Flash: Návrat Barryho Allena

Flash: Návrat Barryho Allena https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395258/bmid_flash-navrat-barryho-allena-ITn-395258.jpg 4 29 5

DC komiksový komplet série

< 50. díl >

FLASH: NÁVRAT BARRYHO ALLENA Původně vycházelo od března do srpna 1993 jako The Flash #74-79. Když byl Wally West ještě malým klukem a Kid Flashem, vzhlížel k Barrymu Allenovi jako ke vzoru dokonalosti. Flash byl hrdinou, mentorem a ikonou bez poskvrnky. Ale pak Allen obětoval vlastní život, aby zachránil vesmír. Teď po letech převzal jeho odkaz Wally a snaží se stát stejně skvělým Flashem, jako býval jeho strýc. Jenže pak se jeho vzor vrátil mezi živé... SUPERMAN #199 Původně vyšlo v srpnu 1967, scénář Jim Shooter, kresba Curt Swan. Flash a Superman se dohodnou, že uspořádají závod kolem světa, aby pomohli nadaci Spojených národů. Dva soupeřící zločinecké syndikáty si pro hrdiny chystají pasti, aby jim do kapsy spadly tučné sázky.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

The Flash: The Return of Barry Allen , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
13.04.2024 5 z 5

Tento komiks jsem si rád přečet

TimeLord
25.05.2019 5 z 5

Flash: Zrozen k běhu tiež od Waida ma veľmi nebavil, preto som sa celkom obával aj tohto. Na moje počudovanie to ale prevýšilo moje očakávania. Zápletka bola super, bolo to napínavé, postavy sa mi tiež ľúbili. Určite odporúčam prečítať, ake máte radi Flasha. Na Flasha od Johnsa to stále nemá, ale aj tak sa mi to dosť páčilo.
Retro špeciál bol super, prvý závod medzi Flashom a Supermanom, som rád, že ho sem dali, rád som si ho prečítal.


hroubek
09.12.2018 4 z 5

Chápu, že mnohým styl psaní Marka Waida nesedne, ale já jsem si ho oblíbil. A mám dost rád i Flashe, a to myslím všechny jeho jmenovce. Velkou zásluhu na mém pozitivní vztahu ke Flashovi má seriál, díky kterému se místy dost chytám. Waid napsal zajímavý příběh, a mě to dost bavilo. Má to super akci, dobré zvraty a ikonického záporáka, a parádní tempo. Je tu spoustu dialogů, ale pořád se něco děje, takže to nestíhá nudit a závěrečné dvojčíslo je výborné. Flash: Návrat Barryho Allena mě sedl a já jsem spokojený.

FireOfFilth
30.11.2018 2 z 5

Po této Flashovské knize musím konstatovat jediné, sólo Flash není nic pro mě.
Příběh začíná poněkud nudně, po té se na scéně objeví Barry Allen, který byl od Krize na nekonečnu zemí považován za mrtvého. V příběhu se objeví všemožní další rychlíci jako třeba Jay Garrick a pak další, o kterých jsem nikdy neslyšel.
Každopádně v přibližně půlce knihy dojde k docela zásadnímu zvratu, díky kterému pochopíte určité počínání hlavních postav. Pro někoho tento moment může být šokující, ale pro skalní fandy Flashe to asi nebude nic tak zásadního.
Bohužel nejen v tomto komiksu, ale tak nějak u všech Flashích se stále jen nahání různí rychlíci, když pominu Captaina Colda a pár dalších, tak mi to přijde stále na stejné brdo.
Proto mě tento komiks vyloženě nudil a byl jsem rád, když jsem ho dočetl, a bohužel byl i docela obsáhlý.

Retro komiks.
U něj jsem se neskutečně nasmál. Závod mezi Supermanem a Flashem byl vyloženě totální fraška. Nejvtipnější a zároveň nejtrapnější moment byl, když Flash uklouzl na ledu a Superman se mu rozhodl pomoct, ale samozřejmě se během závodu převlékl za Clarka Kenta, aby nezranil Flashovu hrdost. No a pak musel vrátit oblečení, které si půjčil z lovecké chaty a doběhl Flashe. Takže i když závod nakonec skončil remízou, je jasné kdo by vyhrál.

DennisMoore
30.11.2018 4 z 5

Příběh začínal a chvíli se i vyvíjel podobně jako Prázdný toulec o podivném zmrtvýchvstání Green Arrowa, nicméně poměrně záhy z té cesty uhnul a dovedu si představit, že nejeden zvrat musel být pro čtenáře v devadesátých letech šokující. Je to dobré čtení, ačkoliv zároveň nic převratného.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Flash

Autoři knihy

Mark Waid
americká, 1962
Jim Shooter
americká, 1951