Do pelíšku

Do pelíšku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478039/bmid_do-pelisku-EZ7-478039.jpg 4 28 3

Klidně spi, velký medvěde, ať se vám něco hezkého zdá, ptáčkové v hnízdě pod hvězdnou oblohou. Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk Petr, Husa Líza, O myšce, která se nebála, aj...... celý text

Přidat komentář

Tyrkysová
15.04.2022 5 z 5

Do pelíšku má oproti autorovým jiným knihám sice méně textu, ale i tak dokáže okouzlit. Děj je velmi jednoduchý a je určen opravdu pro ty nejmenší – prakticky společně „jen“ popřejeme nejrůznějším zvířátkům „Dobrou noc.“ Bytelné leporelo je ale ozvláštněno výřezy či okénky, které podněcují dětskou zvídavost. Z naší (čti mojí a Tyrkysáčka juniora, toho času 10měsíčního) praxe ovšem kromě myší díry nejvíce zaujme poslední stránka s otáčivou hvězdnou oblohou :)

bookcase
23.02.2022 5 z 5

Určeno pro ty úplně nejmenší. I když se text točí jen kolem přání dobré noci, můžou s ní rodiče pracovat různě a vymýšlet další doplňující aktivity pro mrňousky, kteří ještě číst neumí.


Litocha
06.01.2022 3 z 5

Po pravdě jsem trošku zklamaná. Výtvarně je knížečka tradičně krásná, hezky vymyšlená i zpracovaná. Ale i u leporela pro mrňousky očekávám alespoň nějaký jednoduchý příběh, ne jen opakované přání dobré noci. Horáček ani v ostatních knížkách nehýří textem, tady je ale bohužel textová složka dost odbytá.