Rekviem

Rekviem https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442193/bmid_rekviem-KZ4-442193.jpg 4 56 9

Delirium série

< 3. díl

Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila. Rekviem vypráví střídavě Lena a její nejlepší kamarádka Hana. Dívky, které žijí vedle sebe, ale dělí je celý podivný svět...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Requiem , 2013


více info...

Přidat komentář

Artep071
13.01.2024 4 z 5

Já jsem velice spokojená s tímto otevřeným koncem. Vše mi do sebe zapadalo, celý třetí díl si dokázal udržet své tempo, v táhlo mě to. Lena a její vztahy byli tak realistické, fuuuu žádná přeslazená
pohádka klobouk dolů jak si s tím autorka prohrála. Ta
bezmoc, odevzdanost, utrpení, zoufalství, odvaha, síla, naděje, víra, přátelství a láska, láska, láska . Fuuu tolik druhů lásky :)
Jsem ráda že jsem měla to štěstí a dostala jsem do ruk tuto trilogii, protože je úžasná a zanechá ve mě svou stopu.
Výjimečné počteníčko :)

Siwan
01.01.2023 3 z 5

No, tak to nějak celé dopadlo, ale musím říct, že mi taky připadalo, že to bylo takové dokončené, nedokončené. Přiznávám, že jsem úplně nepochopila pohnutky Alexe proč se choval jak se choval k Leně a asi už jsem moc stará na to, aby mi to přišlo nějak romantické nebo smysluplné. Ale ok, s tím by se dalo ještě žít. Ovšem ten konec mi taky připadal takový divně nedotažený. Ve druhém díle se mi líbil vývoj Juliana, ale v tom třetím, kde se střídají pohledy Hany a Leny mi přišlo, že ten proces Hany mi přišel trochu neuchopitelný. Osobně bych řekla, že první díl byl nejlepší a pak to jde tak trochu dolů. Ale nápad zajímavý a dobrý.


janka2000
07.11.2022 3 z 5

Závěrečný díl série nám ukáže osobní rozhřešení, ale vlastně nám to celý úplně neuzavírá. Hodně se toho stane, ale taky spousta děje je jen o útěku. Knihu je dobré si přečíst, pokud chcete znát konec nebo poznat techniku psaní příběhu z pohledu "nepřítele", protože tyhle části mi přišly dost zajímavé, ale jinak byla kniha docela podprůměrná.

denniys
12.12.2021 2 z 5

Tuto knihu jsem přetrpěla , bohužel je každý díl horší než ten předchozí... škoda...na tuto trilogii si nevzpomenu už zítra.. vlastně jsem četbu nevzdala jen proto, že dočítám knihy i série.. v tomto pokračování mě nebavila ani Lena ani Hana, Alex byl divnej a Julian za úplný pako, ději chyběl jakýkoliv náboj a celkově příběh neměl energii.. škoda, ale toto čtení pro mě byla ztráta času, kdy jsem mohla přečíst něco lepšího..

DreamerX9
02.05.2021 3 z 5

Konec je možná zklamání ale serie je povedená. Dějová linka nedotažená a autorka trochu zklouzla co se týkalo napínavé části ale i tak nelituji přečtení:)

monika_v_trapu
01.05.2021 4 z 5

Závěrečný díl této série mě rozhodně nezklamal. Neměla jsem moc velká očekávání a možná i proto to tak bylo. Dle měl byl třetí díl lepší než druhý. Více to frčelo. Bylo v něm více akce a dva pohledy (Hana a Lena), které se střídaly dodávaly také větší čtivost. Za mě tedy rozhodně lepší než dvojka, ale na jedničku to stejně nemělo. Konec byl takový...nedokončený? Dá se to takto popsat? Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že jsou tu spíš otevřená vrátka pro pokračování, než že by nám autorka vše objasnila, vysvětlila a ukončila tak, jak by se od posledního dílu série dalo očekávat. Tohle mě na knize trochu zamrzelo. S lepším koncem bych s klidným srdcem dala pět hvězd, ale takhle musím jednu ubrat. Co se dá dělat. I tak ale série Delirium (minimálně první díl určitě!) spadá do kolonky oblíbených dystopií a musím říct, že tento svět jsem si i přes všechny ty nedokonalosti oblíbila víc než svět Divergence.

Mozkovna
10.01.2021 3 z 5

K přečtení posledního dílu jsem se trochu nutila, nakonec jsem ho stihla během dvou dnů. Nicméně, bylo to trochu zklamání, především úplný konec knihy. Pořád jsem četla a četla a doufala v nějaké to velké rozhřešení, ale všechno se pořád řešilo, řešilo, řešilo, stránek ubývalo, a nakonec to autorka všechno nacpala do posledních čtyř kapitol.
Lena mi už od začátku série přišla trochu nemastná neslaná, ale nešla mi vyloženě na nervy. Děj pro mě táhl jedině Alex, který ovšem bohužel neměl tolik prostoru, kolik by si zasloužil. Kromě toho mě bavili ještě Tack, Raven a Hana, ale zbytek pro mě byl jen nezáživná omáčka okolo.
Mělo to potenciál a klidně by to mohlo být i delší, kdyby autorka natáhla a vylepšila konec. Takhle jsme se vlastně skoro nic nedozvěděli, ani o světě jako takovém, ani o hlavním milostném trojúhelníku. Je to škoda.

PerfectionistKa
20.10.2020 3 z 5

Musím se přidat, opravdu brilantní první díl, druhý díl mě bavil taky, sice nás zavál trochu jinam, ale Julian byl skvělý! No a pak přišlo finále, které jsem docela odkládala, jelikož jsem se s touto úžasnou trilogií nechtěla rozloučit, a tak jsem měla veeeeelká očekávání - což byla hádám taky chyba.
Bohužel tento díl ani zdaleka nedosahuje kvalit, jakých dosáhnout mohl, natož kvalit předchozích dílů. Nakonec mám pocit, že fakt originálně vystavěný dystopický svět Deliria přišel nazmar. Strašná škoda.

Četla jsem knihu už asi 2 roky zpátky, ale živě si pamatuju, jak jsem po dočtení zůstala opravdu zklamaná a i po té době se plně ztotožňuji s předchozím komentářem. Za to, jak mě tento díl zklamal, bych mu dala hvězdy maximálně 2, ale kvůli předchozím pětihvězdičkovým dílům mu dávám aspoň ty 3 - ač nezaslouženě, tahle série jako celek je srdcovka.

RanMori
07.06.2020 2 z 5

(SPOILER) !Obsahuje spoilery!
Tohle bylo značné zklamání :(. Tak perfektně rozjetý první díl, dvojka slušná, ale toto... nechápu, jak mohla autorka rozřešení hlavní milostné linie, které věnovala celou první knihu, teď prostě shrnout na jedné stránce a půl, strašně odbité, hloupé nevyznělo to. Linka Hany se už už zdála, že se defakto dořeší, ale pak? - Hana "prostě odešla." Kam, co s ní nakonec teda bude, nevíme... Linka s Julianem? No je řečeno, že Lena skončí s Alexem, ale jak to vezme Julian a co bude s ním, to si, milý čtenáři, už taky představ sám, s tím se autorka odmítla obtěžovat. Linka s matkou? No, jakž takž, budiž. Linka Nežádoucích proti Vyléčeným? Fakt by tenhle fight na konci něco trvale změnil? Respektive, změnil by nastavení toho celého světa, tak silně zakořeněného do myslí všech těch lidí?
Kniha se mi nejméně do poloviny četla obtížně, nebavila, střídají se dva pohledy, Leny a Hany, ovšem v jednom čteme neustále jen to, jak se putuje a všichni jsou unavení, hladoví a zpocení, a v druhém mi zase bylo nepříjemné číst z pohledu vyléčené Hany, která je s tím hrozně spokojená. Teprve někde za polovinou zase kniha popadla dech a začlo se konečně něco opravdu dít, bylo to napínavé. Ale bohužel před velkým finálem šťáva zase došla a uspokojení z celé ságy se nekonalo :(.

Autorovy další knížky

Lauren Oliver
americká, 1982
2011  81%Chvíle před koncem
2012  83%Delirium
2018  76%Replika
2013  83%Pandemonium
2015  74%Zmizelé dívky

Kniha Rekviem je v

Přečtených85x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce74x
Chystám se číst19x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x