Nový začátek

Nový začátek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434041/bmid_novy-zacatek-Ax4-434041.jpg 3 54 21

Kroniky Jediné série

1. díl >

Svět zachvátí záhadný virus. Nemoc propukla náhle a rozsévá strach. Vědci se neúspěšně pokouší vyvinout účinnou vakcínu, systém i technika kolabuje, střídá je chaos a panika, v lidech se probouzí zlo a propuká násilí. Laně a Maxovi se podaří jako jedněm z mála zkáze uniknout a pochopit poselství: Nastal konec a přichází nový začátek.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Year One , 2017


více info...

janina66
janina66
14.02.2023

Nebudu hodnotit, protože odkládám, jako nedočtenou. V knihovně jsem si nepřečetla anotaci a toto téma nemusím.

moudivlacek
moudivlacek
17.07.2022 4 z 5

Nejsem zrovna typický příznivce sci-fi románů, ale neodolala jsem své oblíbené autorce. A musím říct, že začátek mi nedal šanci uvažovat, že to bude "normální příběh". Na druhou stranu ale tento příběh mi vyvolal v hlavě situaci, že takhle nějak by to probíhalo, kdyby ve světě opravdu byla nějaká smrtonosná epidemie (a připomnělo mi to počátky covidu). Každopádně jako vždy je strana Světla a strana Temnoty. A jsou zde i mágové - Tmy i Světla, a dobří a zlí lidé. Propuklo zlo a sílí, a přesto se dobro nepodařilo úplně zničit. A tak se pár dobrých mágů a dobrých lidí spojí, aby se Zlu postavilo. A Dobro má "tajnou zbraň". Oblíbila jsem si kladné hrdiny a budu jim držet palce v dalším díle v jejich boji. A ty druhé doufám, že pohltí samo PEKLO!!!


Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
19.06.2022 5 z 5

Jakoby tuhle knihu nepsala Nora Roberts. Nemám ráda fantastické knihy a tak mě docela tento příběh zklamal. Pokud by se knihou neproháněli skřítkové, andělé s křídly a ti tzv. vyvolení neměli sílu ve svých rukou, jako že odkloní jedoucí auta atd... tak by se mě to líbilo, protože v dnešní době, kdy se světem prohnala "pandemie korony" je lidem toto téma vlastní. Ale dala jsem to do poslední stránky, takže číst se to dalo a těch pět hvězdiček taky dám.

Talys
Talys
12.09.2021 4 z 5

Poutavý začátek dystopie se spirituálními prvky, navíc tématicky náhodně propojený se současným celosvětovým děním. Co se stane, když se lidstvo musí zbavit civilizačního nátěru a podívat se samo sobě do tváře? Kniha o morálních hodnotách a nutném návratu k samotným kořenům.

Johana
Johana
09.02.2021 1 z 5

Apokalyptická fantasy, s pandemií a s vílami... To jsem o knize slyšela a proto jsem ji vzala do ruky. Ukázalo se, že řečené je pravda, a navíc ústřední nápad se mi moc líbí - autorčin styl vypravování mne ale ponechal chladnou. Po dalších dílech už nesáhnu.

Veronika226
Veronika226
27.12.2020 5 z 5

Uzasny uvod, neskutocne dobre napisane, kniha ma spad, precitala som ju jednym dychom ! Super!

marti7729
marti7729
18.11.2020 2 z 5

uplne nevim co bych ke knize rekla. Tema bxlo zajimave a melo potencional, ale celkove mi prijde, ze byla odflakla. a kdyz nevime jak zaujmou co udelame ? no narveme tam virus co vyvrazdil vsechny a v lidech propudil zazracnoz magockou moc... na muj vkus preplacane, neucelene ..

krákorka
krákorka
18.11.2020

Přečetla jsem knihu ,líbila se mi a jsem zvědavá na pokračování,

Fifth Element
Fifth Element
29.10.2020 4 z 5

Na Noru hodně jiný žánr, ale zhostila se ho dobře, až jsem si kvůli tomu musela koupit další díl a jestli nevyjde rychle třetí, asi mě to naštve..

cherubinka
cherubinka
11.10.2020

Precetla jsem par stranek a jakmile byla zminena magie, sekla jsem s tim (fajn, par stranek jsem tomu jeste dala). O bile magii ci jinem fantasy napsala autorka drive mnohem hezci knihy (treba Ostrov sester nebo Klice), ale ceho je moc, toho je prilis a posledni vydane knihy na toto tema uz jsou jen slatanina. Mrzi me, ze ma nejoblibenejsi autorka sklouzla k takove....tvorbe. Mozna to nekdy prectu, ale dnes? Dnes dostane prednost jina fantasy, ktera je opravdu fantasy.

arjev
arjev
16.09.2020 4 z 5

Měla jsem z knihy obavy, ale nakonec jsem se začetla a docela se mi líbila. Uvidíme, jaké bude pokračování. Doufám, že toho zlého a krutého tam bude méně.

finka
finka
31.08.2020 1 z 5

Tento díl se mi vyloženě nelíbil, zato druhý ano! Je úplně jiný, čirá fantasy plná kouzel s hrozně sympatickou hrdinkou. Moc se těším na třetí.

veveronka
veveronka
07.08.2020 1 z 5

Roberts je má oblíbená autorka,ale tato kniha mi vůbec nesedla

Tesla
Tesla
23.07.2020 5 z 5

Znám Roberts pouze po stránce romantické, fantasy byla moji prvotinou a nelituji. Možná někomu přijde né moc čtivá, u mě to bylo naopak. Rychle jsem se začetla a vcítila jsem se do hlavních postav. Přečteno jedním dechem a již se těším na čtení dalšího pokračování.

VasnivaCtenarka
VasnivaCtenarka
13.07.2020 3 z 5

První díl série Chronicles of The One je rozdělen do tří částí, které jsou dále rozděleny do kapitol. Kapitoly nejsou nikterak dlouhé a najdete v nich jak velmi surové popsání hrůzných činů, tak i krásné okamžiky bilé magie, které ve vás vylovají příjemný pocit dobra. Přestože jsem měla problém se do knihy začíst, musím uznat, že se autorce velmi pěkně povedlo zkombinovat zlo a dobro tak, že jste při čtení těch hrůzných situací měli nepříjemné pocity, zatímco při čtení těch laskavých situací, jste měli zase naopak dojem vnitřní harmonie a něčeho moc hezkého.

Kniha je velmi bohatá na přímou řeč, takže pokud nejste zastánci dlouhých odstavců bez přímé řeči, přijdete si v této knize na své.

Budu-li hodnotit promyšlenost děje, tak musím autorku pochválit za to, jak krásně dokázala popsat onu pandemii a to, jak propukla. To byla část, která mne bavila snad ze všeho nejvíce. Právě ten začátek, kdy onemocněl první pacient. Kdy ho nemoc začala tížit. Rovněž musím autorku pochválit za svůj um, díky kterým jsme mohli prožít všechny hrůzy s hrdiny. Tu a tam jsem však měla dojem, že dej je už překombinovaný příliš. Nemoc, dobro, zlo, hodní lidé, hodné skutky, zlí lidé, zlé skutky – tu a tam jsem měla pocit, že i lidí samotných je tam až příliš a občas jsem měla problém se ve jménech orientovat. Ale lísteček se jmény můj problém rychle vyřešil.

Co se týče popisu děje a osob, tam se autorka doslova vyřádila. V pozitivním slova smyslu. Popis všeho byl poměrně barvitý a povzbuzoval fantazii.

Přestože tato kniha měla nejspíše vše, co by mít dobrá kniha měla, mě se kniha četla špatně. Ale pozor – to je čistě subjektivní dojem, který neberte příliš vážně. Opravdu je třeba si knihu přečíst a utvořit si na ni vlastní názor. Přestože v knize autorka udělala vše správně pro to, aby to bylo čtivé a zajímavé, na můj vkus to už bylo překombinované. Nějak jsem se nemohla začíst a nemyslím si, že by za to mohla sama autorka. Spíše mi asi nesedly ty fantastické prvky.

Ale pokud vás láká postapokalyptická fantasy, pak si knihu zkuste určitě přečíst. Myslím, že by se vám mohla líbit, přestože já jsem se trošku u ni natrápila.

MartinaF
MartinaF
05.07.2020 4 z 5

Od Nory Roberts jsem zatím žádnou knihu nečetla. Tento titul byl vyloženě volbou naslepo a rozhodně jsem nešlápla vedle. Mně se to líbilo a moc. Sice mi některé dialogy přišly takové, jako kdyby autorka psala lepší slohovku, ale netuším, zda tak píše opravdu nebo se něco ztratilo překladem.

Někteří komentující jsou v nepříjemném šoku z toho, že je to fantasy a navíc několikadílná. Pokud autorka píše primárně detektivky a romány pro ženy, fantasy asi nebude úplně její silná parketa.

I tak jsem zvědavá na další pokračování, protože čtení ve mně vyvolalo spoustu otázek, na které jsem nedostala odpovědi. Takže za mě je Nový začátek pohodové čtení.

domihruzkova
domihruzkova
30.06.2020 3 z 5

Takže, co k tomu vlastně napsat...
1. Vůbec jsem netušila, že jde o sérii - otevřený konec mě (nemile) překvapil
2. Myslela jsem, že původ pandemie bude spočívat v něčem jiném, než v kouzlech a černé magii - to mi dost vadilo, protože na fantasy prostě nejsem
3. Když už se autorka rozhodla dát cestou fantasy, tak některé části mohla aspoň vysvětlit - můžete čekat plno nezodpovězených otázek

Kris204
Kris204
11.05.2020 1 z 5

Kniha mě velice zklamala - podle mě se jedná snad o nejslabší knihu, kterou jsem od autorky četla. Anotace nevystihuje to, že je kniha opět zaměřením spíše fantasy a za vše mohou kouzla. Začátek je poměrně surový, pomalý, vše vysvětluje, což ničemu nevadí, ale ten konec... Příliš rychlý, nic nevysvětleno, konec moc nedává smysl... Navíc opět nikde nebylo napsáno, že se jedná o (předpokládám) trilogii, takže jsem čekala uzavřený příběh. Autorka rozhodně napsala lepší knihy.

tami1
tami1
04.05.2020 5 z 5

Kniha mě překvapila svou syrovostí a strohým popisem brutality, které je lidstvo schopno dosáhnout v době krize. Nečekejte romantiku, je to spíš postapokalyptický román. Nadpřirozené jevy mi nevadily, nějak už to k Noře patří.
Těším se na pokračování.

brectanka
brectanka
24.04.2020 1 z 5

Jedna z nejslabších knih, co jsme za poslední roky od Nory Roberts četla. A zrovna jsme si ji rovnou koupila....no nic. Mohlo to být skvělé, téma jako z večerních zpráv ale nějak se tam zase připletly fantasy bytosti, bílá a černá magie. Podle konce knihy bude následovat pokračování.