Špatný voják

Špatný voják https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356986/bmid_spatny-vojak-Omu-356986.jpg 5 14 7

Danny Black série

< 4. díl >

Kocábka s migranty se prodírá rozbouřeným Středozemním mořem. Cestující jsou zoufalí, hladoví a vyděšení. Mezi nimi se do Evropy snaží podloudně proniknout militanti z tzv. islámského státu. Stanou se však terčem útoku vojáků z SAS. Jakmile jeden ze zajatců prozradí plány na krveprolití v Londýně, dostane příslušník SAS Danny Black úkol infiltrovat se do nejnebezpečnější válečné oblasti: přímo na území islámského státu. Musí tam najít a zajmout jednoho z velitelů IS, který útok naplánoval. Když se Danny vydá do boje proti teroristům z islámského státu, najednou zjistí, že tím ohrozil své nejbližší. Nyní pro něj neexistuje nic, co by neudělal, žádná hranice, kterou by nepřekročil, jen aby ochránil svou rodinu. Jestli to z něj dělá dobrého nebo špatného vojáka, je mu úplně jedno. A jako každý dobře vycvičený příslušník SAS ví, že nejhorší nebezpečí často přichází z nejméně očekávaného směru…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Bad Soldier , 2016


více info...

Přidat komentář

hnusák
13.07.2021 5 z 5

Akce se prolíná celým dějem a nedává oddychnout. Ale nevím, nevím, zda-li by bylo možné, aby velitel poslal do nebezpečné akce na život a na smrt znepřátelené příslušníky, kteří si jdou po krku a tím pádem zde hrozí debakl akce, to by musel být dement. Ale jinak palec nahoru.

čef
23.05.2021 5 z 5

Tak to je jiná káva než román Těžký soupeř od stejného autora, který jsem četl před tímto skvělým akčním románem. Prostě se tomu dalo v rámci mých skromných možností a vědomostí věřit. Zápletka se dobře rozvíjí, vedlejší motivy jsou také pěkné. Závěr bojový s přípravou na další díly tak, jak to u autora již dobře známe. Military jako vyšitá, přímo vzor pro další následovatele a pochoutka pro fanklub.


CharlesWard
27.04.2019 4 z 5

Kniha nabytá akcí od první strany. Jen konec mi přišel poněkud useknutý, alespoň 5 stran tam ještě Ryan přidat mohl.

ThomasRuhe
16.04.2019 4 z 5

Tento příběh bych ohodnotil jako velmi zdařilý. Napínavý děj, hodně akce ( i dost drsné) k tomu také aktuální námět, boj proti bojovníkům z islámského státu. Plusem je i postava Dannyho Blacka, klasický tvrďák z SAS.
Od Ryana mám už něco přečteno, a Špatný voják je úrovní rozhodně nadprůměrný díl. 80%.

pobijecmuch
03.02.2019 5 z 5

Série Danny Black, to jsou asi nejlepší knihy od Chrise Ryana.
Postupně s hlavním hrdinou procestujete skoro všechny země blízkého východu, kde Danny Black bojuje proti islámskému terorismu. Knihy mají hodně akční linku a rozhodně nenarazíte na část, které by vás nudila. Autor v této sérii popisuje vlastní zkušenosti a případy, které získal v době služby ve speciálních jednotkách SAS.
Knihy rozhodně doporučuji všem, kteří se zajímají o tento druh literatury.
Už se těším na březen, kdy v českém překladu bude vydán pátý díl pod názvem – Bojovník.

3am
08.01.2019 3 z 5

Zajímavé, poutavé čtení až do konce, ale právě ten konec byl nešťastný, ani ne tak, že by nutně musel končit šťastně, ale jednak přišel náhle a nečekaně, a také byl totálně neuzavřený. Ještě bych pochopil, kdyby bylo nějaké pokračování, ale jestli toto byl opravdový konec, tak potom byl neúplný a nedovysvětlený. Přečetl jsem skoro všechny knihy od tohoto autora, ale tohle jsem nečekal a nemile mi to překvapilo, možná se dá říct, že i trochu zklamalo. Škoda, nebýt takového zakončení, mohla to být dobrá kniha.

lenka.g
19.11.2017 5 z 5

Starý dobrý Chris Ryan, takže můžete očekávat příběh plný napětí, vojáků Pluku, no a taky mrtvých a krve.

Štítky knihy

terorismus SAS - britské speciální jednotky

Autorovy další knížky

Chris Ryan (p)
anglická, 1961
2007  90%Jediný unikl
2007  77%Blackout
2010  82%Pomsta
2012  89%Zóna smrti
2000  82%Bouda na Kreml

Kniha Špatný voják je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce43x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x