Dlouhý den Valhaly

Dlouhý den Valhaly https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65518/dlouhy-den-valhaly-65518.jpg 4 27 6

Valhala série

1. díl >

První díl skvělého cyklu Františka Novotného – vydaný ještě pod pseudonymem. 25. října 1917, v den, kdy v Petrohradě bolševici dobývají Zimní palác, je nad západní frontou sestřeleno německé stíhací eso, poručík von Gallwitz, avšak místo aby se roztříštil o zem, je i se svým letounem přenesen do zásvětní Valhaly. V bouřlivě probíhajícím ději, plném nejen leteckých bitev se Sútrovými draky, ale i milostných bojů s valkýrami, líčí autor další hrdinovy osudy v Ódinově říši. Von Gallwitzovo tušení, že je ústřední postavou intrik, se pomalu mění v jistotu. Skutečnost však překvapí i jeho. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Přidat komentář

ludek.n
23.06.2023 3 z 5

Kam nemůže čert, nastrčí... fašistu aneb ovládnutí mytologické Valhaly a posléze i celého Ásgardu a Země nacistickými vojsky. První díl trilogie Františka Novotného, kterou vydalo nakladatelství Altar jako zahraniční dílo jistého Franka N. Skippera. Hrdinou, který nám po celou dobu dělá společnost a provede nás Valhalou, je pilotní eso, rytíř Arnim von Gallwitz. Jeho účast na popisovaných událostech je ve všech okamžicích vyprávění klíčová a nikdy ho nadlouho neztratíme z dohledu. Arnim se se svými společníky, letci z první světové války, pustil do záchrany Odinovy Síně padlých, ohrožované Súrtem, vládcem Múspellu s jeho draky a démony. Vzdušné souboje motorem poháněných strojů s živými polétavci, dštícími oheň, jsou základem, na nichž Novotný buduje kostru příběhu. Ve Valhale se však s příchodem nacistů rozpoutá chaos, který záhy prostoupí celým příběhem, tím spíše, když se do akce zapojí časové smyčky a zdvojení či ztrojení některých účinkujících. Nacističtí vůdcové chtějí přepsat dějiny světa a ke škodě všech zatemní a svedou na scestí i původní myšlenku románu, která se ztratila pod jejich okovanými botami.

Ashen-Shugar
08.10.2019 odpad!

Chtěl jsem napsat podrobný komentář, ale po přečtení MM1979 pode mnou jsem si to rozmyslel, protože lépe bych to rozhodně nenapsal.


MM1979
26.01.2019 odpad!

Tak za mě velké, ale opravdu velké rozčarování a zklamaní! Knihu jsem koupil na základě recenzí a mé záliby ve fantasy a sci-fi. Mělo to být něco výjimečného, ale byl jsem znechucen a cítím se podveden. První díl fakt děs a úplné utrpení. Mnoho postav, velmi zmatený děj, u nesmyslů si autor pomáhání časovým skokem a zdvojením jak postav, tak i předmětů. Úchylné laciné sexuální scény (například když hlavní hrdinka - valkýra honí penis drakovi, aby mohla v kovárně zakalit meč jeho semenem, ten meč ková jeho matka a její sestra honí druhého bratra, nebo když ta samá ukousne a ukradne pilotovi penis, aby se s nim mohla uspokojovat - fakt jak v béčkovém pornu pro uchyláky z 80 let) a hlavně dlouhé nudné a zbytečné pasáže. Zajímalo mě, proč to vydavatel přivedl na svět.

Hade
12.07.2018

Já jsem to nedal, nehodnotím

Augi
13.05.2014 4 z 5

Ze začátku se mi tato kniha četla těžko, ale časem jsem se dostával do děje a byl jsem pohlcen příběhem. Těším se na další díl.

Ikkju
04.09.2013

Po přečtení třetí knihy z řady jsem teprv zabral pořádnou šponu, a myslím že bych teď mohl dát sérii celou... Ty knížky mají zajímavou hloubku, mýtické náměty skoro gaimanovskou příchuť.

Jediné co mě ničí je neschopnost pořád dát dohromady, který díl je který v téhle knižní řadě; mám z toho podobný pocit jako ve snaze pochopit složité časové přesmyčky příběhu...

Štítky knihy

česká fantasy severská mytologie hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Frank N. Skipper (p)
česká, 1944
2005  85%Robinson Crusoe (převyprávění)
2014  73%Valhala
2013  84%Křižník Thor
1994  70%Dlouhý den Valhaly
2020  81%Dryák

Kniha Dlouhý den Valhaly je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x