Čtení o hradech, zámcích a městech
kniha od: Eduard Petiška
KoupitKoupit eknihu
Autor provází českou historií a ukazuje život našich předků v okamžicích slávy i utrpení. Pověsti a příběhy vázané na konkrétní místa jsou řazeny chronologicky tak, jak se vyvíjely dějiny naší země od bájných dob kněžny Libuše až po vládu Jiříka z Poděbrad. Na smrt Jiřího z Poděbrad navazuje druhá část knihy dalšími historkami z království českého. Autor vypráví příběhy z rudolfinské doby, o Bílé hoře i o třicetileté válce až do novověku, kdy došlo v polovině 17. století na našem území k selským bouřím. ...celý text
https://www.databazeknih.cz/images_books/82_/82426/cteni-o-hradech-zamc-82426.jpg 4.457Žánr | Literatura naučná, Historie |
Vydáno | 2003, Knižní klub |
více informací... |
Komentáře (8)
Kniha Čtení o hradech, zámcích a městech

Moc hezky udělaná kniha pro každého,kdo má tuto literaturu rád.Já jí využívám hlavně pro svojí vnučku,protože jí to baví a neustále se něco ptá a zjišťuje.Takže jí nemám ani v knihovně,ale ve stole,protože jí neustále vyndavám,když něco spolu probíráme.

Tuto knihu jsem koupila jako dárek a po té, co jsem jí sama přečetla, jsem šla koupit jiný dárek a knihu jsem si nechala.

Zbožňovala jsem jako malá tuto knihu - kvůli obrázkům a hlavně pro tu úžasnou rozkládací mapu! Nádhera. (mám doma knihu z r. 1971)

Ráda cestuji a ráda navštěvuji české hrady a zámky tak se i ráda dozvím něco nového
Štítky
pověsti historie České knížectví Habsburkové Přemyslovci Lucemburkové hrady a zámky Čechy Morava panovníci
Autor a jeho další knihy
- Beautiful Stories of Golden Prague 1995
- Staré řecké báje a pověsti 2005