Malý miliardář

Malý miliardář https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176063/bmid_maly-miliardar-R8X-176063.jpg 4 269 52

Joe je boháč, přesně řečeno nejbohatší dvanáctiletý kluk v celé Británii. Má všechno, nač si vzpomene: vůz formule 1, kino, pět set párů sportovních bot, orangutana jako sluhu. A přece mu něco důležitého chybí: kamarád… Poprosí proto tátu, aby směl chodit (světe, div se!) do docela obyčejné školy, inkognito! Tím rozpoutá sérii bláznivých situací a neuvěřitelných trapasů, na jejímž konci Joe zjišťuje, že peníze a bohatství ke štěstí nestačí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Billionaire Boy , 2010


více info...

Přidat komentář

šárofka
27.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Moc krásná kniha s ponaučením. Ze začátku to vypadalo, že Joe bude zaporák, ale nakonec to tak nebylo.

dájavídek
04.10.2023 5 z 5

Kniha kde zjistíte že peníze nejsou vše!


attila1
31.07.2023 5 z 5

Poslouchala jsem jako audio při cestě na dovolenou. Moc pěkná a poučná knížka o tom,že peníze nejsou všechno.

Ristridin
26.03.2023 4 z 5

Milá kniha s výchovnou myšlenkou, že peníze nejsou všechno. Četl jsem již ale od Walliamse některé lepší.

kevin0759
10.02.2023

Knihu jsem dostal od bratra před třemi lety jako dárek k vánocům a dnes jsem ji vyhrabal ze šuplíku a přečetl.

Tato kniha vypráví o malém chlapci jménem Joe Spud který si žije normální dětský život, až do té doby kdy jeho tatínek přišel s novým vynálezem. Vynalezl toaletní papír který je ze shora suchý a ze zpoda vlhčenený, nazval ho ZADELESK. Zanedlouho se zadelesk objevil na trhu a stal se oblíbeným mezi lidmi. Pan Spud začal vydělávat miliony a od té doby se životy rodiny Spudových naprosto změnil, pan Spud si stavěl obrovské vily, jeho syn dostával miliónové kapesné a začal chodit na prestižní školu pro bohaté.
Brzy přestoupí na jinou školu, protože neměl žádné kamarády. Chtěl zase žít normální život a chodit do normální školy, rozhodl se že bude tajit jeho bohatství aby si našel pravý kamarády.

Joe a jeho táta se potýkají s různými zápletkami. Najde si Joe pravé přátele? Vyřeší vše peníze? To se dozvíte po přečtení této knihy. ;)

Čtení této knihy bylo příjemné, jednoduché i zábavné.
Kniha je sice pro děti ale má hluboké myšlenky a je také naučné. Jsem rád že jsem si tuto knihu nakonec přečetl a určitě doporučuju si ji přečíst.

Petr13103
26.11.2022 4 z 5

Musím přiznat že David Walliams není můj šálek kávy ale přesto mě tato kniha velmi překvapila a jsem spokojen. Sice si od Williamse nic nepřečtu ale tahle kniha mě velmi bavila

L.Helena
30.09.2022 4 z 5

Vtipné a moudré čtení nejen pro děti.

mirka0586
11.08.2022 5 z 5

Zábavné čtení pro dítě...

Pert
07.06.2022 4 z 5

Hodně dobrá kniha, od autora jsem četla zatím jen Dědečkův velký útěk a tuto. Doufám, že jeho další knihy budou stejně dobré jako tyto dvě.

havranice
15.02.2022 5 z 5

Knihu jsem koupila pro 10ti letého syna. Nejdřív jsem ji přečetla sama - trvalo mi to přesně 3 hodiny. Kniha má 200 stran, ale velká písmena a čte se nesmírně rychle. Je psána jednoduchým stylem, kratší věty, děj plyne velmi přímočaře kupředu, bez nějakých složitějších rozvětveností. U knihy jsem skvěle zrelaxovala, i jako dospělé se mi kniha líbila, byť je jednoznačně pro mladší. Kniha je vtipná i vážná zároveň, jedna rovina se ale netře s tou druhou. Co je vážné, není sníženo či nevhodně narušeno humorem. Humor je zde velmi dětský, možná až moc primitivní. Jinak je to celé skutečně o tom, že za peníze se vše koupit nedá, a že bohatství má v sobě i stinné stránky, prázdnotu, duši to nenaplní, je v tom mnoho marnosti a potenciálního snobismu. Děti potřebují čas a pozornost svých rodičů, ne přepych. Tyto hodnoty naprosto srozumitelně vyplývají z příběhu, dětskému čtenáři nemohou uniknout a nemůže je nepochopit. Celé je to psáno velmi svižným stylem, prostě knihou zaujatě proletíte od začátku do konce. Vážné a smutnější věci jsou podané akorát, dítě to pochopí, zavnímá, ale není to nikde příliš drásající duši. Konec je velmi uspokojující a přináší radost a katarzi. Jako relaxaci jsem to nabídla i 14ti leté dceři, už je spíše na horní věkové hranici dětí, kterým se dá kniha doporučit, ale přečetla si ji ráda (byť čte už knihy složitější). Syn(10) knihu prostě zhltnul, jeden den začal, druhý den skončil, četl pořád, je to zatím jediná kniha, od které se fakt neodtrhl a bral si ji i do autobusu, aby využil každou chvíli ke čtení. To jsme nezažili ani když četl Harryho Pottera. Po dočtení knihy se syn hned pustil s chutí do další knihy od tohoto autora (Půlnoční gang) a hlásí, abych mu pořídila ještě něco dalšího. Takové čtenářské zanícení jsem u něj fakt ještě nezažila. Říkal, že se mu to prostě strašně dobře čte. Potvrzuji tedy, že asi opravdu platí, že knihy tohoto autora vrací děti ke čtení. Možná to není nějak úplně vysoká literatura, ale dobré myšlenky a hodnoty to má a děti to prostě baví. I charaktery mi v knize přišly v zásadě vykreslené docela plasticky, situační psychologie různých mezilidských interakcí taky ok. To, co chtěl autor knihou říci a vyjádřit, se skrze příběh skutečně pro dětského čtenáře srozumitelně vyjádřilo. Knihu vnímám jako nejvhodnější pro děti 9-12 let. Malinko mi v knize vadil trochu více sexuální podtext v některých interakcích či komentářích dospělých než mi přijde vhodné pro věkovou kategorii dětí, pro kterou je kniha určena, ale nebylo to nějak dramatické.

E_Lan
14.04.2021 4 z 5

Hezká knížka o tom, že není vše o penězích. Správně směřovaná na děti, především ty dospívající. Když si to poslechnete v podání pana Lábuse, tak se dočkáte (jako vždy) ještě procítěnějšího požitku. Pan Walliams opravdu umí psát knížky pro děti...

EmaKnizkova
07.04.2021 5 z 5

Srandovní kniha!
"Za peníze všechno nekoupíš!"

Lucie908
13.09.2020 5 z 5

Podle mne jedna z nejlepších knih od Davida Williamse. Doporučuji.

jenda88
20.03.2020 5 z 5

Super kniha

Taťka Hraboš
03.01.2020 5 z 5

Hezký příběh trefně poukazující na současný trend nahrazování běžných, nic nestojících projevů rodičovské lásky dárky a obecně penězi a tím, co se za ně dá pořídit. Samozřejmě nadsazený a zjednodušený (zvláště pád toaletního impéria v závěru je na realitu příliš rychlý), ale nadsázka a zjednodušení k pohádkám patří.

happy-smile
23.08.2019 5 z 5

Pro mě první kniha od Walliamse. Kniha je vtipná a milá a jako správná dětská kniha obsahuje i náležitá poučení. Díky humoru se bude líbit i dospělým, například počáteční poděkování mě úplně odrovnalo. Jsou zde pěkné ilustrace a díky délce ji můžete mít přečtenou už za odpoledne (i když s dětmi asi ne :-). Doporučuji.

kristijan
26.06.2019 2 z 5

Byl by to docela příjemný příběh, kdyby to nebylo celé tak násilnicky prošpikované tak příšerně křečovitým humorem, křečovitě podanými mravními naučeními o lásce, přátelství a ošklivých zlých penězích a samozřejmě to autor moc nezachránil ani tím, že v úvodu nezapomněl zmínit, jak mu jeho maminka osobně odpřísáhla, že to je nejlepší příběh na světě. Achichouvej.

Chabuba
11.05.2019 5 z 5

To je tak, když váš otec vymyslí Zadelesk a vydělá tím miliardy. K narozeninám dostáváte šeky v hodnotě milionů liber. Přesto vám něco chybí a peníze to opravdu nejsou. Moc se mi to líbilo.

Isew
05.05.2019 4 z 5

Tohle David Walliams opravdu umí. Nebyla to taková emocionální ždímačka, jak jsem od něho zvyklá, ale vůbec to nevadí. Další z mnoha variant na téma, peníze nejsou všechno a štěstí si za ně nekoupíš. Krásně ukázáno, že hodně peněz přitahuje hlavně parazity a přísavky. Byl to dost prvoplánový příběh bez překvapení, ale dětem se to líbilo, a to je hlavní.

Blue
29.03.2019 4 z 5

Celkově příjemné čtení, nenásilně maravoučné, možná škoda těch několika humorů za každou cenu.

Štítky knihy

zábava

Autorovy další knížky

David Walliams
britská, 1971
2012  86%Babička drsňačka
2012  86%Pan Smraďoch
2014  85%Ďábelská zubařka
2013  87%Malý miliardář
2013  80%Kluk v sukních

Kniha Malý miliardář je v

Právě čtených6x
Přečtených419x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených31x
Knihotéce91x
Chystám se číst44x
Chci si koupit15x
dalších seznamech9x