Dostaveníčko u rybářů / Maigret má strach

Dostaveníčko u rybářů / Maigret má strach https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463234/mid_dostavenicko-u-rybaru-maigret-ma-st-FLl-463234.jpg 4 32 6

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Au rendez-vous des terre-neuvas / Maigret a peur


více info...

Přidat komentář

Emik87
21.02.2024 4 z 5

Tradičně kvalitní čtení, které můžu jen doporučit.

Mrňous1
24.05.2020 5 z 5

Tak toto je prostě klasika, hned po Agátě Christie je Georges Simenon jasná volba. Zajímavě vykreslené charaktery postav, není třeba přehnaná brutalita, příběhy ze života. Člověk musí vnímat text, záleží hodně na dobrém překladu, ale konečný zážitek z četby stojí rozhodně za to.


Florindela
06.10.2019 5 z 5

Dobře napsané. Mám ráda detektivky. Přiznávám, že u Maigreta jsem hodně ovlivněna tím, že jsem televizní zpracování viděla pouze s R. Atkinsonem.. neumím si tedy představit v této roli nikoho jiného. Autor jej fyzicky popisuje naprosto odlišně, ale nemám s tím problém.

konicekbily
16.03.2018 3 z 5

Komisař na cestách: v prvním příběhu na žádost kamaráda policisty sehraje roli "obhájce - advokáta" podezřelého a ve druhém případě při návštěvě jiného kamaráda objasní sérii vražd, Jen tak mimochodem si přečteme o francouzkém venkově prvné poloviny dvacátého století.

laepus
24.11.2016 4 z 5

Jsem spíše Agathin či Doylův fanoušek, ale dát si čas od času Simenona rozhodně není na škodu. Maigretovy příběhy nejsou tak dlouhé ani tak krátké a je to za dvě hodinky za vámi - člověk nemusí být vynervovaný (nebo nevyspaný) přes celou noc. Není to jednoduché čtení a člověk musí být pořád ve střehu a vnímat i psychologii prostředí a hlavně postav.

MaxQ
29.09.2016 4 z 5

Nevím, jak pro ostatní, ale pro mě je celkem obtížné Simenona číst. Člověk přeskočí jeden krátký odstavec a najednou se Maigret baví s někým úplně jiným, někde úplně jinde a o týden později. Tady musí být čtenář pečlivý. Pak dostane solidní kriminálku.