DC: Nová hranice: Kniha druhá

DC: Nová hranice: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391651/bmid_dc-nova-hranice-kniha-druha-fOv-391651.jpg 4 38 8

DC komiksový komplet série

< 49. díl >

DC: NOVÁ HRANICE, KNIHA DRUHÁ Původně vycházelo od července do listopadu 2004 jako DC: The New Frontier #4-6 Superman, Sebevražedný oddíl a Vyzyvatelé neznáma narazí na děsivou mimozemskou formu života. Mohlo by to ohavné stvoření mít něco společného s pocitem blížící se zkázy, který hrdinové zažívají? Hal Jordan v mezičase dostane zákaz startovat a celá poválečná Amerika čelí mostrózní hrozbě starší než čas! Přiměje tato výzva Ameriku a její hrdiny, aby spojili síly, nebo je nadobro rozdělí? SHOWCASE #17 Původně vyšlo v prosinci 1958 Pozemského archeologa Adama Strange zasáhne na útěku před nepřátelskými indiány zeta-paprsek, který jej přenese na vzdálenost 40 bilionů kilometrů napříč vesmírem na planetu Rann, která se stane hrdinou mimozemské rasy.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

DC: The New Frontier vol. 02 , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
13.04.2024 5 z 5

Tento komiks se mi docela líbil

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks


3DD!3
27.09.2019 5 z 5

Velkolepé finále, kde hrdinové zlatého věku ustoupí hrdinům věku stříbrného. Konfrontace se záporáckým ostrovem je monstrózní a průlet Hala do mozku jako by vypadl z Kubrikovy 2001. Každý z hrdinů měl svůj moment slávy. Cooke je machr. Týmovka jak má být.

jarynek
16.09.2019 5 z 5

Využití přerodu USA v padesátých a šedestých letech minulého století - aneb od mccarthismu po Kennedyho - k vystavění příběhu o novém postavení superhrdinů a jejich úloze ve společnosti. Korunu tomu dává skvělý epilog, který je příslovečnou třešničkou na dortu.
Epická bitva se smrtícím nebezpečím je spíše jen kulisou, ty hlavní na první pohled spíše minipříběhy slévající se v silné vyprávění, jsou jinde.

Lenka.Vílka
10.12.2018 5 z 5

("I've been standing outside of the fight, Did somebody cross out my eyes, Forget about everything, Remember the enemy, Remember the enemy." ... Remember the enemy - Ded)

A sakra! Myslela jsem, že se druhý díl bude stupňovat hned od začátku. Ale tady to bylo stejně jako v prvním dílu. Což mi nakonec vyhovovalo. Protože závěr byl pecka. A protože tenhle komiks je jinej už jenom proto, že to není jenom o velké trojce. A vy si říkáte, že už to nemůže být lepší, jak se prodíráte ke konci a slintáte na stránky před sebou. Ale ne-e. Epilog mě dostal do kolen. Ten byl možná nej.

hroubek
09.11.2018 5 z 5

Darwyn Cooke je prostě borec. První část Nové hranice mě nadchla, a nebudu lhát, že jsem od druhé části čekal velké věci. A Cooke mě nezklamal. Opravdu se mě moc líbí to jak Cooke vnímá hrdiny, a samotné hrdinství. Že je to něco přirozeného, a že i člověk bez super-schopností je toho hoden pokud bude mít silnou vůli, odvahu a mít za co bojovat. Opravdu oceňuji to, že Cooke věnuje stejně času hrdinům i obyčejným lidem(Fareday, Lois, Carol). Dalším velkým plusem je to, že velká trojice(Batman, Superman a Wonder Woman) nemá tolik prostoru a nestrhává zbytečně na sebe pozornost. Tu si pro sebe kradou Martian Manhunter, Flash a hlavně Hal Jordan, jenž se konečně stává Green Lanternem. Velkou radost mě udělalo setkání na Měsíci(kdo četl, tak moc dobře ví o čem píšu), zakončení příběhu o Johnu Henrym a samotný konec. Co se týče bitvy, tak ta je správně epická, ale čekal jsem trochu více. Ve výsledku to vůbec nevadí, protože Cooke je v mnohem silnější v civilnějších věcech, a má k tomu ještě skvěle napsané dialogy, které je radost číst. Nová hranice: Kniha druhá je luxusní komiks, který mě udělal obrovskou radost.

FireOfFilth
09.11.2018 5 z 5

Tak tu máme druhou knihu Nové hranice. A jak to tak bývá, hrozba, která byla nastíněna v první, zde vygraduje.
V této knize na mě dýchly dvě nostalgické věci, seriál Akta-X a Stanleyho Kubrika, 2001: Vesmírná odysea.
Dále nám pokračuje příběhová linka Johna Jonese a Hala Jordana, který se stane konečně Green Lanternem, a krásně se nám tyto dvě linky spojí. Parádně zpracovaná část vesmírného programu firmy Ferris.
Samotná finální bitva už mě tolik nepřekvapila, byla pěkně zpracovaná, ale šlo spíš u takové vyústění celého příběhu.
Musím říct, že od Nové hranice jsem nečekal vůbec nic, jen další nudnou superhrdinskou akci, za to se mi dostalo něco úžasného v podstatě nevšedního a hlavně výborně zpracovaného. Konečně jsem si spravil chuť po několika předešlých DICKK, kteří mě dost nudily!

Retro komiks: zde máme příběh Adama Strange, kterého jsem vlastně vůbec neznal. Jeho příběh dával i smysl a bavil.

DennisMoore
06.11.2018 5 z 5

Mohl jsem to tušit, že John Johns v předchozí knize nesledoval monstrbiják jen tak pro nic za nic, protože všechno směřovalo k vyvrcholení právě v tomto stylu. Je to epické a splnilo to mé nejdivočejší představy. Existuje mnoho druhů hrdinů, ale hrdinství je pořád jedno. Kdyby to snad někomu nedošlo během toho gigantického finále, vysvětlí mu to v epilogu proslov největšího amerického hrdiny (a není to Superman). Tyhle knihy mě opravdu nadchly.