Dnes nezaprší

Dnes nezaprší https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374391/mid_dnes-nezaprsi-bRP-374391.jpg 4 2 2

Sborník fantastických povídek ze čtvrtého ročníku literární soutěže Tiché písky, kterou pořádá HSF klub.

Přidat komentář

Morbidus
11.03.2022 3 z 5

Solidní sbírka povídek zejména (ovšem ne výlučně) z ranku dark fantasy, pokud máte rádi škatulky. Co se mě týče, já si užil jak soutěžní texty (první část knihy), tak i povídky zkušených pisatelů (druhá část). Osobně bych ocenil i autorské medailonky, což je ale jen drobný detail, který nelze považovat za výtku.
Z mého pohledu byly první příčky v soutěži obsazeny zaslouženě, ale i následná umístění mají co nabídnout. Žádná z povídek neklesá pod čistý průměr (byť by místy bylo co zlepšit, ale právě o tom literární soutěže jsou).
Klubová část pak přináší více kratších a jeden delší (téměř novela) příběhů. Ty mají více či méně údernou pointu a mnohé jsou slušnou ranou na solar. Co mě ale trochu zaráží je větší počet pravopisných chyb, které mě vytrhávaly ze čtení - jako by zde už korektury nedávaly takový pozor jako v první polovině knihy. (Ale v této části jsou i horrory, což má temnější stránka ocenila hlubokým zavrněním.)
Fajnový relax pro chvíle klidu a odpočinku; čtenářům fantastiky mohu doporučit.

ZůzaSomolka
20.07.2021 5 z 5

Sbírka amatérských fantasy povídek, které vyhrály 3. ročník soutěže Tiché písky - tedy výběr nejlepšího :) Za mě jsou povídky na předních příčkách boží, čtou se samy a mají hloubku. Doporučuju všem, co mají rádi fantasy jako oddechové čtení.