Zóna smrti

Zóna smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106427/bmid_zona-smrti-mZ2-106427.jpg 4 34 4

Vojáci SAS vědí, že pokud bojují proti Tálibánu, stojí proti skutečně těžkému protivníkovi. Tálibánci jsou tvrdí, krutí a lstiví. A pokud vojáci SAS vstupují na území, které má Tálibán pod kontrolou, vědí, s čím mohou počítat V provincii Helmand jsou na bojišti ztraceny tři ruční protiletadlové zbraně Stinger. Síly Koalice se snaží je získat zpátky. Zkušený voják SAS Jack Harker, velitel osmičlenného týmu má ve stejné době za úkol se svými muži zaútočit na tajnou laboratoř Tálibánu. Harker má pochybnosti o skutečném účelu operace. Další vývoj událostí jeho podezření potvrdí. Ve stejné době se v Belfastu elitní policistka Siobhan Byrne snaží odhalit síť distribuce drog, organizovanou bývalým pohlavárem IRA. Sama však přesně neví, zda je její motivace profesionální nebo osobní. Ani Jack, ani Siobhan nemají tušení, jak jejich práce spolu úzce souvisí. Neví, co všechno je v sázce. Při návštěvě prezidenta Spojených států v Londýně je odhalen závažný teroristický útok. Dalšímu se však již nepodaří zabránit.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

The Kill Zone , 2010


více info...

Přidat komentář

derminator
28.11.2023 5 z 5

Čteno jako ekniha v mobilu a musím říct že tato kniha má plno zvratů s neuzavrenym koncem. Doporučuji a dávám 85%.

hnusák
03.10.2021 5 z 5

Kniha se velmi dobře čte, je nabitá akcí a dvojitá dějová linie velmi dobře zapadá do celého kontextu . Velmi mne překvapil konec, to se tak často nestává, aby autor nechal odejít nejmocnějšího muže světa tam, odkud není návratu.


ThomasRuhe
14.10.2018 3 z 5

Příběh čtenáře zavede do různých částí světa. Začíná Afghánistánem přes Belfast, Mogadišo až do Londýna. Kniha má celkem solidní děj s akcí i napětím. Ryanův styl se čte dobře, takže jsem byl spokojený. Vystihnul dobře taky rozdílnou atmosféru mezi prostředím kde se děj odehrává. 70%.

Plútarchos
30.05.2015 5 z 5

Napínavý příběh od začátku až do úplného konce. Příslušník anglické zvláštní vojenské jednotky SAS Jack Harker bojuje v Afghánistánu proti thálibánským bojovníkům. Po jedné bojové akci zmlátí úředníka z ministerstva obrany a je eskortován zpět do Londýna. Zde se opět zaplétá se svou bývalou láskou Siobhan Byrneovou do pátrání po jejich dceři Lilly, která je narkomankou a kterou neviděli spoustu let. Při pátrání po Lilly musí Jack znovu bojovat - s gangstery narkomafie a fundamentálními extrémisty, kteří plánují odpálení špinavé jaderné bomby v Londýně a atentát na amerického prezidenta.
Velmi čtivá kniha bez nějakých hluchých míst, akce střídá akci. Doporučuji všem, kteří mají rádi akční a dobrodružné čtení...

Autorovy další knížky

Chris Ryan (p)
anglická, 1961
2007  90%Jediný unikl
2007  77%Blackout
2010  82%Pomsta
2012  89%Zóna smrti
2000  82%Bouda na Kreml

Kniha Zóna smrti je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce42x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x