Chobotem sem, chobotem tam

Chobotem sem, chobotem tam https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521523/bmid_chobotem-sem-chobotem-tam-653e7a881b36c.png 4 57 22

Co se stane, když v kabinetě přírodopisu obživne mamutí mládě? Oblíbená edice První čtení pro začínající čtenáře. Bavte se a luštěte s přiloženým pracovním sešitem! Jednoho dne dojde v kabinetě přírodopisu k podivuhodné události – obživne tam mamutí mládě. Nečekaný objev se podaří čtveřici kamarádů, a ti se hned rozhodnou se o mamutka postarat. Ale kam ho schovat? Míša, Nina, Vládík a Teo mají plnou hlavu starostí, zato mamutík se má čile k světu. Jak to všechno dopadne? Bavte se a luštěte s přiloženým pracovním sešitem. Pro toho, kdo pěkně přečetl knížku, to bude hračka!... celý text

Přidat komentář

haWranka
21.09.2023 4 z 5

Je to velmi milá knížka a díky pracovnímu sešítku se s ní skvěle procvičuje čtení s porozuměním. Četla jsem ji s dětmi ve škole a díky jednoduchý větám ji zvládaly velmi dobře. Vždy měla úspěch. Ale je třeba počítat s tím, že jde opravdu o první čtení pro děti (začínající čtenáře), ne o klasickou knížku, to pak může jazyk na někoho působit kostrbatě.

Bonda
21.08.2023 4 z 5

Ale asi spíš ano, jednoduché, celkem radostné, relativně svěží. Není to žádná Alenka v říši divů, ale ani si na to nehraje. Schází tam nějaký výraznější nápad. Přesto se docela těším, až to dcerka jednou přelouská: parta dětí, mládě, pravěk, tajemství (ač tak nerealistické, to je pro mě jeden ze slabších bodů děje...) - to ji asi chytne.


Aknel26
24.10.2022 3 z 5

Mamutem tam, mamutem sem a pak s ním zatřesem. Touto říkačkou syn doprovázel každé čtení, takže jsem ji velmi brzy začala nesnášet. Ještě že se knížka tak dobře a rychle četla! Ideální první čtení - veselý příběh a kratičké kapitolky (každá má zhruba stránku, stránku a půl, takže se perfektně hodí pro čtení na střídačku). Užitečný je i pracovní sešit.

Knihomolka506
06.06.2022 5 z 5

Tahle kniha pro děti mě opět skvěle pobavila!
" potom se to pohnulo znovu. Z hromady ledu vykouklo oko! "
V tu chvíli jsem si pomyslela: Samara přišla na návštěvu a vybuchla jsem :DDD
Důvod ?
K příběhu : Hrdinami jsou malí školáci, jejich úžasný a nenahraditelný pan učitel Vácha a "oko" mamut Ferda. Pokus učitele se povedl na jedničku. Živý, běhá po zahradě, ale hlavně dá přednost bohaté a vyvážené stravě.
Mlíko chlemtá,
všechny kolem svou přítomností deptá.
Hlavně pana inspektora,
toho, koho se bojí nejvíc vzdělávací komora.
Míša a její kamarádi,
ho mají moc rádi.

Atlantis
22.03.2022 3 z 5

Jak posoudit dětskou knihu? Z mého pohledu je Chobotem těžký podprůměr. Celou dobu čekáte, že se začne něco dít, ale ono nic. Najednou se dostaví deux machina a nazdar. Hotovo. Toť můj názor. Ale moje pětiletá dcera byla spokojená. Situace jí přišly vtipné, představa malého mamuta zábavná. Takže v průměru - tři hvězdy.

Litocha
05.02.2022 4 z 5

Ke knížce jsem se po několika letech vrátila se synem a líbila se mi ještě víc než poprvé. Veselé dobrodružství dětské party s mamutím mládětem se i jemu líbilo nepochybně i proto, že jeho nejoblíbenější plyšák je odmalička právě mamut. Ještě sice není čtenář, ale myslím si, že krátké věty i kapitoly, doprovodné obrázky, živé dětské postavy a napínavý i zábavný děj dělají z knížky výborné čtení pro začátečníky. Možná budeme za rok trénovat právě na téhle knížce.

š.m.i.k
17.06.2021 5 z 5

Mamut byl opravdu výýýborný :) Vtipně vystavěný příběh je doplněn dokonalými ilustracemi. Moc hezky se to čte i prvňáčkovi. A pracovní sešit je také "pecka". Rozhodně doporučuji, Ivona Březinová je snad vždycky sázka na jistotu.

Štěpkovač
21.05.2021 5 z 5

Tahle knížka byla moje první kterou jsem četl sám a je skvělá určitě doporučuji je moc zábavná!! :)

gretl74
26.03.2021 4 z 5

Ač "první čtení", pro druháčka je určitě vhodné taky. Příjemný jednoduchý příběh, má nápad, spád, pořád se něco děje a malý čtenář se nenudí. A dítko evidentně musela knížka zaujmout, protože DOBROVOLNĚ popadlo pracovní sešit a začalo doplňovat ...
4,5*

2415
20.09.2020 5 z 5

Synova prvni prectena kniha a moc se libila.

bea.mari
16.04.2020 5 z 5

Je to o mamutovi, kterého děti našly v lednici. Pak se o něj staraly a zažily s ním spoustu legrace a pak ho daly do zoo. A v zoo zjistili, že je to holka. :)
Knížka se mi líbila hlavně na konci. Je to hodně zábavná kniha. Dostala jsem ji při pasování na čtenáře.

anna.zahy
05.04.2020 5 z 5

Bylo to o tom, že pan učitel Vácha nějak spadl a musel jet do nemocnice. Teo, Vládík, Míša a Nina šli do kabinetu pana učitele Váchy a z lednice kapalo. V lednici bylo zvíře! Byl to mamut a dali mu jméno Ferda. Děti se o něj potom staraly a daly ho do chlívku ven k Oxaně a Jutě (to byly kozy). Když se pan učitel vrátil z nemocnice, všechno mu řekly a on s tím souhlasil. A potom tam měl přijít pan inspektor na prohlídku. Když uviděl Ferdu hrozně se lekl a prohlížel si ho. Pak přišla velká paní a chtěla, aby jí Ferda dal pac. Což chtěl udělat, ale pak si uvědomil, že paní nemá piškoty, tak to neudělal. Pak paní učitelka řekla: "Já mám na mamuty alergii!" Tak šli do kabinetu. V zimě hráli koulovanou. Pak pan učitel řekl, že mamut tam nemůže zůstat celou věčnost, a tak ho dali do zoo. Tam ho prohlídli a zjistili, že je to mamutí holka! A dali ho ke slonům. A tak Teo, Vládík, Nina a Míša ho každý měsíc navštěvovali v zoo.

PetraBery
30.03.2019 5 z 5

Krásné první čtení doplnění pracovním sešitem. Příběh dětí a jejich objevení mamutího mláděte, krátké, jednoduché věty i kapitoly, povedené ilustrace. Syn byl nadšený, nejvíc ho pobavilo překvapení v poslední kapitole.

Litocha
18.02.2019 4 z 5

Jednoduché, veselé čtení s několika hravými nápady o skupince školáků, kteří se skamarádili s malým mamutem. Okouzlily mě ilustrace.

haki34
03.04.2018 4 z 5

hezká knížka v rámci prvního čtení, taková "moderní" - se zapojením mobilu a tak... o tom, jak 4 kamaarádi najdou malého mamuta v lednici :) líbila se mně i 8leté dceři :) ke knížce je připojen i tématický pracovní sešit s úkoly pro děti. Doporučuji :)

EvaEma
15.03.2017 5 z 5

Kniha se líbila celé rodině, střídali jsme se s dětmi ve čtení. Pro děti bylo čtení snadné, lehce všemu porozuměly. Ideální pro 2., 3. třídu.

RenoPi
23.01.2017

Hezká knížka s krásným koncem.

aninka.b
12.03.2016 4 z 5

Jednoduchá, zajímavá knížka pro děti. Hlavní děj se odehrává mezi dětmi, ve škole, s mamuty. Srozumitelně napsáno, velká písmena, očekávala bych více ilustrací.

radus
05.03.2016 5 z 5

Krásná knížka pro děti s hezkými ilustracemi. Dcerce se dobře četla díky velkým písmenům a krátkým kapitolám, které byly prokládány obrázky.

Nifredil
23.01.2016 5 z 5

Přidávám se s kladným hodnocením a doporučením. Knížka je milá, vtipná a vhodná pro čtení nahlas nebo samostatné čtení pro prvňáčky, začínající čtenáře. Milým bonusem je pracovní sešit, který je ke knize dodávám, takže je možné ověřit,jak dítě rozumí přečtenému textu. Určitě k pohodě při čtení přispějí i opravdu vtipné obrázky paní Aleny Schulz. Mám velmi dobrou zkušenost s tím, že je kniha členěná do krátkých kapitol, které zvládne přečíst opravdu začínající čtenář prvňáček, navíc příběh děti i baví. Je jim blízké školní prostředí, kde se vše odehrává, baví je domýšlet, co bude dál, prohlíží si s nadšením obrázky. Příběh sám je pohodový, nenásilný, trochu fantastický, ale mile, příjemně. Vše logicky zapadá, má smysl, je to pěkně ukončeno, zkrátka tak, jak by to mělo být, aby se mladý čtenář nepodivoval nad nejasnostmi a rád četl. Mohu doporučit na hlasité předčítání, protože krátké kapitoly motivují a neunaví. Dá se krásně zvládnout jedna kapitola každý den a za pár týdnů je kniha přečtená. Co může být trochu na překážku pro nezdatné čtenáře je množství dlouhých slov v textu a relativně těžká slova. Nicméně, pokud hledáte něco vtipného, kde se děti budou bavit, rády číst a budou i chtít číst, je tohle ta pravá kniha.