Cesta Argosanů

Cesta Argosanů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483231/bmid_cesta-argosanu-LTP-483231.jpeg 4 59 8

Divotvůrce série

Prequel k oblíbené sérii Divotvůrce Ferius žije ze dne na den, krade, podvádí a hazarduje se svým životem. Zároveň je ochotna dát v sázku vše, jen aby se pomstila fanatickému mladému mágovi, který ji pronásleduje každou bdělou hodinu. Ale pak se setká s jedinečným Durralem Hnědým, potulným filozofem, který místo násilím zdolává své protivníky chytrostí a soucitem. Drží tento rozčilující muž klíč k porážce jejích nepřátel, nebo ji povede po cestě, která zničí její duši? Následujte Ferius prostřednictvím tohoto výjimečného příběhu plného dobrodružné akce, magických intrik a oslnivého důvtipu po cestě Argosanů a vstupte do světa magie a tajemství, tolik odlišného od všech ostatních.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Way of the Argosi , 2021


více info...

Přidat komentář

cloudyyy
23.04.2024 4 z 5

Kniha byla opravdu dobrá, ale nebyla tak dokonalá jak Divotvůrce.

Iva095
19.06.2023 3 z 5

Nejsem fanoušek prequelů, ale protože Divotvůrce je jedna z mých nejoblíbenějších fantasy sérií tak jsem doufala, že příběh Ferius Parfax bude stát za to. Bohužel tato knížka mě moc nebavila a místy mě i nudila.


Rowana
04.08.2022 4 z 5

Věřili byste tomu, že i Ferius Parfax byla kdysi dítě? No vážně - jedenáctiletá malá holka. Patnáctileté vyzáblé vyžle. Šikovná zlodějka a šejdířka. Ferius. Začátek toho příběhu byl dost krutý a nechutný. Ale taková lidská zvěrstva bývají. Její nejranější životní pouť je přesně tak fascinující, jak jsem doufala. Vždy pro mě byla tajemnou Argosankou, o které jsem toužila dozvědět se o něco víc. A hle. Příležitost. Nedivte se mi, že jsem po ní skočila. A nebyla jsem zklamaná.

andrejci
11.06.2022 4 z 5

Zhodnotila bych to asi takhle - dobrá odpočinková kniha, ale nic extra. Ne že by se mi to nelíbilo, ale oproti Divotvůrci mi to přišlo slabší. Ten začátek mě nebavil. Hodně myšlenek, které se mi zdály zbytečné. Nejvíc mě to bavilo až se potkala s Argosanem a začala se učit. Potom jsme to doslova hltal. Ferius patří k mým oblíbeným postavám. Na další díl se, ale i tak těším.

Kulivlad
06.04.2022 2 z 5

Prequel k mé nejoblíbenější sérii o mé oblíbené postavě jsem si musela přečíst. Bohužel mě velmi zklamala. Často jsem se přistihla, že se u knížky nudím. Nemyslím si že by kniha byla vyloženě špatná, kdyby nesouvisela z Divotvurce nebo z Ferius mohlo by to být dost dobré.
Nejvíce mě bavili scény se Stínovým sokolem a celou dobu jsem měla pocit, že kdyby kniha byla vypravena z jeho pohledu, bylo by to skvělý.

pavlusci
19.02.2022 4 z 5

Prequel k mé velmi oblíbené sérii, o mé nejoblíbenější postavě, jsem rozhodně nemohla vynechat. Cesta Argosanů se mi líbila i když jsem nečekala, že se příběh vezme úplně od Feriusiných začátků, ale na konec mi to vůbec nevadilo. Jen jsem čekala více učení, ale myslím si – a doufám– že nás to čeká v dalším díle. Jediné, co mi chybělo, byl pro Ferius typický humor a důvtip, ale ten už se pak také začal objevovat. Jsem ráda že tahle kniha vyšla a můžeme Ferius Parfax poznat ještě o kousek víc.

Marthas
19.02.2022 4 z 5

3,5/5 Jako každá kniha měla i tato své slabé a silné stránky. - Bylo zde více překlepů a chyb než jsme bývali zvyklí v prvních dílech Divotvůrce.
- Postava Ferius Parfax neměla nám známé kontury, což se dalo asi čekat, a dost dlouho mi byla nesympatická.
- Chvílemi se mi kniha fakt nelíbila, vždy jsem se k ní ale vrátila, protože De Castell si to prostě zaslouží.
+ Postava Ferius se opravdu vyvíjí a na konci už se dá i vystát.
+ Krásná obálka, která je opravdu zajímavá a i trochu odlišná od ostatních.
+ Postava Duralla se opravdu vyvedla, přesně tak si představuju prototyp pravého Argosana žijícího a fungujícího v tomto autorem smyšleném světě, kde ale fungují i pravidla ze světa, ve kterém žijeme my.
+ Některé myšlenky by si měl člověk zarámovat.

Kniha mohla tedy být lépe napsána a provedena lepší korekce před tiskem, přesto si ale zaslouží být v mé poličce po boku svých druhů ze série, protože naprosto chápu, že ne vše se může vždy podařit stejně dobře a i autorovu pisatelskou krizi, která z ní místy fakt sálala a jinde nebyla skoro patrná a navíc ten konec si opravdu říká o další díl, který by se měl jmenovat Pád Argosanů a který si prostě chci přečíst v češtině. A přesvědčit se o tom, zda tady platí přísloví o dvojím vstoupení do stejné řeky.

voody99
31.10.2021 4 z 5

Dávám slabé 4* jelikož mám pro tuhle sérii slabost. Bohužel asi jsem o knihy čekala daleko víc. :-\ Za mě jí chybí ten šmrnc co měla série Divotvůrcu. Škoda. Ale další díl jsi určitě přečtu. ;)