Dospěju, až umřu

Dospěju, až umřu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113273/dospeju-az-umru-113273.jpg 4 27 10

Jak jsme u Davea Barryho zvyklí, zabývá se i v této své knize různými žhavými tématy současnosti - otázkou, čím se liší muži od žen a proč, oslavou otcovství („Jak pravil básník Wordsworth, ‚Otcovství je skutečně ta nej... HELE! Děcka, okamžitě položte tu sekyrku!‘"...), rozvojem techniky („V podstatě to jediné, co o těchto přístrojích vím je, jak je zapnout, a když přestanou fungovat, vím, že je musím vypnout a znovu zapnout, protože pak většinou zase začnou fungovat."), propagací Miami jako centra turistického ruchu, radami pro pejskaře-začátečníky („Užitečné povely, které byste svého pejska měli naučit, jsou ‘zůstaň', ‘k noze', ‘nestrkej tomu člověku čumák do rozkroku'...), krizí ve zdravotnictví („Americké zdravotnictví je průmysl, který ročně přináší 2,5 trilionu dolarů ročně... A přesto není schopné vyrobit nemocniční noční košili, která by vám zakryla celý zadek"... „Dvacáté století bylo svědkem obrovského zvýšení kvality lékařské péče díky takovým vynálezům jako penicilin, umělé srdce, liposukce, to malé kladívko, kterým vás doktor tluče do kolena, telefonní služba, šest let staré výtisky časopisu Žena, které si pacienti můžou číst v čekárně, umělá bradavice, transplantace svěrače a spotřebitelsky bezpečná lahvička na tabletky, kterou spotřebitel neotevře bez použití elektrického nářadí."), kolonoskopií, praktickými plány, jak zachránit upadající novinový průmysl, vystrojováním svatebních obřadů, filmy o upírech a mnoha dalšími palčivými otázkami.... celý text

Přidat komentář

Vidlička
10.01.2024 4 z 5

U Barryho průpovídek se vždycky nasměju tak, že mu odpouštím i to, že je Američan.

soukroma
02.09.2023 3 z 5

Nic, z čeho bych se popadala smíchy za břicho. Líbilo se mi Miami.


james008
16.09.2019 5 z 5

Návrat ke klasické tvorbě, skvělé.

Chytuš
26.03.2018 3 z 5

Před vážnými knížkami, které mě teď čekají, jsem si ještě chtěla zvednout náladu s Davem Barrym. Musím říct, že se mu u každé knížky povede mě alespoň jednou rozesmát až k slzám. Bohužel se mi tentokrát fejetony zdály vážně skvělé tak z poloviny (hlavně ty, které jsou obecně platné - takže když se DB strefuje do rozdílů mezi ženami a muži, píše o trampotách rodičovství nebo domácích mazlíčcích, je to prostě řachanda :-) Druhá půlka je bohužel poplatná místu vzniku a tím určeným čtenářům (USA - zdravotní systém, život v Miami - to všechno může Američanům připadat třaskavě vtipné, ale pro našince je to spíš než k pobavení, k nucení se k pokračování v dalším čtení...).

Aliii
20.10.2017 4 z 5

Dave Barry mě baví - jeho knížky jsou směsicí nadsázky, ironie, sarkasmu a hlavně schopnosti zasmát se sám sobě, která tolika mužům chybí :-)

jimbow
22.09.2016 5 z 5

Tuhle útlou knihu si, pánové, určitě dejte do knihovny, nebo raději na noční stolek, ať ji máte po ruce. A občas ji půjčte i svým ženám.

skulenka
16.05.2014 2 z 5

Zaujal mě jen první a poslední příběh. Autor zde naráží na různé témata ze života, avšak byly pro mě všechny příběhy nezáživné a nezajímavé. Možná jsem po knížce sáhla v nesprávné době a příště se mi bude líbit, uvidíme...

akina
04.09.2011 5 z 5

Ačkoliv jsem tak hloupá, že jsem si koupila yorkšírského teriéra, který je podle Barryho uňafaný právě proto, že se bojí snědení luční kobylkou, moc se mi kniha líbila a luční kobylkou teď budu vyhrožovat při každém náznaku neposlušnosti. :_D

Honey0105
15.08.2011 4 z 5

Tahle kniha tady na mě zlověstně koukala pořádně dlouho. Mamka jí položila v obýváku a já si jen vždycky řekla: "Ježiš, to je ale stupidní název!".
Jeden večer jsme ale měli návštěvu a máma se dostala nějak k téhle knížce a začla z ní číst nějaké pasáže. Jen jsem poslouchala a když návštěva odešla, tak jsem po té knize (s naprosto stupidním názvem!) chňapla a pustila se do ní!
Dobře, některé pasáže byly opravdu trapné. Tomu že se měl člověk smát?
Pak přišly kousky jako:
((Možná k těmto můžům patříte. Abyste zjistil, zda jste kandidátem na vazektomii, položte si tyto otázky:
-Chcete se stát natrvalo neschopným plodit děti?
-Líbilo by se vám strávit několik dní ležením u televize se sáčkem mraženého hrášku v rozkroku?))
To je jen slabý odvar, ale byl to krátký úryvek, který mě vcelku také pobavil, tak jsem se ho troufla přepsat. Doufám, že to není zakázané a databazeknih na mě nepošle nějaké stíhání nebo něco podobného.
Musím říct, že u některých stránek jsem se opravdu bavila a teď si jen říkám : "Doufám, že to nebylo tím vínem."

Upřímně.. Jedno z nejlepších odreagovávacích (jestli tohle slovo vůbec existuje) děl ke kterým jsem se za poslední dobu dostala.

Boboking
22.01.2011

Super, nový Barry! Už rozbíjím prasátko a jdu to shánět. Jeho knihy jsou fakt super. Čllověk brečí smíchy.