Dokonalý tah

Dokonalý tah https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455585/bmid_dokonaly-tah-zEx-455585.jpg 4 77 16

Sara je krásná a bohatá obchodnice s uměním z velkoměsta. Jay je vysloužilý voják, který se po otcově smrti rozhodne postarat o rodinný ranč. Když Jay pozve Saru na svou farmu, aby ohodnotila několik obrazů z otcova dědictví, není připraven bojovat s neodolatelnou přitažlivostí, kterou k Saře cítí. Jakmile se ale Sara octne v hledáčku skrývajícího se vraha, je odhodlaný za její záchranu nasadit vlastní život.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Perfect Touch , 2015


více info...

Přidat komentář

narisa
13.07.2022 4 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst. Ale pak se příběh rozjel a začal mě bavit. Takže nakonec se mi kniha líbila. Ale musím říct, že autorčiny starší knihy jsou lepší. Například série Donovanovi je skvělá. Sara mi byla sympatická tím, že to fakt nebyla žádná slečinka a nedala se. Jay byl sympaťák už od začátku a jeho bratříček byl jeho pravý opak. Vztah Sary a Jaye byl sladký a úžasný, nevím co si Sára rozmýšlela. Já bych neváhala. Jinak tip na hlavního záporáka byl jasný a vyšel, ale v tom jeho komplicovi jsem se sekla.

dooky
13.06.2022 3 z 5

Romantická detektivka. U tohoto hodnocení jsem vážně nerozhodná. Nebylo to zlé, ale......Na lepší hodnocení je těch "ale" trochu moc. Chvílemi byly popisy a myšlenky zmatené a někdy mi nedávaly smysl. Hlavně zpočátku. Začátek vztahu mezi Jayem a Sarou byl také velmi uspěchaný a celkem nereálný. Takový fofr ubral na uvěřitelnosti. Co mě bavilo byly ty dramatické části knihy, které mi přišly napsané dobře. U nich jsem byla chvílemi i pořádně napnutá. Na konci přišlo překvapení, které jsem v první půlce knihy uhodla, potom zavrhla a nakonec se ukázalo, že jsem si to vlastně myslela celou dobu správně. To bylo dobře vymyšlené.


petulkapeta
30.03.2022 4 z 5

Všimla si napětí v jeho hlase, cítila, jak se jeho silné paže chvějí, a náhle si něco naplno uvědomila. On si bral sílu z ní, stejně jako ona z něj. Vznikalo mezi nimi pouto mnohem hlubší než jen to tělesné a mnohem silnějši, než dosud pocítila.

Plakala a slzy smývaly strach, co číhal pod povlakem odhodlání. Postupně opět nabírala silu a věděla, že totéž platí pro Jaye.

Moc pěkný pribeh nejen o lásce,ale i detektivni zapletkou.

Zuzana207
21.02.2022 3 z 5

Kto čaká, ten sa dočká - asi tak by som charakterizovala moje čítanie tejto knihy. Spočiatku som mala problém začítať sa, opisy sa mi zdali zbytočne dlhé, miestami som strácala prehľad v myšlienkach hlavných hrdinov. Chvíľami som uvažovala, že knihu asi nedočítam.
Ale stále som dúfala, že niekde príde zlom a kvetnaté opisy a myšlienky vystrieda nejaká akcia. A veruže napokon sa tak stalo a kniha doslova iskrila nielen vášňou medzi hlavnými postavami. No ani to nepomohlo natoľko, aby som knihu ohodnotila plným počtom hviezdičiek.

moudivlacek
15.10.2021 4 z 5

Krásná romantika s prvky detektivky. Saru i Jaye si oblíbíte hned zpočátku. A také poznáte jejich protějšky, i když se přiznám, že jeden mi "unikl z radaru". A ten mě dost překvapil. Ale bohužel zloduši jsou zde vyznavači 1 z nejstarších motivů na světě. Jistě uhádnete, jaký to je. A koho nic nenapadá, zbývá přečíst si tuto knihu.
Nudit se určitě nebudete.

lucie1018
26.07.2021 2 z 5

Nevím jestli mi momentálně nesedla, ale kniha nebyla zrovna to pravé. Spousty stránek jsem přeskákala, což nedělám ... Mám ráda tohle prostředí, ale styl psaní mi nesedl. Měla jsem pocit, jako bych si pomalu půjčila nějaký Dallas od babičky :) Nevím jestli je to věkem autorky, ale nebyla jsem z knihy vůbec nadšená a detektivní zápletku bych nenazvala zápletkou, protože byla od začátku jasná :) Takže ne, jednou to byl boj a příště uričitě nebude.

Evaho73
05.07.2021 4 z 5

Romantika s detektívnou zápletkou asi takto by som vo všeobecnosti charakterizovala túto knihu. Nenáročná oddýchovka na tieto letné dni so sympatickými hlavnými postavami. Najviac sa mi páčila opísaná atmosféra prostredia, v ktorom sa dej odohrával.
Aj takéto knihy si občas rada prečítam a nehambím sa to priznať, lebo mi pripomínajú rozprávky s nejakým tým skrytým morálnym poučením.

Kudík
09.06.2021 4 z 5

Kniha zapůjčena na základě chvály na autorku, od které je to pro mě první čtení a nejsem vůbec zklamaná. Hrdinové, ať už Sara nebo Jay, jsou oba dva velmi sympatičtí se životními zkušenostmi, které jsou celkem reálné a jejich vzájemná chemie byla až neuvěřitelná. Líbila se mi detektivní zápletka, kde ve výsledku nebylo o nebožtíky nouze, a u některých šlo o více než zaslouženou karmu. Příjemné čtení, které je obohacené popisem přírody, uměním a romancí na vyšším levelu. K autorce se určitě vrátím.

Martiana
07.06.2021 4 z 5

Kniha je čtivá, nechybí v ní napětí ani romantika. Doporučuji.

alnahu
30.05.2021 4 z 5

Romantická oddechovka,která se dobře četla.Příběh Say-obchodnice s obrazy,jeden z obrazů ji zavede na ranč,který vlastní Jay a tím se rozvine tento příběh ve kterém láska překoná vše.

havrmoni
22.05.2021 5 z 5

Příběh, který vás chytne a až do konce nepustí. Víc není třeba ho rozebírat.

Knihomolka97
07.05.2021 4 z 5

Skvělá knížka! Kombinace romantiky, erotiky a trošky napětí.
Hlavní hrdinové Sara i Jay samozřejmě velice sympatičtí, chemie mezi nimi byla cítit už od prvního setkání. Jejich romantická linka se mi líbila. Moc se mi taky líbilo prostředí, kde se příběh odehrál, mělo to takové krásné kouzlo. I když to teda kazily ty hrůzy, co se tam staly.
Dvě postavy mě neskutečně, ale fakt neskutečně vytáčely, nikdo jiný než Barton (nevlastní bratr Jaye) a Liza (nevlastní matka). Jay byl s nimi dost trpělivý, ale taky naivní.
Je hrozné, co je člověk schopen udělat kvůli penězům.
Na konci jsem byla mírně v šoku, protože od jedné postavy jsem takový podraz teda nečekala.
4,5⭐/5⭐

Pavli19
05.04.2021 4 z 5

Romantika s napětím. Občas detailní popisy. Doporučuji k přečtení.

levap
05.04.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila,napínavé čtení

jeny-v
10.12.2020 4 z 5

Změna žánru, prostředí a v neposlední řadě trocha napětí - to byla moje motivace k přečtení této knihy. Sara Medinová přijíždí ze San Franciska do Jacksonu ve Wyomingu k soudu, kde se projednává dědictví po J.D. Vermilionovi. Zde se setkává s příslušníky rodiny - nevlastními bratry Jayem a Bartonem, bývalou manželkou Lizou Neumann, ale také se správcem ranče Henrym Pedersonem. Nejstarší syn Jay chce od ní vypracovat seznam, návrh a poradenství k prodeji obrazů bývalého přítele rodičů, malíře Amstronga "Custera" Harrise. Pozve Saru na ranč, kde se sblíží. Musejí se ještě vydat s dobytkem a honáckými psy Skunkem a Lightfoodem přes národní park na usedlost Fish Camp k Inge a Ivarovi Solvangovým pro další obrazy. Otevírá se před nimi krásná hornatá a lesnatá krajina, potoky, skaliska a pastviny, cesta je však také nebezpečná a někomu se to nelíbí....

biki
28.11.2020 5 z 5

Tato kniha mi tak akorát přišla vhod na mou současnou náladu. Jedná se o sice nenáročný, ale čtivý romanticko-dobrodružný příběh s velmi slušnou detektivní zápletkou. Odehrává se v dobytkářském kraji Wyomingu, v nádherné přírodě podhůří Skalistých hor. Možná i díky rozloze oblastí s nepřístupným terénem a řídkému osídlení není bohužel ani tento kraj ušetřen veskrze současných "výdobytků civilizace" jako jsou pěstitelé marihuany, varny pervitinu a na ně navázané drogové gangy. Ale tato problematika je po většinu knihy v pozadí. Hlavním motivem zápletky je však umění, respektive tvorba hodně problematického malíře, jenž v nedávné minulosti dlouho působil na ranči, který po svém otci zdědil Jay - hlavní hrdina příběhu. Úkolem hlavní hrdinky kunsthistoričky Sáry je pak malířovu tvorbu ohodnotit a ocenit. A právě kolem obrazů a majetkových sporů s nimi souvisejících se točí hlavní dějová linka. Zatímco se v první polovině knihy rozvíjí náklonnost mezi oběma hrdiny, které se ovšem oba zpočátku brání, v druhé části přibývá nebezpečných situací a akčních momentů. Ještěže má Jay ten správný výcvik a taky Sára není žádná křehká květinka. Odhalení v závěru sice není tak úplně překvapivé, ale do značné míry ozřejmuje, co vlastně stálo na počátku celého příběhu. Ovšem postava jednoho z padouchů mě skutečně překvapila, a to velmi nemile.
Na rozdíl od předchozí knihy se zde autorka téměř zcela vyhnula hluchým místům, děj po celou dobu svižně ubíhá. Samozřejmě že oba hlavní hrdinové jsou sympatické zralé osobnosti, a i když každý z nich má také své chyby, přesto se k sobě opravdu hodí.
V rámci žánru tedy dávám nejvyšší hodnocení.

Opět poznámka: to v Alpressu opravdu nemají někoho lepšího, kdo by psal anotace k tomuto typu knih? Anotace zde na DK je opět nepřesná a zavádějící.