Neodolatelný ničema

Neodolatelný ničema https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452064/bmid_neodolatelny-nicema-pGQ-452064.jpg 4 103 27

Hravé nevěsty série

< 4. díl

Lady Daphne Swiftová vždy obdivovala své dva bratry, kteří hrdě sloužili koruně. Ona sama je možná žena, ale je odhodlaná dokázat, že dovede být stejně užitečná jako muži v její rodině. Dokonce zajde tak daleko, že se tajně vdá za špióna. Kapitán Rafe Cavendish byl navíc jejímu srdci už dlouho blízký. Jenže po jejich první společné misi, když si Daphne uvědomí, že Rafe vnímá jejich manželství jako ryze profesní záležitost, rozhodne se pro okamžité anulování sňatku. Dá si za cíl co nejrychleji se vdát za jiného, aby na Rafa zapomněla, a mohla se tak věnovat své další misi – najít člověka, který zabil jejího bratra... Kapitán Rafe Cavedish byl už na mnoha misích, jedna ho ale nikdy nepřestane pronásledovat. Ta, při které zemřel Donald Swift, Daphnein starší bratr. On sám život Daphne ohrozil už jednou, podruhé se to nestane. Teď musí najít muže, který zabil jejího bratra a přesvědčit Daphne, aby mu dala druhou šanci. Jenže Daphne už přemluvila svého druhého bratra Juliana, aby jí pomohl vyřídit rychlou anulaci sňatku. Hodlá se vdát za nějakého snoba, který se o ni zajímá jen pro její majetek a postavení. Podaří se Rafovi získat srdce Daphne a pomstít její rodinu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Irresistible Rogue , 2015


více info...

Přidat komentář

imelia
10.08.2023 2 z 5

Tento diel ma zaujal ešte menej ako druhý. Ani jeden z nich mi nebol veľmi sympatický.

Ála1968
11.07.2023 3 z 5

Já moc nemám ráda špionážní romanci,ale tady to bylo takové smíchané půl na půl, takže to nebylo vůbec špatné.Chtěla jsem hlavně dočíst celou sérii a myslím,že první a třetí díl byly nejlepší.Přestože zbývající dva byly slabší, nelituji,že jsem knihy přečetla.Nemůže být každá spisovatelka jako Garwood a tak k tomu musíme také přistupovat


pip11
28.09.2022 4 z 5

Pěkný a čtivý příběh, kde se mimo jiné dozvíte, jak správně házet nožem. Převládá zde dobrodružství a akce.

petulkapeta
20.05.2022 4 z 5

,,Nedovol, aby ti žena, kterou miluješ, proklouzla prsty jen proto, že jsi natolik tvrdohlavý, že nepřiznáš, že ji miluješ."

Moc pěkný závěr této historické serie. Historické špionstvi to bylo zase něco noveho.

Ivusak7
09.05.2022 5 z 5

Perfektní.. první knížka, kterou jsem od této autorky četla, dostala jsem jí jako dárek a když jsme si přečetla o čem je, moc mě to nenadchlo, ale když jsme se do knížky za četla, tak jsem se vůbec nenudila a knížka mě velmi bavila od začátku do konce..Má vše co čtenář od knížky tohoto žánru čeká lásku, dobrodružství a překonání překážek.. za mě supr příběh Daphne a Rafa mě bavil..

Majka1979
23.01.2022 5 z 5

Záverečná časť série ma prekvapila, bolo to naozaj iné ako predošlé časti. Ale opäť veľmi pekný príbeh dvoch ľudí, Daphne a jej manžela. A samozrejme nechýba ani v tomto príbehu kopec vtipných príhod a tentokrát aj napätia.
Koniec som čakala asi iný a tak len dúfam, že ešte bude nejaké voľné pokračovanie. Veľmi by ma zaujímalo ako to nakoniec so všetkými dopadlo.

Celú sériu určite odporúčam a isto sa k nej vrátim :)

KarolínaKájink
28.09.2021 5 z 5

Velmi krásně napsáno. knížka má spád a furt se tam něco děje. Super odpočinkové čtení.

Bell@
24.09.2021 5 z 5

Knížka se mi velmi dobře četla. Má poutavý děj od kterého se nešlo odtrhnout. Romantika a erotika smíchaná s dobrodružstvím.

munka
31.08.2021 3 z 5

Tento diel bol najslabší a trochu som sklamaná. Špionážna zápletka bola neuveriteľná na tu dobu, určite som čítala lepšie.

karamelka57
20.05.2021 5 z 5

Tato autorka to fakt vie. Pri vsetkych jej knihach som sa naramne bavila. Laska, romantika, humor,napatie, dobrodruzstvo, steklivost... Presne moj salok kavy! Nevie niekto, kde rastu takito Rafeovia? A vobec nemusia mat titul, hihihi.... :))

alnahu
27.04.2021 5 z 5

Odpočinková ,čtivá, historická ,romantická oddechovka ,kterou přečtete za večer. Příběh Daphne a okouzlujícího kapitána Rafa ,která jeho kouzlu stále odolává a snaží se ho pokořit, ale přeci jen je pro ni příliš přitažlivý. Kniha ,která má děj a není to jen tlachání o lásce.

avalonek
17.04.2021 5 z 5

Další díl,a musím říct,že velice povedený..Vyloženě jsem si to užila.Jen tak dál.

tatafa
16.04.2021 5 z 5

Knížka je napsána velice čtivým jazykem, který snadno vtáhne čtenáře do děje. Stejně jako předchozí díly se tento román sice odehrává přibližně v 18. století v prostředí anglické šlechty, ale všechny postavy hovoří velice moderním jazykem a není zde nouze o sarkastické či ironické slovní přestřelky (nejen) mezi hlavními postavami.

Tuto knihu lze zcela jistě pochválit právě za humorný a akční styl vyprávění, který bez zbytečných popisů stále udržuje čtenáře ve střehu. Hlavním kladem je u tohoto románu prostředí, kde se převážná část děje odehrává.

Autorka čtenáři představuje prostředí pirátů, přístavů a námořnických putyk v kontrastu s noblesním a korektním světem anglické šlechty, což je i v historických románech prostředí poměrně neobvyklé.

Jako drobný nedostatek lze u knihy zmínit naprostou historickou nereálnost příběhu - ať už v tom, jak spolu postavy hovoří a jak jednají, nebo také v situacích, které řeší a zažívají - např. anulování sňatku atd. Nicméně na to, že příběh není historicky věrný upozorňuje sama autorka také v poděkování.

Dále lze Neodolatelnému ničemovi vytknout množství klišé a generalizací, což jsou ovšem prvky, které k žánru historických románů ve stylu červené knihovny neodmyslitelně patří.

Román Neodolatelný ničema vřele doporučuji všem romantickým duším, které mají rády romantické historické příběhy se špetkou humoru, které se odehrávají na neobvyklých místech. :)

Zelvicka03
15.04.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, teoreticky jsem si myslela, že to nějak takhle skončí, ale moc se mi kniha líbí.

Zomy
13.04.2021 3 z 5

Ačkoliv vlastně není nic, co bych knížce mohla vytknout, autorka mě nějak neumí oslovit, nedokážu se vcítit, přijde mi to zdlouhavé.

Je tu všechno, co by v daném žánru mělo být - láska, humor, propletenec příběhů z minulých dílů,... ale pořád to pro mě není ono, přečtu, odložím. A jestli se k tomu někdy vrátím, to nedokážu říct.

Přesto mám pocit, že se autorka s dalšími díly zlepšuje. Tentokrát 3,5 hvězdy.

kacenka6144
07.04.2021 3 z 5

Nakonec dávám jenom 3 hvězdičky. Nenáročná romantika s jednoduchou zápletkou. Téma špionství bylo zpracováno určitě lépe a napínavěji. Příjemný zpestřením byla postava Deliah. Ale s napětím očekávám další díl s Rafeovým "zlým" dvojčetem.

alzbeta4340
07.04.2021 4 z 5

Ničím nevybočující historická romance, jednoduché čtení v podstatě na jeden večer. Motiv špionů nemám ráda, ale tady to autorka tak nějak pomíchala, že mi to ani nevadilo. Osvěžující byla malá sestřenice Delilah. Také zde vystupují postavy z minulých dílů, a to jsem měla trochu potíže vzpomenout si na jejich příběhy. 3,5 hvězdičky

jaja10
04.04.2021 4 z 5

Nemůžu říct, že by se mi kniha líbila na 4*, ale zase 3 je málo. Příjemná, napínavá a romantická oddychovka. Líbilo se mi to.

Maruš.D
27.02.2021 4 z 5

Knihy od této autorky jsem si vážně užila a nevadilo by mi, kdyby jich přeložili více. Na tuto dvojici jsem nevěděla jak se mentálně připravit ani co očekávat, ale nakonec to bylo zajímavé čtení. Příběh byl velmi dobrodružný, nesetkáváme se s machinacemi Lucy, ale i tak- možná i proto- je kniha zajímavá. Daphne jsem si oblíbila již v předešlém díle a na Rafa jsem byla zvědavá. U jeho postavy mne trochu zamrzelo, že se autorka více nerozepsala o jeho pocitech, jeho náhledu na svět po tom, co vše si prožil, ale zato přidala na příběhu. Hezké, nenáročné čtení :-)

mikika
25.01.2021 4 z 5

i když už si naprosto nepamatuji předchozí díly, nevadí. tady se autorce povedlo nakombinovat k sobě půl na půl londýnské plesy a napoleonskou špionáž v dobrém poměru. navíc byl příběh v první polovině vtipný, hlavně díky čertovskému kvítku sestřence Delilah.

Štítky knihy

romantika historické romance

Autorovy další knížky

2017  82%Nečekaně vévodkyní
2018  87%Dáma v modrém
2020  81%Neodolatelný ničema
2021  79%Lokaj a já
2017  79%Náhodně hraběnkou

Kniha Neodolatelný ničema je v

Právě čtených2x
Přečtených139x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce154x
Chystám se číst52x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x