Deformácia

Deformácia https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336365/mid_deformacia-40D-336365.jpg 4 250 37

Budúci lekár Adam Schonberg po otehotnení svojej manželky preruší štúdium, a aby uživil rodinu, zamestná sa vo farmaceutickej firme. Jeho žena sa zverí do starostlivosti vynikajúceho odborníka na klinike, ktorá je vybavená najmodernejšou technikou. Skutočnosť, že túto firmu vlastní spomínaný farmaceutický kolos, vyzerá spočiatku ako šťastná súhra náhod. Adama sa však začína zmocňovať podozrenie, že za týmto spojením sa skrýva čosi nekalé. Lekári a ostatný personál na vychýrenej klinike sa totiž správajú až strojovo dokonale. Navyše sa dozvie, že jeho žena by mala ísť na interrupciu, pretože plod nie je zdravý...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Mindbend , 1986


více info...

Přidat komentář

simca9342
12.07.2023 3 z 5

Přečteno před lety .

Má první a poslední kniha od autora. Bohužel mě plytkost děje a nedostatky akce odradily od půjčování dalších thrillerů p. Cooka.
Ke knize : kdo nejlíp rozhoduje o osudu dítěte? Adam spolu s partnerkou Jennifer čekají dítě. Kvůli nedostatku peněz přeruší Adam vzdělání a zaměstná se u jisté firmy která jak později zjistí vlastní kliniku ,kam chodí jeho žena na předporodní vyšetření. Něco ale není v pořádku...

aliza
28.03.2023 5 z 5

Další skvělá kniha od autora, která se čte doslova jedním dechem, od začátku do konce.


Han-nah
07.08.2022 4 z 5

Miluji knihy z lékařského prostředí, i když mě někdy při jejich čtení mrazí. Věčné téma: lékař - pacient - farmaceutické společnosti.
Světová zdravotnická organizace WHO a jejich heslo "Jsme tu pro vás".
Jsou to monopoly, které ovládají s touhou moci a peněz.
A kniha "Deformace" ukazuje , kam až tato touha může dojít. Je to opravdu pořád ještě fikce? Možná ještě v minulém století, kdo ví-
Zajímavým námětem nás provází sympatický a čestný Adam, který vypráví příběh s vysvětlením názvu knihy "Deformace". Škoda, že konec byl nedořešen, ale to tak je vždy .

Knihomolka506
04.12.2021 3 z 5

Děj mě vůbec nebavil, další knihy nečtu.
Vidím že to má tady něco podobně...

Meda77
26.11.2021 4 z 5

Dávám za 4,protože už mám od autora něco načteno a vím, že svou práci umí odvést. Z hlediska poutavosti, napětí a dějové linky je to v pohodě. Velmi čtivé. Pozornému čtenáři asi neuniknou občasné omyly nebo nepřesnosti např v diagnozách, nebo lékařských postupech. No nemělo by to tam být, přece jen Cook to umí mnohem líp, ale přimhouříme oční ústrojí s ohledem na autora, víceméně jde o beletrii tak to přejdem.

petulik330
13.11.2021

Za mně asi nejlepší kniha od tohoto autora co jsem zatím četla.
Chvíli jsem měla až mrazení z popisu praktik velké farmaceutické firmy. Hlavní hrdina byl simpaťák a kladný hrdina, který si všiml že není vše v pořádku.
Kniha opět měla poutavý děj, který velmi rychle ubíhal a čtenář se ani chvíli nenudí. První část není až tak napínavá. To se čtenáři teprve seznamují s hlavnimi hrdinkami a prostředí. Druhá polovina je napěchována různou akcí a začíná se rozplétat celý příběh a její problematika, důvody co pachatele vedly k jeho jednání a podobně.
Tuto knihu můžu jen doporučit všem co mají rádi takovéto knihy a tohoto autora. Za mě 5/5 hvězdiček.

Lily101
13.08.2021 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, kterou jsem od pana Cooka četla. Dost možná je to i tím, že jsem věkově blízko protagonistům a tak mě děj víc vtáhnul. Na druhou stranu má protagonistů v mém věku pan Cook víc a tato se mi líbila snad nejvíce z nich.

Kami33
20.03.2021 5 z 5

Přečteno rychle - po x letech a jako tehdy i nyní se mi to líbilo.

cantona
18.03.2021 4 z 5

Další hodně dobrý román od Robina Cooka. Příběh měl super námět. Jediné co mi trochu vadilo, že to bylo těžko uvěřitelné. Každopádně děj měl spád a četl se tento román dobře.... Škoda, že to není zfilmované...

regulax
15.02.2021 5 z 5

Čtivý příběh z lékařského prostředí, kde farmacie hraje podstatnou roli. Lidské zdraví versus byznys. Sci-fi nebo možná blízká budoucnost?

Daura
05.02.2021 1 z 5

Omlouvám se všem fanouškům autora, ale moje recenze nebude nijako valná... V první řadě musím říct, že kniha je plna naprostých nesrovnalostí a blbostí. Tak třeba dýchaní z úst do úst v nemocnici, když se pacientovi valí z dutin krev? To jako vážně? Nebo kdy dorazí loď do přístavu? Za 4 hodiny. V dalším odstavci hned na to: loď dorazí do přístavu zítra ráno. Medicínské věci nedávají žádný smysl. Každý, kdo má základní přehled o věcech anatomie, psychologie atd. to musí probůh vidět! Navíc kniha je velice špatně přeložena, např. anorexia nervosa = neurotická anorexie!!! Taková diagnóza ani neexistuje, kdyžtak je to mentální anorexie. Co se týče příběhu, řekněme, že nápad byl dobrý, ale vše je naprosto přehnané a nesmyslné. Protagonisti jsou hloupí a arogantní, navíc třeba i zbytečně násilní . Dialogy naprosto nefunkční, nikdy by se takhle reálně dva lidi navzájem nebavili a taktéž postrádám jakoukoliv kreativitu (třeba neustále se opakující opisy, které se zabývají jenom vykreslením oblečení nebo přijímacích pokojů v zařízeních). Tohle není žádný román, ale pouhopouhá rychlokvaška. Navíc jsem se v průběhu čtení cítila značně nepříjemně až podrážděně. Prostě někdy je méně více.
Dávám jednu hvězdu autorovi za odvahu a na oplátku bych si přála od autora vrátit mých 10 hodin života.

Kory98
31.01.2021 5 z 5

Deformace... Deformace mozkových buněk... Deformace lékařského chování a etiky... Deformace lidského bytí... Thriller s prvky sci-fi i detektivní zápletkou, který kromě prostředí lékařských ordinací a nemocničních klinik přibližuje praktiky farmakologického průmyslu. Román z pera lékaře, který vyšel v roce 1985, s tím, že námět je fikcí. Otázkou je, zda je jí i dnes ? Kniha, která nutí k vážnému zamyšlení.

Monike
21.01.2021 5 z 5

U tohoto autora je zaruceno pohodove cteni! Diky CV, ze jsem se ke knize po letech vratila.

Kontryhelka
01.12.2020 5 z 5

Všechny knihy od pana Cooka jsou čtivé,pěkně napsané a příběh má spád a švih. Přečetla jsem všechny, i když jsou na jedno brdo, ale jsou jako droga. Musela jsem číst další a další a další dokud jsem je všechny nezdolala. Ale nelituji. Bylo to opravdu pěkné čtení. Občas celkem mrazivé a kolikrát jsem si říkala, zda všechno to zlo, mamon a nelidskost a nedůstojnost, těm záškodníkům stojí za to, aby bylo zničeno tolik životů, rodin a dobré pověsti. A svědomí? to zřejmě ti prevíti ani neví, co je. V Cookových knihách je barvitě vše popsáno a bohužel se to děje i v reálném životě a světě. Ne každý ctí lidské hodnoty a bohužel pro spoustu lidí peníze, pohodlný život a kariéra nesmrdí. Ale milovníkům tohoto žánru není třeba dalších komentářů. Ti sami nejlépe ví, jaká četba je ta pravá.

pingu1
28.02.2019 5 z 5

Můj oblíbený autor opět nezklamal. Cookovy knihy se čtou velmi dobře a tato není výjimkou :-)

čef
03.02.2019 5 z 5

Asi nejen trochu, ale řádně přehnaný příběh, jak kapitalisticky dravé farmaceutické koncerny bezohledně tyjí z naší touhy po zdraví. Určitě to tak nějak je, ale v této knize už to přerůstá do až neuvěřitelných absurdit mučení, nezákonných operací a masového oblbování. Beru to ale samozřejmě s velkou rezervou, vždyť jde jen o dobrodružný thriller z lékařského prostředí, který dokáže pouze lehce napnout a pomoci lépe užít dne. Určitě je lepší toto číst než brát léky na ranní těhotenskou nevolnost, nudu, spaní, erekci, hubnutí nebo čert ví na co.

Feanor
27.02.2018 4 z 5

Pomalší rozbeh ale potom už strhujúce tempo. Výborná oddychovka.

FishTailTea6
08.11.2017 3 z 5

Tak jsem se konečně dostala k další starší knize od Cooka, tentokráte ne v klasické knize, ale poprvé v elektronické verzi. Tak snad to neovlivňuje můj úsudek.
Nakonec ale hodnotím jako průměrné. Kniha se mi četla dobře (Cooka čtu zásadně v originále), dá se říct odpočinkově. Ale tak trochu to na mě působí jak rychle jedoucí vlak a téma mi tentokrát nebylo úplně vlastní. Trochu neuvěřitelné, ikdyž kdo ví...

Ivetaa
08.09.2017 3 z 5

Dávám méně hvězdiček za "rychlý" konec románu. Rozuzlení celé knihy totiž autor shrnul do pár stránek v epilogu. Škoda

Palorizek85
26.12.2016 4 z 5

Příjemná rychlá a lehká četba na řekl bych aktuální téma...byť je to samozřejmě trochu hnáno do extrému...