Dáma v modrém

Dáma v modrém https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385433/bmid_dama-v-modrem-ien-385433.jpg 4 157 38

Tajné nevěsty série

< 3. díl

Hravé nevěsty série

3. díl

Kdo by chtěl za ženu hašteřivou starou pannu? Slečna Jane Lowndesová se hrdě považuje za intelektuálku, bojuje za práva žen a do manželského chomoutu rozhodně nespěchá. Svůj břitký humor nejraději používá ve slovních přestřelkách s Garrettem Uptonem, kterého považuje za nesnesitelného zhýralce. Když se ale ti dva sejdou na oslavě svatby jejich nejlepších přátel a na maškarním plese si omylem vymění polibek, něco velmi důležitého se změní.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Unlikely Lady , 2015


více info...

Přidat komentář

aydam
19.04.2024

Tohle hašteření mě nebavilo. Stá strana a odkládám na neurčito :-(

imelia
10.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Najlepší diel celej série. Jane aj Garrett sa mi páčili už pri predchádzajúcich dieloch a tu to bolo super. Vtipné, zaujímavé. Najmä to poznanie, keď Jane si uvedomila, že sa bozkáva s Garrettom. A keď si to druhý deň uvedomil on. Zbytočne do toho zasahovali Cass a Lucy, keď im nahovorili, ako ten druhý je do jej/neho zamilovaný. Mohlo to vyplynúť aj bez toho, však stačila tá noc v maskách. Inak nie je tomu čo vytknúť.


Ála1968
11.07.2023 4 z 5

Nádhera,moc se mi to líbilo.Tento a první díl byly super.Předchozí díl trochu slabší,ale zatím celkem čtivá romance

pip11
28.09.2022 4 z 5

Tento díl byl vtipný a plný zábavných situací. Jane přijíždí na svatbu, kde se samozřejmě setkává s ,nesnesitelným’ Garrettem... a popichování může opět začít.

petulkapeta
16.05.2022 5 z 5

,,Nemějte strach," zašeptal do jejích úst. ,,Neudělám nic, co byste nechtěla."
„V tom je ten problém." Třásl se jí hlas.

Jo tak s timto párem jsem se skvěle bavila,měli toho hodně společného aniž by tušili..

Majka1979
22.01.2022 5 z 5

3.časť série opäť nesklamala. Ak som čakala, že už to bude trošku kľudnejšie, tak som bola na omyle. Ak sa do niečoho zapletie Lucy a jej intrigy (samozrejme len pre dobro zúčastnených), tak vždy to vyjde inak ako by malo, no na konci to vždy skončí podľa predstáv, hoci s malými problémami, na ktoré si jej okolie už muselo zvyknúť.
V tejto časti sa Jane a Garrett otvoria viac jeden druhému a dozvedia sa o sebe veci, o ktorých nevedeli. Ale stačí jedna sebecká mrcha a všetko mohlo dopadnúť inak. Ešteže tri nerozlučné priateľky Lucy, Jane a Cass ťahajú za jeden povraz a tak sa nakoniec predsa len všetko šťastlivo porieši.
Koniec dobrý, všetko dobré?
Takto to malo dopadnúť, keďže všetky tri svoje šťastie našli. Ale vtom vtrhne do domu Julienova sestra (Julien je manžel Cass) Daphne s tým, že sa asi vydala. A žeby to bol opäť problém, s ktorým si naša trojica bude musieť poradiť, aby Daphne pomohli? Takto otvorene končí táto časť a tak treba začať čítať ďalšiu, záverečnú časť série :)

munka
31.08.2021 5 z 5

Najlepší diel série. Jane a Garret mi boli od začiatku sympatickí a ich prekáranie nemalo chybu.

Jara.v
04.03.2021 5 z 5

Tahle kniha je srovnatelná s prvním dílem. Hodně humoru a trefných narážek. Je hezké jak Jane objevuje svou krásu a touhy i přes zapřisáhlé pravidlo, že se nechce vdávat.

Jurajovamaka
03.03.2021 5 z 5

Musím súhlasiť.Tato knižka je plná humoru,lásky a hlavné postavy sa navzájom predbiehajú v podpichovani.Aj keď vie človek od začiatku aký bude asi dej a iskrenie medzi postavami knižka vás určite nesklame.Pre mňa je knižka super relax a dokonca si ju viem predstaviť bez erotiky.V niektorých mi to dokonca trošku kazí celkový dojem knižky.Romantika nemusí byť hneď zvalcovaná sexom.V dnešnej dobe si nevieme predstaviť dvorenie muža ako gentlemana a myslím,že nám ženám to trošku chýba...
O D P O R Ú Č A M ❤✌

Maruš.D
27.02.2021 4 z 5

Za mě docela zklamání. Od prvního dílu jsem se na tuto dvojici těšila nejvíce a musím říct, že to bylo takové blah..
začátek super, škorpení mezi sebou nechybělo a já se bavila. Jenže pak, když se začali romanticky sbližovat, se to kouzlo vytratilo a hlavně u Jane jsem se začala nudit. Zápletka s vdovou byla super, ale ten konec mě ne zrovna příjemně překvapil. Čekala jsem trochu víc za tím dopisem. Rozhodně to nebylo špatné čtení, jen jsem si nasadila do hlavy jak super příběh to bude a mé očekávání se moc nenaplnilo.

Kessy1990
20.12.2020 5 z 5

Opět úžasné. Vtipné, romantické. Tento díl je nejzdařilejší. Už se těším na další díl.

Zomy
28.10.2020 4 z 5

Valerie Bowman se mezi mé oblíbené autorky nezařadí, ale Dáma v modrém se jí povedla. Ještě na začátku jsem byla otrávená, že budou holky zase hodně intrikařit, ale nakonec si vystačily s jednou menší lží, děj hezky plynul a Garret s Jane byli fajn pár.
Přidávám se k názoru, že je to zatím rozhodně nejpovedenější dílo ze série.

Stephanie92
29.08.2020 4 z 5

Knihu jsem měla přečtenou během pár dnů a to se mi moc často nestává. I když je to třetí díl a já první dva nečetla, vůbec to nebylo na škodu. Nějak to asi návaznost nemělo.
Z knihy mám opravdu dobrý dojem, přesně takovéhle oddechové čtení jsem potřebovala. Nic náročného, ale přesto poutavé a zajímavé. Nejdříve jsem si myslela, že to nebude nic pro mě, ale hlavní hrdinka byla, tak nevšední a líbila se mi svými poznámky, že jsem se ve finále od knihy neodtrhla a přečetla jedním dechem. Mohu opět doporučit.

evik75
04.08.2020 4 z 5

Pro mě jednoznačně nejlepší příběh z celé trilogie. A výtka ohledně nedostatečného popisu šatů postav pro názornější vykreslení scén, kterou jsem zmínila u prvního dílu, tady určitě neplatí. I když více takového popisu přibylo ve druhém dílu, v tomto už to bylo bezchybné, snad i proto, že šaty zde hrály nemalou roli.

alzbeta4340
31.07.2020 5 z 5

Mnohem povedenější než předcházející díl. Svižně napsaná, vtipná historická romance bez rušivých dramatických - špionských, pirátských nebo nedej bože nadpřirozených zápletek. Do života Jane, knihomolky a staré panny, a Garretta, muže, který Jane neustále popichuje, se míchá pouze hromada příbuzných a známých.

janqa410
17.05.2020 3 z 5

Pro tentokrát jsem se opravdu nemýlila, když jsem už po prvním díle prohlásila, že nejlepší bude třetí. A měla jsem pravdu, líbil se mi nejvíc. Jane s její povahou, kdy se jen tak nedala,když do ní někdo ryl, mě byla maximálně sympatická. Pevně stojící na zemi, přesto knihomolka, tedy pohádkářka,, mě velmi bavila a její slovní konflikty s kýmkoli, byly velice zábavné. Celou sérii musím ohodnotit jako, dobře čtivou, zábavnou, nicméně dle mě průměrnou. Nenadchne, ale určitě ani neurazí.

Etule
09.05.2020 5 z 5

Jednoznačně nejlepší díl série. Na goodreads jsem zjistila, že kniha má nějakých jedenáct dílů, což mě strašně nadchlo a zároveň rozesmutnilo, protože je mi jasné, že to Ikar asi nevydá. Což je obrovská škoda, protože jsou o postavách, jejichž příběh by mě skutečně zajímal. Ale třeba překvapí a vydají to.
Teď ale ke knize. Moc se mi líbilo, jak se ti dva pořád špičkovali, a pak si uvědomili, že jsou pro sebe jako stvoření. To jejich postupné sbližování bylo skvělé. Navíc měl Garret obrovskou knihovnu a za to má hvězdičku navíc. :) To Janeino překvapení, že Garret má takovou knihovnu a ještě k tomu opravdu čte, bylo k popukání. :D

Zelvicka03
06.02.2020 5 z 5

Trochu jsem čekala, že zrovna oni dva skončí spolu, ale příběh je opět krásný, nic jiného jsem ani nečekala.

havrmoni
07.08.2019 5 z 5

No opět moc pěkný příběh. Ono se totiž opravdu stane, že se s někým znáte, bavíte, škorpíte a pak se něco zvrtne a vy se na toho člověka díváte jinak. Začnete o něm smýšlet jinak ať v dobrém či špatném. To je ten druhý pohled :)) Moc se těším na další knihy či díly této série, jako o Daphne. Líbil se mi i Owen a lord Berkeley, který se ukázal jako sympatický muž a dobrý přítel.

Bess.h
27.07.2019 3 z 5

Zamilovala se do něj, když viděla jeho knihovnu. Jak Elizabeth do Darcyho, když viděla jeho dům. :-D Jinak milá oddychovka. Narazila jsem na ní náhodou a že je ze série jsem zjistila až při čtení, ale ničemu to nevadilo. Autorka na začátek udělá rychlý představení všeho důležitého, takže se hnedka orientujete v ději. Možná si přečtu i ty předešlé díly, ale určitě se těším na díl čtvrtý, který byl v závěru naznačen.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

2017  82%Nečekaně vévodkyní
2018  87%Dáma v modrém
2020  81%Neodolatelný ničema
2021  79%Lokaj a já
2017  79%Náhodně hraběnkou

Kniha Dáma v modrém je v

Právě čtených1x
Přečtených222x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených13x
Knihotéce177x
Chystám se číst57x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x