Deň, keď pastelky našli domov

Deň, keď pastelky našli domov https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416267/den-ked-pastelky-nasli-domovX1gPv1-RkG-.jpg 4 48 17

Jedného dňa si Daniel spokojne vyfarboval obrázky, keď mu poštou prišla zvláštna kôpka pohľadníc... Jedna od gaštanovohnedej pastelky, ktorá ostala zacviknutá v gauči, druhá od vydesenej pastelky, ktorú zabudol v pivnici, tretiu mu posielajú žltá s oranžovou, ktoré sa spoločne roztopili na slnku. Zúfalo ho prosí aj tyrkysová, ktorá skončila v sušičke a teraz jej trčí z hlavy smradľavá ponožka... Daniela zamrzelo, keď sa dopočul o všetkých pastelkách, ktoré za posledné roky stratil, zlomil alebo zanedbal. Čo vymyslí, aby všetky jeho kamarátky pastelky boli opäť spolu? Voľné pokračovanie bestselleru Deň, keď pastelky dali výpoveď, plné humorných obrázkov a rozhovorov s pastelkami.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Day the Crayons Came Home , 2015


více info...

Přidat komentář

elenai
26.01.2024 5 z 5

Já tu voskovkou duologii prostě žeru. Seznamujeme se s jinými voskovkami (učíme se nové barvy), ale objeví se i staré známé. Autor přišel s novým pojetím, novými nápady a překlad je tedy úplně super. S dcerkou se vždycky pěkně zasmějeme. 95%

iLuciferie
22.02.2023 3 z 5

První díl se mi líbil moc, nápad s voskovkami i zpracování jsou geniální, druhý díl už je prostě jen trošku jinak pořád to stejné.


Jackline5
04.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Tento díl mě bavil o trochu více než první. Opět zde nalezneme nespokojené voskovky, tentokrát si ovšem stěžují na místa a situace, ve kterých se ocitli.
Autor zachoval grafické zpracování knihy. Tentokrát se ovšem místo dopisů setkáme především s pohlednicemi. Některé voskovky (narozdíl od prvního dílu) píší dokonce opakovaně. Můžeme tedy sledovat jejich postupnou cestu ke šťastnému konci.
Kniha je vhodná spíše pro mladší čtenáře. Lze je touto formou navést k jakési "úctě k vlastnictví věci".

DK197
09.05.2022 5 z 5

KNIHA: Jsem ráda, že jsem si v knihovně půjčila oba díly najednou, protože po zklamání z prvního, bych se ke dvojce asi nedostala. A to by v mém případě byla škoda, jelikož tenhle mi přišel daleko originálnější, kreativnější, zábavnější a s daleko lepším poselstvím i lépe zpracovaným závěrem. Dokonce jsem se zasmála nahlas. Tohle se povedlo!!

uminaa
21.06.2021 5 z 5

Ďalšia vydarená kniha autora Vtipné mini-príbehy a krásne ilustrácie Myslím, že moje zlatíčko bude mať dvojitú radosť, pretože do Vianoc nevydržím

hrdlickova_61
16.11.2020 5 z 5

Tenhle druhý díl jsem četla dříve než první. Můj dobrý dojem z originálního námětu i zpracování mě vedl k okamžitému zájmu i o předcházející příběh, tak to mluví samo za sebe. Kromě toho jsem si vzpomněla ještě také na „Ohromné maličkosti“ od G. K. Chestertona, na vyprávění o vetešním medvídkovi Krumlíkovi od F. Nepila (z knihy „Dobré a ještě lepší jitro), na písňový text Z. Svěráka o vyhozené semišové polobotce…

A co se mi líbí nejvíc, to je nenásilná inspirace jak k lepší péči (nejen) o voskovky, ale i k vymýšlení vlastních pohlednic a k nejrůznějším dalším tvořivým aktivitám. Oba díly jsou myslím jako stvořené nejen do rodin, ale i do škol a do výtvarných nebo třeba dramatických kroužků.

lucakuca
12.10.2020 4 z 5

Kam se nám všude můžou zatoulat voskovky? Kde je zapomínáme? Proč se rozhodnou přímo od nás "zdrhnout?" Dá se to napravit? Určitě :-)

muchomurka
02.09.2020 4 z 5

Celkem vtipný příběh s dobrým závěrem. Líbilo se mi, že byl formou dopisů. A konečně vím, jak to dopodlo s tím sporem žluté oranžové. :)

blackoutzuzi
20.05.2020 2 z 5

Druhý díl geniální dětské série, který se za mě bohužel příliš nepovedl. První díl se mi líbil natolik, že jsem do zařadila i mezi NEJLEPŠÍ KNIHY ROKU 2019 a nasadil laťku vysoko. Tento díl spíše nedoporučuji, ale první si rozhodně přečtěte, nasmějete se! :)

janak89
25.03.2020 2 z 5

Tenhle sekvel bohužel má některé nemoci druhých dílů. Originality prvního dílu rozhodně nedosahuje. To, co bylo napoprvé překvapivé, už v druhém díle působí rozpačitě - autor jednoduše sám sebe vykrádá, snaže se vykřesat z vyčerpané látky aspoň trochu novosti. Na rozdíl ode Dne, kdy voskovky řekly dost, mám pocit, že by tato kniha mohla přijít klidně o polovinu stránek, aniž by to čemukoliv ublížilo.

janinca
11.03.2020 5 z 5

Já takové knihy prostě miluju!
Skvělý jednoduchý nápad a báječné provedení. Prostě bomba!

broskev28
25.02.2020 5 z 5

Když voskovky řekly DOST, zrovna jsem u toho nebyla, takže tohle je pro mne premiéra. A moc si ji užívám, protože se mi líbí všechno:
jednoduchá "dětská" kresba,
pohlednicový nápad (No schválně, kdy jste naposledy někomu napsali pohled?),
příběhy všech aktérů,
závěrečné výchovné poučení,
skvělé Tondovo řešení a hlavně jeho provedení!
Tuhle knížku chceme do knihovny, a to co nejrychleji!!!

bibi.r
02.12.2019 3 z 5

A máme tu další vtipné dopisy oblíbených voskovek kluka Tondy :). Tento díl se mi zdál slabší než první.

Knihomura
27.11.2019 5 z 5

Ani pokračování mne nezklamalo - opět skvostné!

kamibe
25.08.2019 5 z 5

Skvělá kniha - vtipná i poučná zároveň. Navíc může vzbudit v dětech další kreativní počínání, a to snad nejen pouze v psaní pohlednic. Někoho vybudí k pátrání, kudy vlastně putovala růžová neonka, jiný si všimne zmínky o knize o pirátech a ještě jiné dítě si může díky tomu začít všímat, jak vlastně mohou pohlednice vypadat, obzvlášť, jsou-li z ciziny, a mohou se pustit do jejich sbírání.

Fantasysvet
24.07.2019 5 z 5

Jeffersova nová detská kniha s názvom Deň, keď pastelky našli svoj domov sa bude venovať hlavne problematike zaobchádzania s vecami, ktoré sa bežne používajú. Deťom ukáže, aké dôležité je upratať si za sebou a odložiť veci na to isté miesto, z ktorého sa vzali. Rovnako tak otvorí trošku pálčivý problém, a tým sú obrázky, ktoré tak trochu nemusia potešiť okolie, ale deťmi sú vnímané ako prirodzená súčasť ich bežného dňa (napr. hnedá pastelka a jej nie práve lichotivá príhoda s medveďom, ktorý súrne potreboval ísť na záchod, no... nestihol to). Samozrejme, spolu s autorom sa najmenší čitatelia naučia čosi o emóciách, ktoré jednotlivé farby vyvolávajú, ale aj niečo o ľudskej povahe zhmotnenej práve do netypických sprievodných postáv – pasteliek. Keďže Jeffers ostal verný rozprávačskému štýlu, ktorý si zvolil pre prvé pastelkové dobrodružstvo, aj pokračovanie sa bude niesť v rovnako príjemnom duchu. Listová korešpondencia, výrazná koláž, interaktívne celostránkové ilustrácie a nezameniteľná Jeffersova komiksovosť, pohltia čitateľa natoľko, až sa z nevšedného výtvarného sveta vráti iba vtedy, keď sa autorove rozprávanie definitívne skončí.

aydam
29.05.2019 4 z 5

Oproti první knize rozhodně lepší finální pointa a ponaučení, že je třeba se o své věci starat.

Kniha Deň, keď pastelky našli domov je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x