
19.08.2013 odpad!

Něco tak strašného jsem snad nikdy nečetla. Vůbec se nejedná o historický román, ale o červenou knihovnu na rádobyhistorickém pozadí. Své výhrady rozdělím do dvou skupin - na historické a literární. Z těch historických vybírám namátky tyto chyby: oslovování, tykání a vykání, Viola s Václavem jako děti neběhaly po královských zahradách, Viola s Petrem jedou z Prahy do Sieny a zpět ve voze, nějakou dobu v Sieně pobudou, celé jim to trvá asi měsíc, navíc přes Alpy v zimě, celý ten příběh týkající se Sieny je naprosto nevěrohodný, část děje se odehrává během občanské války, v níž některé postavy těžko mohou být tam, kde podle knihy jsou, navíc o válce v podstatě nepadne ani slovo, a tak dále. Literární výhrady: postavy nemají žádný vývoj, žádnou motivaci, jejich jednání je pro mě jako čtenáře nepochopitelné, Viola někde tvrdí, že měla opravdu ráda Václava, ale brzy poté má zájem o Petra, důvod Violina odchodu do Sieny i hlavního tajemství knihy, v ní vlastně vůbec není.

renefer
16.07.2013 3 z 5

Autorka si tak trochu pohrála s historií. Přemyslovský rod, podle této knihy, nevymřel Václavem III., ale jeho vdova Viola Těšínská porodila v Itálii dítě, syna - pohrobka, následníka českého trůnu. Jenže z obavy o jeho osud to před všemi utajila a vydávala ho za syna své komorné. Jediné nebezpečí se skrývá v Petru z Rožmberka, který její tajemství objeví.
Historicky nejsou podložené žádné zmínky o tom, co se stalo s královnou Violou po smrti jejího muže. Jisté je jen to, že se později znovu provdala, tentokrát za Rožmberka. Má se za to, že byla do té doby v některém z českých klášterů, ale kdo ví....

Sarah01
02.04.2013 1 z 5

Jj, přesně tak, jak uvádějí komentáře níže, postavy plytké a příběh opravdu hodně smyšlený.

WEIL
13.10.2011

Pěkná pohádka, ale realita je krutější a složitější.