Ďábelská zubařka

Ďábelská zubařka https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533304/bmid_dabelska-zubarka-65e1a9299e860.jpg 4 265 65

Zubyrvoucí ztřeštěný příběh, u kterého se budete BÁT! Jedna z nejoblíbenějších Walliemsovek si s anglickým humorem poradí s hrůzou ze zubaře i s tajemstvím zoubkové víly a spolehlivě pobaví děti i dospělé. Výtečná audiokniha pro každého, kdo si nechce čistit zuby. Čeká vás morbidní, dojemný, smutný a zároveň nespoutaně vtipný příběh plný vymyšlených slov. Alfie má plnou pusu zka-žených zubů a panickou hrůzu ze zubaře. Do městečka se nastěhuje nová zubařka Kousavá, na město padá noc, a v temnotě se začnou dít podivné věci! Dozvíte se o zubní pastě, co kazí zuby a nechybí koupel v kyselině ani létající kostlivci. Malé děti si večer před spaním uloží pod polštář mléčný zub pro zoubkovou vílu, a ráno – ó, hrůzo! – pod ním najdou mrtvého slimáka, živého pavouka nebo stovky lezoucích odporných švábů. Kdosi zlý a podlý se tomu ďábelsky chechtá. V tomto příběhu se musíte stát detektivem a vypátrat, kdo to dělá!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Tympanum
Originální název:

Demon dentist , 2013


více info...

Přidat komentář

čtenářka76
06.11.2023 3 z 5

Tak nevím, pokud je tato kniha pro děti, kladu si otázku, pro jak staré. Osm? Není to málo? A žádné moudro jako v drsňačce a nebo ve smraďochovi. Přijde mi trochu utahaná. Dávám 3*

šárofka
15.10.2023 5 z 5

Super kniha, určitě doporučuji. Kniha byla napínavá a hodně jsem se pobavila.


dájavídek
15.10.2023 5 z 5

Velice napínavá a dobrodružná kniha o chlapci, který nešel šest let k zubaři.

Janadvorackova
22.08.2023 3 z 5

Alfík je pěkné čuně. K zubaři nechodí. Ty zuby, co nejsou bílé, jsou žluté. Ty, co nejsou žluté, jsou hnědé. A ty, co nejsou hnědé, tam vůbec nejsou :). Skandál.
A pak do školy dorazí nová zubařka, slečna KOUSAVÁ. Být dítě, vytvoří u mě kniha panické stavy a hysterii už jenom ze zubní pasty :), ty kráso.

Doktorka pochopitelně doufá, že jí její práce půjde co nejlépe, ale o dobro pacientů jí moc nejde :).
Děti mají proto před sebou horší věc, než noční můru.

A to synovec nedávno přišel o další zub a my mu říkali o zoubkové víle... Dětská představivost je úžasná, ale když jste dospělí a víte, jak děsivé "ty věci jsou," se dětským strachům vůbec nemůžete divit :).

Elenka396
11.03.2023 5 z 5

The best book

Bella11
19.02.2023 3 z 5

Vtipné a trochu strašidelní čtení pro děti...

Vojtrman
26.12.2022 5 z 5

Je to super :)

May
19.12.2022

Skutečně ďábelské a za sebe doporučuji číst pouze na vlastní nebezpečí :) Skvělá kniha, jako všechny co jsem doposud od D.W. četla. Jako malé mi místo kývajícího se mléčňáku vytrhla zubařka s popelníky na nose pevně držící zub a ještě mě seřvala ...., takže pokud jste na tom podobně .... ODVAHU, falešné zuby jsou připravené v knize :)! Já se u knihy báječně bavila ... a v knihovně už je připraven Malý miliardář ....

Nudlesmakem
07.06.2022 5 z 5

Dojemný horor pro děti. Líbí se mi sociální témata Williamsových knih, humor, lehkost a zároveň morální poučení, které z příběhu vždy vyplyne velmi nenásilně.
Četla jsem 6 letému chlapečkovi (ačkoliv je kniha určena asi spíše pro děti o chlup starší) a moc se mu líbila a kupodivu se ani nebál.

veveropysk
22.04.2022 5 z 5

Další krásná knížka od tohohle autora, ale bylo mi líto Alfieho když mu zubařka vytrhala všechny zuby a taky na konci :( Doporučuju.

Viki_mami
19.01.2022 5 z 5

Tato kniha je tak trochu horror ale zároveň nabitá humorem (občas i dojemná). Jen si myslím že pro takové šesti leté dítě by to nebylo úplně ideální, ale od 9let už dobrý. Hodně jsem si knihu užila a rozhodně doporučuji (:

Snoopi
27.08.2021 4 z 5

Zajímavé téma, zajímavě zpracované... Walliamsova tvorba se mi moc líbí, i když občas se mi zdá ulítlý až moc :-) Jakožto bývalá knihovnice vím, že knihy tohoto autora jdou z ruky do ruky, je velice čtivý a neotřelý. Ale dítěti, které se bojí zubaře, bych zrovna tuto "dávku hrůzy" příliš nedoporučovala :-) Plus dávám i za krásné ilustrace :-)

bea.mari
27.07.2021 5 z 5

je to moc hezká knížka

LadyCharlene
09.07.2021 3 z 5

A zase nevím, jak mám knihu zhodnotit. Asi bych ji dítěti moc necpala, je trochu utahaná, může podněcovat ke strachu ze tmy, může způsobit trauma ze zubařů a o tom poprasku ve škole ani nemluvím. Těšila jsem se, že si u dětské knihy oddychnu, a přitom to byl takový nervák. Navíc jsem zatížená na kočky, takže ten konec pro mě byl takový hořkosladký. Myslím si, že různá témata obsažená v knize mohou být podána i vkusněji.
Musím se přiznat, že nejvíc jsem si užívala části se slečnou Kousavou, měla jsem v hlavě její lezavý chladný, zároveň sladký a zlomyslný hlas, ačkoliv tak vůbec znít neměla. No, vzhledem k tomu, že teprve před třičtvrtě rokem jsem sehnala naprosto dokonalého zubaře, jsem schopná Alfieho strach a nechuť k návštěvě zubaře pochopit. Proto mě trochu mrzí, že autor upozadil tu milou a hodnou slečnu Zářivou. Oproti sáhodlouhému trápení se slečnou Kousavou to v knize absolutně nevyzní, a to podle mě měl být autorův záměr. I přesto, že máš špatnou zkušenost s jedním, neznamená, že jsou takoví všichni a zanedbání sama sebe za to nestojí. Přičemž jsem si teď uvědomila, že mám taky takovou svou "doktorku Kousavou"...
Takže neotravujte si život slečnami Kousavými, máme ho jen jeden, a ten se musí pořádně užít.

Štěpinambura
23.05.2021 4 z 5

Kniha byla vážně skvělá. Hodně jsem se toho přiučila. Má nejoblíbenější postava je Alfieho táta (škoda že pak umřel). I když bych možná příště ubrala. Myslím to tak, že už to bylo až příliš nechtné. Ale jinak velká chvála Wilamsovi.

uzivatel04658
29.04.2021 4 z 5

Kniha se mi opravdu moc líbila. Dokonce bych řekl, že to je jedna z nejlepších knížek od DW. Jak už to je u DW známé, kniha byla akční, vtipná, zábavná a trochu toho smutku taky neuškodilo. Určitě tim nic nezkazíte, právě naopak, doporučuji.

Gabriela_K
22.04.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila. Byla opět zábavná a vtipná. I když je řekněme tlustší, tedy delší, přesto se četla rychle. Konec je smutný, dokonce mi ukápla i slza, ale přesto je vyústění příběhu šťastné a veselé.
Za mě můžu doporučit.

Beruška151
18.01.2021 4 z 5

Jako tahle kniha není zrovna moje nejoblíbenější kniha, ale byla dobrá ,teď se trochu bojím zubařek.

KrystofVacula34
30.11.2020 4 z 5

Tak tahle knížka to bylo něco. Když jsem jí dostal tak mě to moc nezaujalo, ale když jsem si jí teď otevřel tak po půl roce tak jsem jí dočetl za 2 dny. Bylo to jako na horské dráze. Prostě vtáhne a nepustí. Pořád nějaké napětí,akce,humor a hlavně pěkné ilustrace. Doporučuji všem kteří se bojí k zubaři protože teď se budou bát ještě víc :)

LillyM.
28.10.2020 5 z 5

Zubař, člověk, kterého většina lidí ráda nemá, nebo je chyba ve člověku, který Vás vyšetřuje:-D????