Temný hrdina

Temný hrdina https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407808/mid_temny-hrdina-ZP3-407808.jpg 4 52 10

Dark Champion série

< 2. díl >

Osiřelá a zoufalá Imogen z Carrisfordu prchá po vpádu surového lorda, jenž se zmocní jejího hradu. O pomoc se může obrátit jen k jedinému muži. Je jím FitzRoger z Cleeve, údajně nelítostný hrdina v boji a tyranský pán. Imogen je ohromena už jen po spatření jeho mocného těla, ale do její duše proniknou až chladné zelené oči, které jí rozechvívají strachem i touhou. Po celý život chovaná jako v bavlnce potřebuje, aby ji právě takový muž bránil a ochraňoval… a přesto si troufne neuvěřit, že by kladl její touhy na přednější místo než své. Přestože si ale slibuje, že zůstane nezávislá a směle stane po jeho boku proti zrádným nepřátelům, její obrana se bortí… a bezmocně podléhá něžné zuřivosti svého milovaného válečníka.... celý text

Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Dark Champion , 1993


více info...

Přidat komentář

jarkaska
02.03.2023 5 z 5

Pěkná, čtivá historická romance.

Knihomolka97
19.02.2021 5 z 5

Tuto knihu bych přejmenovala spíš na Drsný hrdina..nějak mi to k FitzRogerovi sedí víc. :-)
Přiznám se, že jsem nečekala, že se mi to bude tak líbit. Bylo to fakt skvělý! Příběh mě nenechal ani na okamžik vydechnout a přečteno jsem měla na jeden zátah. Nechyběly dost kruté, drsné scény, ale samozřejmě i romantika a velmi mírná erotika. Děj se odehrává v nelehké době pro ženy (samozřejmě i pro některé muže, ale ženy neměly právo snad na nic...), tudíž to hlavní hrdinka neměla vůbec lehké. Na to, že jí bylo teprve 16 let, byla nesmírně statečná a chytrá, sice naivní v pár ohledech, ale to se dalo čekat. FitzRoger byl prostě drsňák, nevím, jak jinak to říct. Ze začátku naháněl trochu strach. Vlastně i v průběhu, jak několikrát zmínil slova zbít a zbičovat, jsem myslela, že vyletím z kůže. :D
Nicméně oba k sobě byli opravdu stvoření, jejich hádky, hašteření, slovní přestřelky mě strašně bavily. Prostě hate-love romance, ty můžu číst pořád. :D
Na konci jsem skoro nedýchala.


Marci_Vaj
29.08.2020 5 z 5

Hezký příběh :)

kacenka6144
15.06.2020 5 z 5

Druhý díl série a musím přidat ještě jednu hvězdičku. I když má knížka 400 stránek, nestačila jsem se u ní nudit. Pořád jsem čekala, co se bude dít na další stránce a kam se bude děj posouvat. I když u tohoto literárního žánru se žádná velká odchylka od dějové linky neočekává. Ale určitě záleží na tom, jak se příběh podá.

LilianaFalcon
06.09.2019 4 z 5

Autorka se v téhle sérii překonává. Kdyby to napsala Suzanne Enoch, tak budu mít velké výhrady, ale takhle...
Zasloužilo by si to trochu seškrtat, jinak to bylo super. Zhýčkaná dědička, co přichází o iluze. Drsný voják, co je v králově přízni. Trochu toho "detektivního" domýšlení, kdo za čím stojí... No a samozřejmě postupně se vyvíjející romantická linka.

Ála1968
04.08.2019 3 z 5

Jak jsem již psala u prvního dílu,surovost,násilí apod.moc nemusím.Nebylo to špatné,ale není to můj šálek kávy

Bobina74
27.05.2019 4 z 5

Za mě spokojenost. Romantika oděná do historické tuniky a převázaná červenou mašlí vzrušení. Více v recenzi od Kniha za knihou.

AliceTief
25.05.2019 4 z 5

Celou knihu jsem si říkala ta Imogen je opravdu ale rozmazlenej harant, ale konec to zachránil =D Trvalo mi to trošku dýl knižku přelouskat, kvůli hlavní hrdince a náboženskému fanatismu, ale nakonec jsem to zvládla a vůbec nelituju =)

anishta
23.04.2019 4 z 5

Nebudu lhát, ta střední část byla pro mě utrpením, ale na druhou stranu ti krásně ukázalo jak se spravoval středověký hrad, myšlení žen, náboženský fanatismus. Ale číst to bylo lehce utrpení. Ale začátek a konec to naštěstí zachránili. A na konci jsem už i Imogen snesla, dokonce si ji i oblíbila.

havrmoni
20.04.2019 5 z 5

Rozmazlenou, naivní a v bavlnce chovanou šestnáctiletou Imofen jsem musela brát s nadhledem. Její přílišnou pobožnost i trauma taky. Neustále jsem si musela připomínat, že jí tak vychovali a ten šílený kněz se na ní taky podepsal. Bylo, ale hezké sledovat jak se vyvíjí a příběh se mi taky líbil. Dostala jsem to, co jsem od této autorky čekala a jsem spokojená.