Co když zůstaneme

Co když zůstaneme https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497086/bmid_co-kdyz-zustaneme-AmA-497086.jpeg 4 228 44

Co když... série

< 2. díl >

Amber Gillsová na studium sice zvysoka kašle, ale po vyhazovu z torontské architektury se její nevázaný život obrací vzhůru nohama. Nejlepší kamarádka Laurie Cavelleové odchází na nátlak veleúspěšných rodičů studovat do rodného Vancouveru. Jedinou útěchou v nepřátelském prostředí je jí zprvu jen blízkost Laurie a znovuobjevená vášeň pro krasobruslení. Dívka bojuje nejen s pedantským otcem, který ji svými penězi a postavením na fakultě drží v šachu, ale také s ambiciózními spolužáky. Mezi nimi vyniká především Lauriin spolubydlící, pohledný snaživec Emmett Sorichetti, s nímž Amber kvůli náročnému projektu uzavírá výhodnou dohodu. Emmett se postupně stává víc než jen spojencem z nutnosti a odhaluje jí své pečlivě střežené soukromí. Také Amber odkládá svoji přezíravou masku a zjišťuje, že předsudky se nevyplácejí a nezávazný vztah s medikem Colem jí pomalu přestává stačit. Dokáže se Amber vymanit z role zpovykané drsňačky a překonat letité trauma, kvůli němuž zanevřela na vážné vztahy?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

What if We Stay , 2021


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
včera 5 z 5

,,Ty jsi pro mě domovem Amber."
Amber byla divočák,dokud nepotkala Emmeta. Emmet byl sice takový zaražený,milý kluk,kterému občas trvá než mu něco dojde..ale jinak prostě zlatíčko,skvělý kluk pro Amber.

Zuzíček77
14.03.2024 5 z 5

Hlavní roli v této knize má Amber, nejlepší kamarádka Laurie z předchozího dílu. Amber trochu zvlčila a vyhodily jí z vysoké školy, a musí s přestěhovat zpět domů. Rodina uznávaných architektů jí dává zabrat. Emmet je v této knize takový ten dříč a hodný kluk v jednom, pro rodinu by udělal cokoliv. Je to zajímavá kniha, které nic nechybí ba naopak chvílema až tají dech. Nutně člověk potřebuje vědět jak to dopadne a tak čte a čte až je na konci. První díl se mi velmi líbil ale tenhle ho ještě trochu předčil. Tak teď uvidíme jaký bude ten třetí.


Pavlicovam
12.01.2024 5 z 5

Krásně napsané.

Ála1968
31.10.2023 5 z 5

Krásný.Další nádherně romantický příběh,i když první díl byl hezčí.Emmet mi přišel takový hodně jemný a já jsem spíš na ty tvrďáky

Katy003
29.08.2023 5 z 5

Byla jsem ohromena. Kniha mě překvapila a musím konstatovat, že je to to nejlepší ze všech tří dílů. Dech beroucí příběh, který předčil všechna má očekávání. Vřele doporučuji!

Anetst
09.07.2023 5 z 5

Krásná knížka. V něčem lepší a v něčem horší než první díl, ale oba díly byly krásné. Až na chování Emmeta ke konci nemám výhrady - a i to se týkalo snad posledních 30 stran, takže se to dalo přežít :-).

Tato série (zatím přečtené první dva díly) je mnohem lepší než série ze Skalistých hor od Lilly Lucas. Učitě nechávám v knihovničce a ráda se ke knize někdy v budoucnu vrátím.

Zozol.ka
12.06.2023 3 z 5

Slabší než první díl, přesto krásný romantický příběh.

Books_by_Dee
08.06.2023 4 z 5

IG: books_by_dee

První díl série jsem hodnotila na 4 a byla jsem celkově příjemné překvapená a tak jsem se hned vrhla na 2 díl série a upřímně říkám, že ta kvalita podle mě byla na stejné úrovni, možná o trošku lepší a proto hodnotím taky 4 .

Tady se do popředí dostala nejlepší kamarádka Laurie z 1 dílu Amber a Emmett, Laurie spolubydlící, student architektury. Amber trošku zvlčila a dělá problém za problémem, až ji dokonce vyhodí z vysoký. Rodiče zakročí a musí se přestěhovat zpátky domů, začít studovat na nové univerzitě a začít pracovat na projektu v rodinné firmě architektů. Amber potřebuje s projektem pomoc, a tak se obrátí právě na Emmetta.

SCHOPNOST KOMUNIKOVAT tu postavy Sarah Sprinz zrovna nemají všechny hrdinky v jejich knížkách s tím mají problém, tady v téhle i Amber rodiče, a nakonec i Emmett, který na závěr knížky prostě vybuchne a nenechá si nic vysvětlit. To mám pak vždycky pocit, že čtu knížku o 15letých puberťácích.

S Amber jsem měla chviličku problém jako s postavou, ale nakonec si mi získala. Emmetta jsem měla ráda už v prvním díle. A oni dva dohromady, byli vlastně docela roztomilý páreček.

Vzhledem k tomu, že už jsem 3 díl četla (jako první), tak můžu říct, že si myslím, že úroveň knížek postupně stoupá. Za mě nejlepší je třetí díl, poté tenhle druhý a 3. místo dostane první knížka.

adida
27.05.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh

pogmanka
20.05.2023 5 z 5

Třetí příběh od této autorky, který jsem četla a znovu mě naprosto dostal. Hlavní hrdiny si nešlo nezamilovat, ač každý odjinud, oba měli svoje problémy, se kterými se museli poprat a že někdy to vypadalo, že to nedopadne a já přesto dál věřila, že jim to vyjde. Moc pěkný příběh.

Mybooks
27.04.2023 5 z 5

Tak to byla bomba. Miluju knihy od téhle autorky. I když to bylo daleko více obsáhlejší než první díl, tak to stálo za to. Příběh mě ohromně fascinoval a probudil ve mně touhu. Byl krásně čtivý, romantický, v některých částech jsem se už bála, že se nedají dohromady, ale nakonec to všechno dobře dopadlo. Určitě si přečtěte tuhle překrásnou knihu a najděte si na ni aspoň chvíli čas, protože to vážně stojí za to.

Honey19
20.03.2023 3 z 5

Líbilo se mi víc než první díl.

MAU256
11.02.2023 5 z 5

I tento druhý díl byl moc krásně psaný. Emmett, který vyrůstal v chudinské čtvrti v karavanu, který obýval se svou rodinou, dědou, babičkou a mladšími sourozenci. Ve škole tvrdě makal, aby dostal stipendium, do toho měl dvě práce a ještě dokázal všem pomáhat. A vedle toho Amber, jediná dcera bohatých architektů. Ze začátku se zdálo, že je to jen rozmazlený spratek, ale postupem času se ukazovalo, jak to ve skutečnosti vlastně je. Při spolupráci nejen na školním projektu se sblížili, vše se zdálo být tak správné, jak v pohádce. Jenže pak přišel osudový okamžik, kdy se vše pokazilo. Může se vše ještě napravit?

"Říkej to pořád dokola." Zavřela jsem víčka. Jeho teplý dech mi ovanul tváře. "Než ti dojde dech."

Kristy.Seb
10.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Jde koneckonců jen o to, vybrat si člověka, od kterého se necháš ranit nejraději.

Všechno je o padání. Vstát a jít dál, to je motivace.

Říkejte to znovu a znovu, dokud vám nedojde dech.

Naprosto dechberoucí příběh. Přečetla jsem to jedním dech! Velmi silný příběh. Obdivuji Emmetta s jakou ctižádostí přistoupil k životu a přes jaký překážky v životě se dokázal přenést a nezahouřknout. A Amber? To byla taky silná osobnost. Jeden stejný svět a přitom byli oba jiní a přitom stejný...

Pája699
27.12.2022 5 z 5

První díl se mi líbil hodně, ale druhý díl..pááni ještě daleko lepší a předčil moje očekávání. Jak už tu bylo řečeno Amber ze začátku byla na facku, rozmazlený spratek, který si myslel, že mu všechno projde a hlavně může všechno. U chování rodičů jste si taky pokládaly otázky tipu.. to jako vážně? Proč? Jak se můžou takhle chovat? Každá mince má vždy dvě strany a neodsuzujte předem! Mě se příběh Emmetta a Amber neskutečně líbil a chytil za srdce. Oba dva si prošli příběhem neskutečnou proměnou a našli sebe sami. Vsuvka o krasobruslení se mi též moc líbila. Opět závidím všem, co mají knihu ještě před sebou :-)

Alieen
01.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Po dlouho době jsem se zamilovala. Ano, mělo to chyby, nedostatky, ale dávám plný počet. Nicméně musím zmínit, že důvod, proč na ni byl Em naštvaný a měsíce s ní nemluvil, byl dost zvláštní a bylo to rušivé. Vždyť nic neudělala, pořád nechápu, o co mu vlastně šlo... Jasně, byl to jejich domov, ale vždyť s tím Amber neměla nic společného. Vzdycky se musí objevit něco, co hlavní hrdiny rozdělí, těsně před velkým finále, to beru, ale chtělo to prostě jinou zápletku. A ano, bylo to podobné příběhu Sawyer a Isaaca, ale možná proto jsem se do příběhu zamilovala. Víc podobných!

Šárka88
14.11.2022 5 z 5

Amber na začátku knihy je na pěst, představuje se jako snobská holka, která kašle na školu a věří, že jako dcera úspěšných rodičů může vše a je nesmrtelná. Později však děj mění barvu, když potká Emmeta. Šprta a sociálně slabšího, který se stydí za svůj život. Oba si začínají rozumět a zjistíte, že k sobě opravdu patří a je vám jich celkem líto, zjistíte proč Amber žila takový život a proč Emmet ma rád architekturu. Co by to nebyl za román bez problému, hádek a konečného happyendu. Velmi čtivé, jako první díl a už se těším na další.

vera5841
01.11.2022 4 z 5

Na začátku mě Amber neuvěřitelně štvala, ale nakonec jsem si k ní celkem našla cestu. Když se vysvětlilo proč takhle jedná, bylo mi jí i líto. Autorka se v knize dotýká mnoha společenských témat, čehož si velmi cením.
Ve svém žánru to bylo velice příjemné čtení a řekla bych, že o kousíček lepší, než první díl

Sarah11
22.10.2022 4 z 5

První díl se mi líbil, ale byl to průměr s promrhaným potenciálem, ale tohle... Tohle bylo o level výš.
KONEČNĚ někoho napadlo napsat místo nadměrně sebevědomého fuckboye milého stydlína, bože, děkuju!
Knihou se prolíná hned několik důležitých témat, ať už se jedná o rozdíly mezi různými sociálními vrstvami, důležitost komunikace, ale hlavně, a to celou knihou rezonuje nejvíc, sexuální obtěžování (a ano, i muži mohou být oběťmi) a konsent.
Snad akorát ten konflikt na konci mi přišel trochu zbytečný, jinak jsem si knihu neskutečně užila a v mnoha věcech pro mě byla velmi osvěžujícím zážitkem.

Sarkak94
26.09.2022 4 z 5

Oproti prvnímu dílu ( Co když se utopíme) se mi tento díl líbil maličko víc.
Ze začátku jsem Amber moc nemusela, trošku přišla jako rozmazlená holka co, neví co chce a dělá rodičům na truc. Jenže jsem brzy zjistila, jak moc jsem se v ní mýlila a proč se vlastně tak to chovala. Najednou jsem si jí neskutečně oblíbila. I když se snažila chovat jako nějaká bad girl. Za to Emmet tak to byl miláček hned od začátku. Ano působí plaše a zakřiknutě, ale také je gentleman, je milující, skvělý kamarád a je hodně cílevědomí a pracovitý. Prostě do něj se nejde nezamilovat.
Jejich vztah mi trošku připomínal vztah mezi Sawyer a Isaacem z Cítit znovu, ale to mi vůbec nevadilo, protože tento díl je můj z celé série Znovu nejoblíbenější.....Bylo milé sledovat jak si pomalu k sobě nacházejí cestu, i když tu původně šlo jen o určitou dohodu... Nejen že to bylo hlavně o jejich sbližování, ale řešila se tu i dost závažná témata, u kterých jsem měla hodně na krajíčku.
Rodiče Amber mě hodně štvali, vůbec nechápu jak se k ní mohli tak to zachovat. I když jí to nakonec celkem vysvětli a i otec jí pomohl, tak mě tím dost naštvali. Trošku mě mrzí že tam nebylo víc rozebráno jak to se Cedrikem nakonec dopadlo.
Líbí se mi že je to tentokrát z prostředí architektury.A jelikož miluju krasobruslení, tak jsem ráda, že i to se tu objevuje.
Jsem ráda že se tu objevují i Laurie a Sam a také i Hope.
Trošku mě opět zamrzel ten konec, ano byl dojemný, ale až moc rychlý. Kde se zase vše vyřešilo na pár stránkách

Štítky knihy

Britská Kolumbie

Autorovy další knížky

Sarah Sprinz
německá, 1996
2021  82%Co když se utopíme
2022  86%Co když zůstaneme
2023  82%Kdekoliv
2022  86%Co když uvěříme
2023  79%Kdokoliv

Kniha Co když zůstaneme je v

Právě čtených5x
Přečtených312x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených11x
Knihotéce271x
Chystám se číst184x
Chci si koupit56x
dalších seznamech7x