Co oči nevidí, to manžela nebolí

Co oči nevidí, to manžela nebolí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495516/bmid_co-oci-nevidi-to-manzela-neboli-2zQ-495516.png 3 40 11

Fotografka Melanie se v manželství s Jardou nudí. Jardovi, odborníkovi na vývoj nových farmaceutik, nabídli prestižní práci hostujícího profesora na univerzitě v Bordeaux. Dostali k užívání krásný domek ve vesnici nedaleko města, ale Melanie tam nemá na práci nic jiného než se starat o dům a sekat trávník. Ještě předtím, než s manželem odešli do Francie, pracovala pro prestižní kulturní časopis, takže se jako žena v domácnosti necítí zrovna nejlépe. Vše se změní ve chvíli, kdy se seznámí s Céline. Ta jí nabídne, že ji představí šéfredaktorovi jednoho magazínu, který prý shání fotografku pro seriál o akvitánských vinicích. Má to ale drobný háček. Melanie totiž Jardovi slíbila, že po dobu, kdy budou ve Francii, pracovat nebude…... celý text

Přidat komentář

Januli
04.10.2023 3 z 5

Další klasická romanovka paní Jakoubkové... tentokrát plus za Mircino tajemství, na jehož odhalení jsem byla zvědavá.

knihovniceS
22.08.2023 4 z 5

Co oči nevidí, to manžela nebolí
Milé vyprávění, které se dobře čte. Takový trochu nereálný příběh, který se čte sám, odehrává se ve Francii a částečně v Austrálii. Já mořské plody nejím, ale pro milovníky těchto potvůrek to bude výživné. Dávám 4 hvězdy a těším se časem na další Jakoubkovou.


L.Helena
23.05.2023 3 z 5

Já fakt nevím, proč to čtu. U každé autorčiny knížky si říkám, to je tak naivní, nereálné... A pak vidím v knihovně další Jakoubkovou, kterou jsem ještě nečetla, a stejně si ji půjčím a přečtu.

Makůvka
13.03.2023 3 z 5

Čtivá, oddechová jednohubka, ale tentokrát pro mě hoodně přehnaná a nereálná. Aspoň v mém životě. Na moře drahého luxusního jídla, velice inteligentních lidí s hvězdnou kariérou, jsem už u této autorky zvyklá. Ale jako vážně, vůbec nikdo nemá problém s jazykovou bariérou? Všichni jsou na tom tak velice dobře, že si všude koupí dům...? A toho nakoupeného a vypitého vína!!!
No, tentokrát toho bylo na mě až moc!!!

anovy64
03.03.2023 4 z 5

Má první kniha od autorky, pohodová, lehký, předvídatelný děj, oceňuji, že spisovatelka používá především dialogy, takže se kniha čte svižně. Překvapilo mě, že hrdinové neměli problém se s kýmkoliv kdekoliv domluvit. Trochu mi vadilo, že nikdo neřeší velké věkové rozdíly mezi partnery. Myslím si, že v reálném životě to tak jednoduché není. Ale nebráním se další knize od paní Jakoubkové.

Karoll_ina
28.11.2022 3 z 5

klasická kniha od autorky, neurazí a čte se rychle

alnahu
17.11.2022 3 z 5

Další kniha od Jakoubkové,která nenadchne,ale ani neurazí-nějak se to již zvrtlo.Jak je zvykem má kniha název podle českého přísloví"Co oči nevidí,to manžela nebolí "a od toho se odvíjí tento příběh.V této knize i když se jednalo o vzdělané lidí ,tak je zvláštní ,že všichni uměli francouzsky a měli dostatek peněz,aby mohli kupovat domečky na pláži a pendlovat mezi Prahou,Francií a Austrálií a samozřejmě jíst ústřice,kaviár a ostatní lahůdky.Ale je to vše dost nepravděpodobné a přehnané , to je můj názor na tuto knihu.

Ivuska.09
03.11.2022 3 z 5

Taková klasika od Jakoubkové, která během náročných dnů prostě neurazí.

xena2711
28.10.2022 3 z 5

Červená knihovna s recepty - čtení na jeden podzimní večer. Ach jo stále jede...

Lea48
22.10.2022 1 z 5

Moje první a také asi poslední setkání s touto paní autorkou. Hlavní hrdinka možná inteligentní žena, která si za 20 let nevšimla vedle jakého žije idiota a pořád chce něco dávat dohromady. Všichni Češi umějí asi dokonale francouzsky, protože se na pohodu baví s každým. Všichni mají dostatek peněz a času, aby neustále pendlovali po světě. A to, že kniha je ve větší míře kuchařka a v menší turistický průvodce, to už nemá cenu ani rozepisovat.

salexice
18.10.2022 3 z 5

a je tu další oddechovka, která se prima hodí k podzimním dnům. Manipulativní manžel, který vyžaduje naprostou oddanost své manželky a chce se stát středem jejího vesmíru. A žádný prostředek k dosažení cíle mu není cizí. Děj se odehrává dílem ve Francii, dílem v Austrálii, standardně se hodně vaří a hodně miluje. Mě kniha zpestřila podzimní večer, díky za ni.