Den, kdy se voskovky vrátily domů

Den, kdy se voskovky vrátily domů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402580/bmid_den-kdy-se-voskovky-vratily-domu-2CS-402580.jpg 4 48 17

Tonda to se svými voskovkami nemá jednoduché. V knize Den, kdy voskovky řekly DOST se mu sice podařilo nespokojené barvičky uchlácholit, teď ho ale jiné prosí o pomoc! Vínová je zlomená, protože si na ni sedl tatínek. Tyrkysová se v sušičce zapletla do ponožky. A to je jen ukázka příkoří, která by měl Toník napravit, aby se všechny voskovky mohly vrátit zpátky DOMŮ!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Pikola
Originální název:

The Day the Crayons Came Home , 2015


více info...

Přidat komentář

elenai
26.01.2024 5 z 5

Já tu voskovkou duologii prostě žeru. Seznamujeme se s jinými voskovkami (učíme se nové barvy), ale objeví se i staré známé. Autor přišel s novým pojetím, novými nápady a překlad je tedy úplně super. S dcerkou se vždycky pěkně zasmějeme. 95%

iLuciferie
22.02.2023 3 z 5

První díl se mi líbil moc, nápad s voskovkami i zpracování jsou geniální, druhý díl už je prostě jen trošku jinak pořád to stejné.


Jackline5
04.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Tento díl mě bavil o trochu více než první. Opět zde nalezneme nespokojené voskovky, tentokrát si ovšem stěžují na místa a situace, ve kterých se ocitli.
Autor zachoval grafické zpracování knihy. Tentokrát se ovšem místo dopisů setkáme především s pohlednicemi. Některé voskovky (narozdíl od prvního dílu) píší dokonce opakovaně. Můžeme tedy sledovat jejich postupnou cestu ke šťastnému konci.
Kniha je vhodná spíše pro mladší čtenáře. Lze je touto formou navést k jakési "úctě k vlastnictví věci".

DK197
09.05.2022 5 z 5

KNIHA: Jsem ráda, že jsem si v knihovně půjčila oba díly najednou, protože po zklamání z prvního, bych se ke dvojce asi nedostala. A to by v mém případě byla škoda, jelikož tenhle mi přišel daleko originálnější, kreativnější, zábavnější a s daleko lepším poselstvím i lépe zpracovaným závěrem. Dokonce jsem se zasmála nahlas. Tohle se povedlo!!

uminaa
21.06.2021 5 z 5

Ďalšia vydarená kniha autora Vtipné mini-príbehy a krásne ilustrácie Myslím, že moje zlatíčko bude mať dvojitú radosť, pretože do Vianoc nevydržím

hrdlickova_61
16.11.2020 5 z 5

Tenhle druhý díl jsem četla dříve než první. Můj dobrý dojem z originálního námětu i zpracování mě vedl k okamžitému zájmu i o předcházející příběh, tak to mluví samo za sebe. Kromě toho jsem si vzpomněla ještě také na „Ohromné maličkosti“ od G. K. Chestertona, na vyprávění o vetešním medvídkovi Krumlíkovi od F. Nepila (z knihy „Dobré a ještě lepší jitro), na písňový text Z. Svěráka o vyhozené semišové polobotce…

A co se mi líbí nejvíc, to je nenásilná inspirace jak k lepší péči (nejen) o voskovky, ale i k vymýšlení vlastních pohlednic a k nejrůznějším dalším tvořivým aktivitám. Oba díly jsou myslím jako stvořené nejen do rodin, ale i do škol a do výtvarných nebo třeba dramatických kroužků.

lucakuca
12.10.2020 4 z 5

Kam se nám všude můžou zatoulat voskovky? Kde je zapomínáme? Proč se rozhodnou přímo od nás "zdrhnout?" Dá se to napravit? Určitě :-)

muchomurka
02.09.2020 4 z 5

Celkem vtipný příběh s dobrým závěrem. Líbilo se mi, že byl formou dopisů. A konečně vím, jak to dopodlo s tím sporem žluté oranžové. :)

blackoutzuzi
20.05.2020 2 z 5

Druhý díl geniální dětské série, který se za mě bohužel příliš nepovedl. První díl se mi líbil natolik, že jsem do zařadila i mezi NEJLEPŠÍ KNIHY ROKU 2019 a nasadil laťku vysoko. Tento díl spíše nedoporučuji, ale první si rozhodně přečtěte, nasmějete se! :)

janak89
25.03.2020 2 z 5

Tenhle sekvel bohužel má některé nemoci druhých dílů. Originality prvního dílu rozhodně nedosahuje. To, co bylo napoprvé překvapivé, už v druhém díle působí rozpačitě - autor jednoduše sám sebe vykrádá, snaže se vykřesat z vyčerpané látky aspoň trochu novosti. Na rozdíl ode Dne, kdy voskovky řekly dost, mám pocit, že by tato kniha mohla přijít klidně o polovinu stránek, aniž by to čemukoliv ublížilo.

janinca
11.03.2020 5 z 5

Já takové knihy prostě miluju!
Skvělý jednoduchý nápad a báječné provedení. Prostě bomba!

broskev28
25.02.2020 5 z 5

Když voskovky řekly DOST, zrovna jsem u toho nebyla, takže tohle je pro mne premiéra. A moc si ji užívám, protože se mi líbí všechno:
jednoduchá "dětská" kresba,
pohlednicový nápad (No schválně, kdy jste naposledy někomu napsali pohled?),
příběhy všech aktérů,
závěrečné výchovné poučení,
skvělé Tondovo řešení a hlavně jeho provedení!
Tuhle knížku chceme do knihovny, a to co nejrychleji!!!

bibi.r
02.12.2019 3 z 5

A máme tu další vtipné dopisy oblíbených voskovek kluka Tondy :). Tento díl se mi zdál slabší než první.

Knihomura
27.11.2019 5 z 5

Ani pokračování mne nezklamalo - opět skvostné!

kamibe
25.08.2019 5 z 5

Skvělá kniha - vtipná i poučná zároveň. Navíc může vzbudit v dětech další kreativní počínání, a to snad nejen pouze v psaní pohlednic. Někoho vybudí k pátrání, kudy vlastně putovala růžová neonka, jiný si všimne zmínky o knize o pirátech a ještě jiné dítě si může díky tomu začít všímat, jak vlastně mohou pohlednice vypadat, obzvlášť, jsou-li z ciziny, a mohou se pustit do jejich sbírání.

Fantasysvet
24.07.2019 5 z 5

Jeffersova nová detská kniha s názvom Deň, keď pastelky našli svoj domov sa bude venovať hlavne problematike zaobchádzania s vecami, ktoré sa bežne používajú. Deťom ukáže, aké dôležité je upratať si za sebou a odložiť veci na to isté miesto, z ktorého sa vzali. Rovnako tak otvorí trošku pálčivý problém, a tým sú obrázky, ktoré tak trochu nemusia potešiť okolie, ale deťmi sú vnímané ako prirodzená súčasť ich bežného dňa (napr. hnedá pastelka a jej nie práve lichotivá príhoda s medveďom, ktorý súrne potreboval ísť na záchod, no... nestihol to). Samozrejme, spolu s autorom sa najmenší čitatelia naučia čosi o emóciách, ktoré jednotlivé farby vyvolávajú, ale aj niečo o ľudskej povahe zhmotnenej práve do netypických sprievodných postáv – pasteliek. Keďže Jeffers ostal verný rozprávačskému štýlu, ktorý si zvolil pre prvé pastelkové dobrodružstvo, aj pokračovanie sa bude niesť v rovnako príjemnom duchu. Listová korešpondencia, výrazná koláž, interaktívne celostránkové ilustrácie a nezameniteľná Jeffersova komiksovosť, pohltia čitateľa natoľko, až sa z nevšedného výtvarného sveta vráti iba vtedy, keď sa autorove rozprávanie definitívne skončí.

aydam
29.05.2019 4 z 5

Oproti první knize rozhodně lepší finální pointa a ponaučení, že je třeba se o své věci starat.

Autorovy další knížky

Drew Daywalt
americká
2019  91%Den, kdy voskovky řekly DOST
2019  86%Den, kdy se voskovky vrátily domů

Kniha Den, kdy se voskovky vrátily domů je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x