Nevěsta z Blackthornu

Nevěsta z Blackthornu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49950/nevesta-z-blackthornu-49950.jpg 4 78 9

Středověk série

1. díl >

Jaro za vlády Jindřicha I., severní Anglie. Udatný normanský válečník Dominic le Sabre obdrží od krále povolení přivlastnit si rozsáhlé panství na severu Anglie. S ním získá i jeho dědičku, krásnou Meg. Dívka náleží k rodu, kde se ženy rodí se zvláštní schopností, ale i prokletím. Dokáží nejen léčit a uzdravovat, ale vidí i do duše každého člověka. Naproti tomu nejsou schopny porodit mužského dědice, pokud nebyl počat z lásky. Dominic le Sabre se nijak netají tím, že od Meg očekává jediné - zdravé syny. Když pochopí, jaké prokletí pronásleduje jeho glendruidskou manželku, a navíc na jejich manželském štěstí závisí i osud celého panství, začne se o Meg ucházet. Než Dominic pozná, že ji skutečně miluje a že mu nejvíc ze všeho záleží na jejím životě, osud mu postaví do cesty ještě řadu překážek.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Untamed , 1993


více info...

Přidat komentář

petraj30
13.04.2022 4 z 5

Četla jsem jen velmi málo středověkých románů, kde bych šlápla vedle. Ale tento byl krásný. Řekla bych, že magie jde ruku v ruce se středověkem (a někdy bývá i rušivým elementem), ale tady té magie bylo, co by se za nehet vešlo. Jen povídání o bylinkách a lehká forma léčitelství.
Meg se mi líbila, jen bych asi neroztála jak zmrzlina, kdykoliv by mi někdo složil poklonu. Dominic to se svým podezříváním poněkud přeháněl, ale to by potom byl příběh o ničem na pár stránek, kdyby se tak nechoval.
Mně se to líbilo a těším se na pokračování.

Lembac
03.12.2018 5 z 5

Po přečtení anotace jsem měla trochu obavy z nadpřirozených schopností krásné lady Margaret, protože na mystiku si v historických románech – i těch romaticky načervenalých – moc nepotrpím. Naštěstí se z Meg vyklubala jen trochu senzitivnější léčitelka, která má čuch na lidi a na náladu ve středověké společnosti. Žádní poletující duchové se nekonají.
Vztah Meg s Dominicem se vyvíjel docela hezky, bohužel po určité době mi začala jít Dominicova bezdůvodná nedůvěra a žárlivost na nervy. Bylo až překvapivé, jak lehce se nechal mazaný válečník ovlivnit hradní šeptandou. Nebýt klepů, mohli mít hlavní hrdinové bezva vztah hned od začátku. Ale to by zase nebylo o čem psát. :-)
Knihu doporučuji sokolníkům a fanouškům středověkých milostných románů – nejlépe kombinaci obojího.


Evaho73
20.09.2017 3 z 5

Pekná povesť zo stredoveku trochu s prvkami z mytológie.

účetní
17.04.2017 5 z 5

Další krásná kniha ze středověku, pěkný děj, magie, erotika a hlavně láska mezi silným, odvážným a odhodlaným rytířem a neméně odvážnou, něžnou, ale i silnou dívkou. Dominik se zdál zpočátku chladný a až posedlý svou touhou, ale Megiina čistá duše a oddanost vyléčila jeho bolavé srdce. Doufám, že další dva díly budou stejně pěkné.

havrmoni
23.11.2016 5 z 5

Úžasný příběh či spìše pověst ze středověku. Souhlasìm s moudivlacek,zbytečně bych psala už napsané.

moudivlacek
17.11.2015 5 z 5

Milá Zojo a všichni ostatní, uvědomte si, prosím, že tento příběh je ze středověku, jaké bylo postavení ženy a jaká práva měl muž. Muž potřeboval mít dědice a potřeboval mít jistotu, že je vskutku jeho. On Meg neponižoval, že ji zavíral, chtěl, aby se ho přestala bát a aby mu věřila, že s ním bude v bezpečí, proto k ní přistupoval, jak u ochočení sokolů. To, že ji nevěřil panenství a neskutečně žárlil? Ano, je to pravda, ale bohužel nedokázal si přiznat, že je to proto, že přesto všechno se mu vryla do srdce a on ji miluje.
Dnes bychom jeho chování hodně odsuzovali, ale i on měl zraněnou duši a potřeboval vyléčit srdce, v tom mu zas pomohla Meg.
Jsem ráda, že jsem měla možnost tuto knížku si přečíst, a určitě se k ní po čase vrátím.

zoja
10.02.2013 3 z 5

Musím přiznat, že mě velmi iritovala Dominicova žárlivost, nedůvěra a omezování svobody. Téměř pokaždé, když se s Meg potkal, urážel ji tím, že není panna a dokonce i za jejich manželství ji podezíral, že mu zahýbá se svým "bratrancem". Nechtěl s ní po svatbě spát, dokud nedostane své měsíční krvácení a on si pak bude jistý, že případné dítě, které by Meg čekala, bude opravdu jeho. A právě k měsíčnímu krvácení se neustále vracel a nebylo mu blbé se na něho Meg zeptat přímo u večeře před svými rytíři.
Taky jsem vůbec nepochopila její uvěznění v komnatě, bez světla, se zavřenými okenicemi. A už vůbec jsem nechápala Meg, jak na to mohla přistoupit, přitom evidentně v pokoji nebyla zamčená. Přesto tam zůstávala, i když jí to bylo proti srsti. Ve většině knížek mi romantický hrdina přiroste k srdci, no musím říct, že od Dominicovi se to říct nedá. Ale je to věc názoru, většinou vidím 5 hvězdiček, takže kniha určitě není k zahození :-)

modranka
05.10.2012 5 z 5

Príbeh sa čítal veľmi dobre. Po dlhom čase som si v knihe našla niečo o druidkách, ich spojení s prírodou, ich umenie liečby. Kto má rád stredoveké príbehy, Nevestu z Blacthornu si nenechajte ujsť.

Evaevelína
18.08.2012 5 z 5

kniha je dějově pěkná.Kouzla,erotika..prostě pěkně se to četlo..pokud si přečtete
Zakázané doteky je to sico o Amber a Duncanovi, ale i o Dominicovi a Meg se tam také ještě dočtete..

Štítky knihy

mýty a legendy středověk historické romance

Autorovy další knížky

Ann Maxwell
americká, 1944
2000  81%Jantarová pláž
1999  84%Nevěsta z Blackthornu
1998  83%Jenom on
2010  73%Nepokojná láska
2009  80%Podzimní milenec

Kniha Nevěsta z Blackthornu je v

Přečtených110x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce81x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x